Komentari za tekst "Otvaranje trudničkog bolovanja"

Komentara
109
Ostavite komentar
meni je bilo receno ako je trudnoca Uredna, bez obzira gde radim I u kojim uslovima, bolovanje po ZAKONU ,Doktorka odobrava tek tamo negde u osmom mesecu. zato, morala sam nesto da slazem, da ne bih radila, i bolovanje bilo od pocetka drugog meseca trudnoce. a o isplati da ne pricam ,minimalac...Strasno..
Radim u piceriji, prokrvarila sam u 18. nedelji trudnoce.. Doktorka mi je otvorila bolovanje do daljnjeg, kazu da nista nije opasno, ali da moram da mirujem. Zanima me da li bi mi komisija odobrila trudnicko bolovanje na osnovu toga?
U trecem sam mesecu trudnoce i za koji dan idem na komisiju. S obzirom na opis mog posla trebali bi odmah da mi otvore trudnicko. Mene sad
interesuje da li cu ja svaki mesec morati da idem na komisju ili je dovoljno to samo jednom?
meni je komisija bila na mesec i po, dva.. odmah ti zakazu sledeci dolazak
Meni su zakazivali na 5 nedelja komisiju.
Da li je moguce da se otvori bolovanje i odrzavanje trudnoce na osnovu radnog mesta jer radim kao socijlani radnik i idem u romska naselja gde je higijena izuzetno niska?
Zemlja Srbija....meni isto nisu isplatili prvi mesec, kazu da budem srecna sto su me uoste prijavili...Gamad, gmazovi, a mi trudnice nemamo nikakva prava......nazalost to je nasa stvarnost....
Cao,interwsuje me ima li neki zakonski rok koliko trebam cekati da mi firma uplati platu za.prvi mesec trudnickog bolovanja? Sve au prilike da to izbegavaju,pa hocu da znam,pre nego sto im.zaprwtim prijavljivanjem. Hvala. Pozdrav svim mamama.
jesu li Vam isplatili?
Meni je posle prvog meseca bolovanja legla plata na racun kao da sam radila, tj 100% zarade
Postovanje,zaposlena sam kod preduzetnika. Kao rizicna trudnica, na bolovanju sam bila u januaru, medjutim poslodavac mi jos nije uplatio platu,iako pouzdano znam da ostalim kolegama jeste. Navodno,koleginici je rekla da.ne zasluzujem platu jer nisam taj mesec radila. Ono sto meme zanima,da li je ona po zakonu duzna da mi 100% iznos plati ona,za.prvi mesec bolovanja,i Postoji li neki zakonski rok do kog nih trebala cekati pre nego je kontaktiram i trazim ono sto mi pripada? Hvala puno na odgovoru.
posto je moja knjigovodja vec triput pogresne papire poslala... prinudjena sam da preuzmem stvari u svoje ruke - tako da ucim. evo ga spisak dokumentacije koji vam je potreban za obracun naknade zarade za lica koja su u radnom odnosu

-obrazac OZ 7
-obrazac OZ 10
-fotokopija ugovora sa bankom o vodjenju posebnog racuna (namenski racun- bolovanje)
-fotokopija ugovora o radu i aneksi, ako postoje
-isplatne liste za mesece iz OZ 7
-doznake - na poledjini overene, popunjene, pecatirane, potpisane
-fotokopije izvestaja lekarske komisije
-fotokopija BOP-a za mesece iz OZ 7
- fotokopija tekuceg racuna trudnice
- izjava poslodavca pod krivicnom i materijalnom odgovornoscu da je isplatio zarade i izmirio sve dospele poreze i doprinose
-potvrda za negu deteta
-za pratioca- lekarska komisija ili otpusna lista

OVO je spisak koji se dobija na salteru broj 3 u Nemanjinoj u zdravstvenom.

Budite uporni i upoznati sa svojim pravima, jer oni rade sve sto mogu da vas u najavi odvrate od namere da ostvarite svoja prava - vec tri puta sam dobila potpuno oprecne informacije na istom salteru i u "kontrolnoj" sobi - soba br 7 - gde ova sa saltera tvrdi da ona u sobi 7 ne zna svoj posao, jer je tek dosla tu, trazi neke dodatne papire koji nisu ovde navedeni itd. o neljubaznosti izvesnog Bogdana, iz te sobe 7 necu ni da trrosim reci. Bilo bi dobro da na ceeelom ovom forumu ima bar jedna osoba koja se bavi knjigovodstvom, da prevede na srpski ove obrasce, ako ne, cim ja savladam ovaj birokratski jezik, potrudicu se da prenesem drugima, kao sto meni niko nije imao. pozdrav.
Da li mozete da mi kazete koliko vremenski moram da budem prijavljena da bi mogla da otvorim trudnicko bolovanje?
Mozete li mi reci koliko je po zakonu potrebno kalendarskih dana prekida dva bolovanja od 30 dana kako se ne bi islo na komisiju .Znaci bolovanje 30 dana pa koliko se dana mora #raditi# pa opet bolovanje 30 dana ?
15 dana vezano
Ukoliko je trudnoca ok a ja sam zdravstveni radnik i radim u bolnici kao sestra sa dosta teskih pacijenata da li ce komisija odobriti produzetak bolovanja. Hvala
Šta se dešava ukoliko je trudnica nu inostranstvu? Ja sam trenutno u Crnoj Gori, i ne mogu da putujem, poslala sam kumu da mi otvori bolovanje umesto mene, kod ginekologa koji menja mog izabranog jer je moj na godišnjem. I taj ginekolog je odbio, sa objašnjenjem ako može da putuje, može i da dođe lično da joj se otvori bolovanje. Da naglasim da sam ušla u 8 mesec, termin mi je 15.09.2014!
da li je trudničko sada na teritoriji Beograda 65%?
Sta se desava sa ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, radim vec godinu dana a ugovor mi menjaju na svaka tri meseca. Zanima me da li imam pravo na trudnicko i porodiljsko bolovanje sada sam u 4 mesecu? Takodje da li je poslodavac duzan da mi automatski produzi ugovor ili ne?
da li mogu da otvorim trudnicko bolovanje I ako nemam overenu knjizicu jer mi firma ne uplacuje doprinose I ako mogu koja je procedura?
Postovani, radim na odredjeno u jednoj privatnoj firmi, otvorila sam trudnicko bolovanje,a posledni ugovor mi istice za 15 dana. Da li moram do kraja trudnickog da produzavam ugovor?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Najbolje ocenjene fotografije
 • Super porodica
  moja mala...
  Veliki stomak
  stomacic :)
 • Moj stomak u...
  mama i njena...
  Buduca mama
  11. maj je sve...
 • cokolada i ja
  debela
  u iscekivanju
  buduca mama
Saznajte kako vam Sunce, proteini, san i još po nešto pomažu da dođete do dobre linije »
Napravljeni su od prirodnih tkanina i peru se u mašini na 90 stepeni »