Komentari za tekst "Otvaranje trudničkog bolovanja"

Komentara
167
Ostavite komentar
Saznala sam da sam trudna,a tek na poslu treba da potpisem ugovor o radu. Posle koliko vremena od potpisanog ugovora mogu da racunam na naknadu za porodiljsko?
zdravo,na bolovanju sam od 1.8.i sada sam primila platu,koji mi uplacuje poslodavac,i nije u istom iznosu kao plata inace,da li treba 100%ili manje,za prvi mesec.hvala.
Da li država poslodavcu refundira sve ili samo deo? Kad odem na trudničko a posle i porodiljsko...
Da li moze da se otvori trudnicko bolovanje/ prima plata bez drzavljanstva? Ja imam privremeni boravak (uskoro trebam stalni boravak da dobijem) i radim/ imam zdravstvenu knjizicu.
Prijavljena sam na posao od jula 2017. Ako odem na trudničko od septembra da li posl ostvarujem pravo na primanje 100% od države? Treba da se porodim u januaru, do tad će biti tačno 6meseci i par dana.
Razumem sad, ali u slučaju da otvorim u medjuvremenu trudničko pre porodiljskog da li isto važi 60% ili je to već za 30%?
45 dana pre termina se otvara porodiljsko ukoliko odete na bolovanje ili 28 dana ukoliko radite celu trudnocu. Do otvaranja porodiljskog treba da imate 6 meseci i neki dan. Ukoliko nemate primate oko 60 %
zanima me procedura kako se otvara
trudnicko bolovanje ako ides kod privatnog ginekologa?
Ako sam zaposlena 3 meseca i odem na odrzavanje, da li poslodavac placa sve za mene do porodjala ili drzava? Hvala unapred....
Poslodavac placa samo prvi mesec bolovanja, a ostalo drzava.
Kako stoje stvari sa trudnickim bolovanjem kad je zena preduzetnik?
Molim za pomoc i iskustva...
Bila sam na trudnickom bolovanju 20-ak dana. Posle toga koristila sam godisnji odmor 15 radnih dana. Ako posle godisnjeg ponovo otvorim trudnicko, da li je to ponovo onih prvih 30 dana trudnickog na koje me salje moja dr?
Da li za komisiju mora da bude overena zdr knjizica? Meni je juce istekla, a sutra moram na komisiju, a ne verujem da ce ovi iz firme odmah da produze (nikad to ne urade)
Meni nisu trazili knjizicu. Samo su me pitali kad je termin.
Trenutno sam na godisnjem. Plan je bio da ga spojim sa porodiljskim koje treba da otvorim 22.4. - termin porodjaja mi je 20.5. Zanima me kakva je procedura ukoliko se slucajno porodim pre otvaranja porodiljskog odsustva ( na zalost, postoji mogucnost da se to desi)? Kad ce mi u tom slucaj zvanicno poceti porodiljsko( 28 dana pre termina ili...)? Pretpostavljam da se uput za Betaniju uzima po ulasku u 9. Mesec. Unapred zahvalna na odgovoru!
Drage dame, da li je neka od Vas otisla na bolovanje, a da je prijavljena mesec dana? Sta se desilo kad je istekao ugovor, da li je automatski produzen ili ste dobile otkaz?
Drage mame,,zanima me ksko se obracunava porodiljsko,,inace radim 4 meseca u jednoj firmi,,ali se ne osecam dobro,,,dali cu primati minimalac ili manje od minimalca?
Komisija mi je dala bolovanje na tri meseca. Da li jedan te isti primerak
ocene moram slati u firmu svakog meseca ili je dovoljan jedan s obzirom da vazi tri meseca?
Molim vas za pomoc. Poslodavac mi vec tri godine nije isplatio drudnicko bolovanje. Kome treba da se javim za moje pare I gde da odem? Hvalas
Inspekcija rada .Bolovanje ne zastareva 3 godine .Ako su prosle tri godine od prvog dana bolovanja ne mozete da uradite nista.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»