Komentari za tekst "Otvaranje porodiljskog bolovanja"

Komentara
102
Ostavite komentar
Cao,imam pitanje jedno..na porodiljskom sam,u maju sam trebala da pocnem da radim,ali ja sam ostala trudna...sta dalje i kako...zna li neko nesto da mi kaze
Otvaraš trudničko!
i mene to zanima hehe 😊
Imam agenciju i pausalac sam pa jurim za roditeljski dodatak ova dva papira ali ne znam gde da ih izvadim, pa ako mi neko moze pomoci:
• potvrdu Fonda PIO samostalnih delatnosti od kada ste uplaćivali doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje
• potvrdu Fonda PIO samostalnih delatnosti o mesečnoj osnovici na koju ste uplaćivali doprinose

Bila sam i u poreskoj upravi i u PIO fondu i niko nije mogao da mi izda potvrde. Jel zna neko o čemu se radi, hvala.
u Loncarskoj Novi Sad ili Beograd Nemanjina Fond za smostalnu delatnost.
Moze li pomoć ako radim 4 meseca i potpišem novi ugovor od 3 meseca i i odmah otvorim porodiljsko imam li pravo na samo 30% od zarade jer ću u kontinuitetu raditi 4-5 meseci?Ili bi imala pravo na 60%zarade?
zanima me da li imam pravo na trudnicko i porodiljsko bolovanje iako imam ugovor o privremenim i povremenim poslovima preko omladinske zadruge (zdravstvenu knjizicu overavam kao nezaposlena)
Da li je obavezno da se porodiljsko otvori 28 dana pre termina? falice mi 6 dana za 28 i gubim 100% jer navodno doktorka ne sme da mi vrati termin 7 dana. 6 medeci navrsavam 16. decembra a ona mi otvara porodiljsko 11.
Da li meze neko da mi objasni sta znaci "falice mi 6 dana za 28 i gubim 100%?". U zakonu kaze da se regularno porodiljsko moze otvoriti od 45dana pre do 28 dana pre termina porodjaja. Hvala.
Iskrena da budem mislim da je to do vaseg lekara. Ja sam pre dva dana prosla komisiju i predala za porodiljsko bolovanje, a doktor mi je pomerio termin za dve nedelje kako bih bila u mogucnosti da primam svoj novac 100% . Niti mi je neko nesto rekao na komisiji niti u knjigovotstvu, niti birou.
Imam isti problem,fali mi dva dana...
Cao,radila sam u firmi 2 godi
ne a onda su me prebacili u agenciju za privremeno zaposljavanje da mi ne bi urucili ugovor za stalno iako sam u istoj firmi ,ali sad ce dvije godine kako sam na agenciju a sada sam na trudnickom a porodiljsko otvaram za nekih 20tak dana , sta dalje? imaju li pravo da me vrate u firmu i daju ugovor za stalno ili sta je vec agencija duzna prema meni?
interesuje me,prvu bebu sam izgubila ,tj porodila se beba bila ziva,deset dana ...ja kao sam svoj poslodavac sam imala pravo samo na tri meseci pprodiljskog bolovanja(godina 2011)!drugu bebu sam dobila 2014 koristila godinu dana porodiljskog bolovanja,i sad 2016dobila trecu bebu! Koliko cu imati pravo na porodiljsko odsustvo?I sta ce mi biti porebno od papira ?
Ja imam 2deteta i izmedju ta 2 porodjaja sam izgubila bebu u 9tom mesecu.Trenutno sam na porodiljskom odsustvu za drugo dete koje ce trajati godinu dana.Interesuje me da li bi trebalo uzeti u obzir i gore pomenutu trudnocu,jer to nije bio spontani pobacaj.Kazu mi pojedinci da je trebalo da mi otvore porodiljsko na 2godine.I ne znam sta je po zakonu
Da li se u obaveznih 28 dana trudnickog bolovanja racunaju samo radni dani ili i dani vikenda?
Сви дани се рачунају.
moje porodiljsko bolovanje istice u novembru ali sam ja opet trudna,da li trebam da otvaram trudnicko bolovanje ili ga produzavam kad se porodim
Ćao šta ste učinili povodom toga u istoj sam situaciju.hvala
"Da li mogu da otvorim porodiljsko iako imam ugovor na određeno?
Možete. Poslodavac je dužan da Vam produži ugovor sve dok ste na porodiljskom bolovanju."
Poslodavac NEMA nikakvu obavezu prema trudnici koja je pod ugovorom na određeno. Meni je termin za porod 15.3., porodiljno ću otvoriti 1.3. jer do tad koristim godišnji odmor, a 15.4. mi ističe ugovor (koji je produžavan svaka 3 mjeseca) i rekli su mi da ga neće produžiti jer nisu obavezni pošto je ugovor na određeno. Od 1.3. do 15.4. sam na neplaćenom, a poslije nezaposlena.
Oooo pa vi bas niste u toku . Sto se niste s nekim posavetovali , tj nadam se dA jeste , posto je ovo odavno . Po novom zakonu su vam morali produziti ugovor do isteka porodiljskog odsustva .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Najbolje ocenjene fotografije
 • u parkicu
  Super porodica
  moja mala...
  Veliki stomak
 • Dva debela Nemca
  stomacic :)
  Moj stomak u...
  mama i njena...
 • Buduca mama
  11. maj je sve...
  cokolada i ja
  debela
Da biste sušili voće i povrće, plodovi treba da budu zdravi i zreli, ali i dobro oprani. »
Rizik ozbiljnog oboljevanja, usled nevakcinacije, hiljadama puta nadmašuje rizik same vakcinacije. »