Idi na sadržaj

seracell_left
seracell_right

Ojed na guzi

• Molimo Vas da se ulogujete da biste odgovorili
330 odgovora na ovu temu

#301 SANLUKA

SANLUKA
  • Član
  • 1249 posts

Objavljeno 16 February 2012 - 09:35 AM

Luka se razujedao non-stop.Cim sam namazala Pavlovicevu mast sve je proslo ko od sale...nama se najbolje pokazala do sada rolleyes.gif

#302 Vevericica*

Vevericica*
  • Član
  • 6275 posts
  • Pol:ženski

Objavljeno 16 February 2012 - 11:30 AM

(marina @ 12.02.2012, 16:11) View Post
Kod nas mislim da se zovu Active baby ili tako nesto,ali to je to.

Jaoj mi koristimo Active Baby i one imaju neki gel, bas sam sad rasceprkala jednu pelenu, jaoj  ohmy.gif
m

#303 Vladana I

Vladana I

Vladana

• Član
  • 762 posts

Objavljeno 17 February 2012 - 04:51 PM

Promenili smo pelene,kupila sam pampers premium care (jedino sam to nasla) i polako prolazi.Sad je samo malo crveno, ali jos joj necu vratiti siroki povoj (za svaki slucaj dok ne prodje skroz) i mazem sa sudokremom u debljem sloju kod svakog presvlacenja.
Objavljena slika

Objavljena slika

#304 vesna13

vesna13
  • Član
  • 425 posts

Objavljeno 17 February 2012 - 05:02 PM

Evo da se javim i ja posle nase borbe sa ojedom.U nedostatku resenja jedno vece smo pribegli jedinom sto nismo probali u kuci a to je bio Oktanisept i gentamicin mast.Bila sam vec ocajna i verovali ili ne sve je nestalo za dva dana.Ja sam dva puta dnevno prskala sprej i uvece mazala mast pri poslednjem presvlacenju.Naravno,uz sve to pranje prilikom svakog presvlacenja.pozzz
Objavljena slika

Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Objavljena slika

#305 Šećerlema

Šećerlema
  • Član
  • 1336 posts

Objavljeno 18 February 2012 - 05:24 PM

Mi smo recimo potpuno izbacili vlažne maramice, sad guzu brišemo samo vaticom i toplom vodom, a koristimo Niveinu kremu protiv ojeda i ona nam je baš pomogla.

#306 Ivančica

Ivančica
  • Moderator
  • 18413 posts
  • Pol:nepoznat

Objavljeno 18 February 2012 - 05:39 PM

(Šećerlema @ 18.02.2012, 17:24) View Post
MI SMO RECIMO, POTPUNO IZBACILI VLAŽNE MARAMICE. SAD BRIŠEMO GUZU VATICOM I TOPLOM VODOM, A KORISTIMO NIVEINU KREMU PROTIV OJEDA I ONA NAM JE BAŠ POMOGLA

A što Caps Lock?

Ili to ova dva dana samo ja vidim velika slova wink.gif?

#307 Šećerlema

Šećerlema
  • Član
  • 1336 posts

Objavljeno 18 February 2012 - 06:37 PM

(Ivančica @ 18.02.2012, 17:39) View Post
A što Caps Lock?

Ili to ova dva dana samo ja vidim velika slova wink.gif?

Greškom, ...   blink.gif

#308 Sajica

Sajica
  • Član
  • 4 posts

Objavljeno 25 February 2012 - 08:45 AM

I ja sam, takodje, izbacila iz upotrebe vlazne maramice, osim kada idemo negde, a ubacila u upotrebi vatu i vodu. Sto se tice ojeda, mojoj bebici je pomagao bepanten i kantarion ali za unutrasnju upotrebu jer je blizu genitalija (po preporuci pedijatra). Kada prodje, pocinjala sam da koristim pavlovocevu mast ali se opet vracalo. Cula sam da ona jos vise upali kozu. Medjutim, nedavno sam otkrila, i to slucajno u apoteci, da ona originalna pavloviceva mast koju proizvodi Pavlovic nije ona prava, stara pavloviceva a nju proizvode niske apoteke. Kupila sam manje pakovanje bas da vidim da li ce ona da pomogne i uspelo je. Za dva dana kao da nista nije bilo. I sada koristim nju. Zacudilo me je , a sto mi je drago, da je bas jeftina a delotvorna mast.

Pavloviceva mast

#309 snowhite

snowhite
  • Član
  • 1544 posts

Objavljeno 05 May 2012 - 04:04 PM

Po meni je dobar ivancic i sinovi sprej protiv ojeda i osipa, a mozda jos bolje je krema seba med protiv osipa i ojeda. Govorim iz iskustva.

#310 Marina cura fina

Marina cura fina
  • Član
  • 699 posts

Objavljeno 02 February 2013 - 11:08 AM

Mustela Stelactiv za ozbiljnije ojede,  a za blaze Nivea SOS.
Objavljena slika

#311 Hellen

Hellen
  • Član
  • 2747 posts

Objavljeno 02 February 2013 - 06:44 PM

Ja sam vec pisala, al mozda ne ovde..jekoderm je nama pomogao nakon 2-3 mazanja bukvalno. Doduse nije bio neki bog zna kako jak ojed..al svejedno
Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#312 andisam

andisam
  • Član
  • 831 posts

Objavljeno 16 February 2013 - 12:19 PM

jooj, mi vec dva-tri dana imamo crvenilo na preponicama i guzi, pa smo mazali sudokrem. medjutim, nije pomogao vec su se pojavile i nekakve bubuljicice. pretpostavljam da uopste nije rec o ojedu, jer proguglala i nisam naisla na info da se kod ojeda javljaju takve bubuljicice. kod lekara do pon. nista. :(
Objavljena slika

close your eyes, have no fear...  the monster's gone, he's on the run, and your daddy's here
beautiful, beautiful, beautiful, beautiful boy

#313 Marijachi

Marijachi
  • Član
  • 7520 posts

Objavljeno 16 February 2013 - 02:33 PM

Da nije od neke namirnice :unsure: ?Skuvaj žalfiju,pa ga potopi u lavorče,da mu se smiri koža,dok ne ustanovite šta je.I nek bude malo bez pelenica.
Objavljena slika
Objavljena slika

#314 andisam

andisam
  • Član
  • 831 posts

Objavljeno 16 February 2013 - 02:41 PM

zvala sam halo bebe i savetuju povidon jod da mazemo. ali ja sam rekla da je ojed, misleci da to tako izgleda. ali kazem ne vidim da uz ojed idu bubuljicice nigde.
Objavljena slika

close your eyes, have no fear...  the monster's gone, he's on the run, and your daddy's here

#315 Jacka

Jacka
  • Član
  • 2809 posts

Objavljeno 16 February 2013 - 02:51 PM

View Postandisam, on 16 February 2013 - 02:41 PM, said:

zvala sam halo bebe i savetuju povidon jod da mazemo. ali ja sam rekla da je ojed, misleci da to tako izgleda. ali kazem ne vidim da uz ojed idu bubuljicice nigde.

Vidis nama je za ojed sudocrem pomogao odmah... otidi kod dr zbog tih bubuljicica, da nije neka gljivica, za svaki slucaj.
Objavljena slika

Objavljena slika

#316 andisam

andisam
  • Član
  • 831 posts

Objavljeno 16 February 2013 - 02:56 PM

sad sam kucala 'diaper rash images' i mislim da ipak jeste ojed, samo sto je mom detetu tek pocelo ustvari. jezivo kako to moze da se upali! zaspao i ne budi se ko za inat, da ga presvucem i da vidim kako reaguje na povidon.
Objavljena slika

#317 Marijachi

Marijachi
  • Član
  • 7520 posts

Objavljeno 16 February 2013 - 03:05 PM

Nosite pamučne pelene,par dana,čisto da koža diše.
Objavljena slika
Objavljena slika

#318 andisam

andisam
  • Član
  • 831 posts

Objavljeno 16 February 2013 - 03:32 PM

marijaci, bojim se da ce mu pamucne manje upijati i da ce non stop biti mokar. evo sad ga drzim gologuzog vec 5-10min. samo cekam da uneredi sve.
ojed je definitivno i cini mi se da mu prija povidon.
Objavljena slika

#319 Marijachi

Marijachi
  • Član
  • 7520 posts

Objavljeno 16 February 2013 - 03:56 PM

Ne znam,mi koristimo odavno pamučne,nismo imali problema.Neka ga gologuz,mora sad što više jer je kontakt sa vazduhom bitan,a kroz jednokratne nažalost koža ne diše.Brzo će se to povući ne brini.
Objavljena slika
Objavljena slika

#320 andisam

andisam
  • Član
  • 831 posts

Objavljeno 16 February 2013 - 04:08 PM

njemu se pre par dana malo kao zacrvenelo, pa sam pocela umesto pavloviceve da mu mazem sudokrem i to u nesto debljem sloju. moguce da sam zbrzala sa sudokremom i mozda mu je zbog debljine sloja bilo od nje gore.
malo sam mirnija jer vidim da mu je prijao povidon. bolje mi se sad cini.
a sta mu moze biti od povidona?
Objavljena slika

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika