Napredna beba
Objavljeno 20 June 2010 - 08:51 PM
Objavljeno 20 June 2010 - 09:13 PM
A što se tv-a tiče, bolje ti je da je ne navikavaš na njega jer posle nećeš moći da je odvojiš. Moja beba je potpuni ovisnik o babytv-ju, mislim baš iz razloga što sam je prerano pustila da ga gleda.
Pozdrav
Objavljeno 25 June 2010 - 08:55 AM
a normalno je sve to ne postoje dva ista covjeka na svijetu pa tako ni dvije bebe
...svaka beba ima svoj tempo razvijanja moj BENJAMIN se poceo okretati s ledja na stomak s 4 mjeseca tj par dana prije nego sto je napunio 4 mjeseca a prvi put s stomaka na ledja s 4 mjeseca i 4 sedmice dok je od moje tetke kcerkica UNA koja sad ima 2,5 godine nije se okretala do 7-8 mjeseca jednostavno sve je bilo uredu ali nije htjela.....sjecam se da je s godinu dana u hodalici samo sjedila i gledala u nesto...npr sliku na zdu ili tv...a sad je niko ne moze stici
Objavljeno 30 June 2010 - 09:38 PM
Objavljeno 26 August 2010 - 02:29 PM
#8 Gost_marinak_*
Objavljeno 05 November 2010 - 04:32 PM
Objavljeno 05 November 2010 - 04:42 PM
Objavljeno 08 November 2010 - 12:06 AM
Prva rec je grupa glasova koje dete izgovara, a koje ima znacenje. Npr. ako dete kaze MA-MA roditelji obicno to protumace kao da dete prepoznaje majku. ALi ovo je samo decja igra. Ovi udvojeni slogovi postaju prva rec tek kada bi dete redovno vezivalo za majku. Ta prva rec mora da ima znacenje i obicno izrazava emocionalno stanje, zelju, potrebu...
Npr rec MAMA izrazava citavu misao, kao sto je, npr. MAMA JA SAM GLADAN. I kao sto je Ana rekla, do ove lingvisticke faze dolazi oko prvog rodjendana.
Objavljeno 01 September 2011 - 10:39 AM
Objavljeno 15 November 2011 - 11:34 PM
moja beba ima 2,5 meseca i vec sa 1,5 pocela je da ispusta razne zvukove.Uveliko guce,podize glavu,pomera se sa jastuka,obozava da slusa muziku..jedino nam tv jos uvek ne privlaci paznju..voli zvecke i svetlucave stvari.
Objavljeno 29 November 2011 - 02:14 PM
Umesto sto neke zene dizu paniku, treba da se raduju kada je ddete i vise nego dobro. Od preteranog panicenja mozete da napravite da dete stvarno ima neki problem. Na primer, ja iz prakse vidjam jako cesto decicu od 3, 4 godine koja dolaze na terapije jer nisu prohodala, a nikakav poremecaj nemaju u ravnotezi, Zasto? Zato sto ih majke sprecavale u razvoju. To su najcesce deca koja nesto ranije od vrsnjaka krecu da se uspravljaju i majke odmah panike. To su klasicni Srbi, ako nije kao svi ostali - nevalja. I umesto da ga vode kod fizijatra ona na svoju ruku leci tako sto ga sputava u razvoju. Opustite se malo, mozete dete da unakazite da ostane kasnije invalid dozivotni. Sve zbog straha i panie. Nema potrebe zdravu decu ruziti. Samo opusteno, nisu od stakla
Objavljeno 17 December 2011 - 07:08 PM
Opet znam i to da je svaka beba za sebe !
Objavljeno 17 December 2011 - 07:16 PM
Ljubice, nemoj da brineš. Samo polako i strpljivo. Možeš da pokušaš da mu poređaš igračke ili neke nove interesantne predmete na krevet ili pod. Onda pokušaj da ga staviš potrbuške, a možeš malo i da mu pomogneš tako što ćeš da mu staviš urolan peškir ispod grudnog dela. Videćeš, postaće mu vremenom jako zabavno da leži potrbuške. Samo nemoj na silu da ga teraš. Daj mu vremena!
Objavljeno 17 December 2011 - 08:24 PM
Vidis nisam znala to za urolani peskir,hvala ti. Probacu bas. Necu da ga forsiram uopste,ako nece,nece. Neka samo on meni raste!!!
Objavljeno 28 December 2011 - 11:32 AM
Nista se ne brini:)) i mi smo imali isti taj problem,moj Toni od rodjenja nije htio da lezi na stomaku,cim ga okrenem on vristi i place i nece glavu da digne ,i tako mu je i ostalo,cak sam otisla na fizikalnu terapiju sa njim,da bi ga malo pokrenula i doktorka mi je rekla da je sve ok sa njim jednostavno ne voli na stomak i gotovo,rekla mi je da ga ne stavljam na stom ako mu se ne svidja,sad sa 5 mjeseci se uveliko okrece sa ledja na stomak SAM i podize glavicu i oslanja se na laktove i uziva u tomeDoktorka mije jos rekla i ako kao starija beba ne bude htio na stomak nece ni puzati nego ce bikvalno iz sjedeceg polozaj prohodati.Moj savjet ti je: ne muci ga ako nece na stomak ne okreci ga on ce sam raditi sta mu se svidja:) pozz
0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika