Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
372
Ostavite komentar
Drage mame, da li je neka od vas imala problema sa prosirenim pijelonom kod bebe (mokracni kanal)? Tako se rodio, sad kazu da ce morati da se operise, mada sam citala da se povlaci. Ako nesto znate pisite mi, bas sam u soku!!!
Koliko puta vase bebe jedu i koliko ml na dan? 😊
moja beba jede ukupno 5 puta dnevno od 150-180ml...
Drage mame imam jedno pitanje moja beba je rodjena u 31.nedelji sa malom tezinom. Sada ima 4meseca i 10dana i oko 4kg ali slabo jede i slabo napreduje po obroku je jela oko 90ml i jela je po sat vremena sad je pocela da negoduje hranu pojede po 60 na tri sata i nece vise. Kada pocne da jede odmah se uspava iako je se predhodno probudila. Da li ima neko savet da poboljsamo jelo?

Niste naveli kako je hranite, vasim ili adaptiranim mlekom?
Ako je hranite dojenjem, a uspavljuje se obavezno dodajte dohranu, a ako se beba hrani samo adaptiranim onda probajte sa nekim drugim.
Skoro mi je pisala jedna mama na stranici, a vi kao da ste opisali njenu bebu. Njena beba ima 2,5 meseca ali ima zuticu.. Isto je taj problem sa jelom i snom. Pa mozete da proverite to. Ne znam :/
Sto se tice kg. znam da sa 6 meseci treba da udvostruci kilazu sa rodjenja a sa 9 meseci da utrostruci. Pa vi izracunajte.Sto se tice mleka da li ste probali da promenite mleko?Mi smo menjali i nemaju sva mleka isti ukus. Pozdrav od nas! :-)
mame koliko vase bebe popiju mlijeka u ovom periodu moj popije 150ml na jedan obrok pije od Nestlé ha pre nece nikako vise da popije od 150 do najvise 170ml
Moj mali sisa na sat-sat ipo-2.... Nocu na 6-7h . Ne znam koliko ml popije ali ima 8kg. 4 meseca i nedelju dana.
hvala vam na odgovorima postepeno jede vise 10ml 20ml vise pojede
120 ml. na dva sata
Moja beba ima 4 meseca i 7 dana i pije 180 ml po obroku, a ima 5-6 obroka dnevno.
Da li neko ima iskustva sa "Holle" hranom za bebe?
Drage mame, imam jedno pitanje...
Beba 4mesec, od treceg meseca je na ad mleku... u poslednje vreme sam primetila da u stolici ima malo crno... nije mnogo,nego samo kao sluz vrno,a ponekad kao neka dlaka crna... beba je inace zadovoljna,smeska se, igra...pre mesec i 7dana imala ne 7340g i 66,5cm dugacak...hvala unapredDa nije mozda imao kijavicu? Moguce je da od kijanja pukne kapilar u nosu, on proguta tu krv i posle je iskaki u vidu ugruska ili te zilice. Crna je jer nema kiseonika... Znaci nije iz zadnjeg dela debelig creva, onda bi bila crvene boje.
Cemu toliko prepucavanje oko toga da li se doji dete ili je na adaptiranom mleku,kada se svako dete odgaji bilo ono dojeno ili ne.Ja licno dojim svoje dete jer smatram da je tako najbolje za njega,a druge majke hrane svoju decu adaptiranim jer one smatraju da je to dobro za njih.Smorile su vise price o dojenju,a presli smo vec cetvrti mesec,zar nije dosta bilo o tome u prva tri meseca!
Drage mame,koliko puta dnevno doje vase bebe od 4 mjeseca,koliko traju podoji..koliko mokrih pelena dnevno imaju?Divne steee mamice,lp 😃
Mi nekad jedemo na dva sata,a nekad na cetiri. Nema pravila. Imamo dnevno 5-6 mokrih pelena. Isto tako nekad klopa 20 min,a nekad i sat vremena. mi smo od dolaska iz porodilista klopali po sat vremena na svakih sat vremena ali smo bili mala beba od samo 2500g na rodjenju a po izlasku 2300g. Sada imamo oko 6kg i pedijatar kaze da super napreduje i da ne pocinjemo sa cvrstom hranom do 5,5 meseci i da onda uvedemo pirincanu kasicu za pocetak. vec neko vreme balavimo i ponekad smo jako nervozni jer se zubic ceka da probije.
Drage mame sta jedu vase
bebe?Moja nece nista od prihrane samo mleko jede.. pozzz
Pokušajte sa Hipp Baby's first pap. To Vam je mlečna kaša.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Zadatak roditelja je da pripremi dete za samostalan život, za život u kom njih jednog dana neće biti »
Istraživači očekuju da će nova saznanja rezultirati promenama u tretmanu autizma »
Stručnjaci upozoravaju da se poslednjih decenija broj gojaznih u svetu udvostručio »
Kako starimo, stare i naše jajne ćelije te je mogućnost začeća s godinama manja »
Svaka mama ostvaruje ista prava kada je reč o porodiljskom odsustvu, a iznosi zavise da li ste zaposlene ili ne »
Roditelji sada mogu da prijave dete već u porodilištu, a dokumentaciju bebca besplatno dobijaju na kućnu adresu. »