razbrajalice
Započeo/la
ana20
, Apr 06 2010 11:26 AM
33 odgovora na ovu temu
Objavljeno 06 April 2010 - 11:26 AM
Da li možda neko zna neku razbrajalicu ? Moja beba jako voli da joj nešto nabrajam kada je presvlačim naročito kada se spremamo za spavanje,ja ne znam baš puno a i babe obe su zaboravile,znam onu npr en den dini savaraka tini sava raka tika taka elem belem bf .... itd
Objavljeno 06 April 2010 - 08:32 PM
Da li možda neko zna neku razbrajalicu ? Moja beba jako voli da joj nešto nabrajam kada je presvlačim naročito kada se spremamo za spavanje,ja ne znam baš puno a i babe obe su zaboravile,znam onu npr en den dini savaraka tini sava raka tika taka elem belem bf .... itd 
en den dore, duboko je more, još je dublja Mitrovica, gde se kisi kiselica, kiselica kisi, ti za mene više nisi.
Objavljeno 08 April 2010 - 11:03 PM
Mi ovu sa medom pevamo ovako:
"Uso meda u ducan
nije rek'o dobar dan
bezi medo iz ducan
nisi reko dobar dan"
Oseca se juzna pruga, jel da?
"Poso zeka u sumicu
izgubio papucicu
kazi zeko koje boje
da ti lepse stoje"
"Uso meda u ducan
nije rek'o dobar dan
bezi medo iz ducan
nisi reko dobar dan"
Oseca se juzna pruga, jel da?
"Poso zeka u sumicu
izgubio papucicu
kazi zeko koje boje
da ti lepse stoje"
Objavljeno 09 April 2010 - 11:34 AM
Meni se smijala rodbina kada sam kupila knjigu Cika Jove Zmaja i pocela ponovo da ucim te pjesmice... Ozbiljno, sve sam bila zaboravila, a tu ima divnih, neke od njih moj sin jos uvijek obozava. Tako sam ja pocela rpvo da mu citam, pa da onda pricam dok se mazimo, to i dan danas radimo.
Tasi, tasi, tanana - vise varijanti
Pacja skola
Sjedi zaba sama
Materina maza
Dete i leptir
Pacja skola
Sjedi zaba sama
Materina maza
Dete i leptir
Objavljeno 09 April 2010 - 01:17 PM
Meni se smijala rodbina kada sam kupila knjigu Cika Jove Zmaja i pocela ponovo da ucim te pjesmice... Ozbiljno, sve sam bila zaboravila, a tu ima divnih, neke od njih moj sin jos uvijek obozava. Tako sam ja pocela rpvo da mu citam, pa da onda pricam dok se mazimo, to i dan danas radimo.
Pacja skola
Sjedi zaba sama
Materina maza
Dete i leptir
Pacja skola
Sjedi zaba sama
Materina maza
Dete i leptir
e dobro si me podsetila to je prava stvar! A svima ostalima hvala seti se čovek svega kada pročita
Objavljeno 10 April 2010 - 04:04 PM
[quote name='Minoza' date='9.04.2010, 11:34' post='9566']
I mi imamo knjigu Cika Jove Zmaja
To su najlepse decije pesmice.. Sve sam ih naucila napamet, a moja beba obozava kad joj se prica i peva. Tu knjizicu sam mu kupila kad sam bila u drugom mesecu trudnoce-to je prva stvar koju sam mu kupila.
A evo i jedne uspavanke koju sam ja izmislila mom Toniju:
" Nuni, nuni, bebo,
nuni nama ti,
nuni, nuni, bebo
da porastes mi.
Ti si mala beba
volim te do neba
ti si mala beba
sve sto nama treba.
Bebo moja mala
ovo nije sala,
tako se to pise:
VOLIM TE NAJVISE!!!"
I ova kraca:
" Kome se to nuni,
kome se to lala,
kome se 'pava
a ko zabusava?"
Pokusajte i vi da smislite neku uspavanku, brzgalicu i sl. Videcete da je bas zabavno..
I mi imamo knjigu Cika Jove Zmaja
A evo i jedne uspavanke koju sam ja izmislila mom Toniju:
" Nuni, nuni, bebo,
nuni nama ti,
nuni, nuni, bebo
da porastes mi.
Ti si mala beba
volim te do neba
ti si mala beba
sve sto nama treba.
Bebo moja mala
ovo nije sala,
tako se to pise:
VOLIM TE NAJVISE!!!"
I ova kraca:
" Kome se to nuni,
kome se to lala,
kome se 'pava
a ko zabusava?"
Pokusajte i vi da smislite neku uspavanku, brzgalicu i sl. Videcete da je bas zabavno..
Objavljeno 11 April 2010 - 11:19 AM
E mi imamo Cika Jovinu Riznicu pesama za decu (onu veliku zutu) i malu crvenu- Cika Jova nasoj deci. Riznica joj je interesantnija jer ima slike i obozava sama da je lista i kad prepozna stranicu i pesmicu da recituje. Zaista fenomenalna knjiga!
E a i mi smo jednu pesmicu preradili:
"Trljam, trljam, sve se pusi,
perem ruke moje male
trljam, trljam ja,
Sofi, Sofiya."
I super je jer sve to vreme dok peva ona i trlja ruke. Ako nema pesmice "otalja" za 3 sekunde i bi da bezi. Pesmica je zadrzi u mestu
E a i mi smo jednu pesmicu preradili:
"Trljam, trljam, sve se pusi,
perem ruke moje male
trljam, trljam ja,
Sofi, Sofiya."
I super je jer sve to vreme dok peva ona i trlja ruke. Ako nema pesmice "otalja" za 3 sekunde i bi da bezi. Pesmica je zadrzi u mestu
Objavljeno 13 April 2010 - 01:18 PM
Da, i moja je "Riznica pesama za decu"...Divne su i slike
Ih, i ja imam bas puno tih izmisljenih za mog sina, ali radije ne bih pisala
Ih, i ja imam bas puno tih izmisljenih za mog sina, ali radije ne bih pisala
#17 Gost_Sanja BGD_*
Objavljeno 19 April 2010 - 12:32 PM
eci peci pec ti si mali zec a ja mala prepelica eci peci pec. moj vule jako voli ovu, i djiha djiha 4noge... pritom ga cupkam na nogama
Objavljeno 20 April 2010 - 10:32 PM
nadam se da me niko neće opominjati što ovo dijelim ovako
, ali meni je mnogo značilo kad sam je našla na netu, ovako uzmem, odštampam one koje mi se dopadaju kao podsjetnik i naprijed u akciju!!
dakle - Riznica pesama za decu - JJ Zmaj
Jovan Jovanović Zmaj - Riznica pesama za decu
dakle - Riznica pesama za decu - JJ Zmaj
Jovan Jovanović Zmaj - Riznica pesama za decu
0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika