Prirodni preparati za negu
Objavljeno 13 February 2012 - 09:20 PM
Pisite vasa znanja, iskustva, savetujte se.
Objavljeno 13 February 2012 - 09:57 PM
Glupo mi je da sad 'prepisujem' sa neta sve i svasta.
Moja parola je da ne kupujem komercijalne preparate za negu (osim zakupanje-tu jos nisam nasala adekvatnu zamenu) jer ne trpim u njima te neke nus produkte koji vise stete nego sto pomazu.
#5 Gost_Venera_*
Objavljeno 13 February 2012 - 10:43 PM
Objavljeno 13 February 2012 - 10:45 PM
Najverovatnije znate ovaj recept, ali nije na odmet napisti.
Pilin za lice i telo - kasa od kukuruznog griza, meda i maslinovog ulja. Fenomenalno.
Da li sam promasila temu?
Ooodlično baco,to i ja koristim...YelenaC bravo za temu
Objavljeno 13 February 2012 - 10:45 PM
Jedva čekam da čujem
Objavljeno 13 February 2012 - 10:46 PM
Ja sam koristila pakovanje za kosu u kombinaciji sa (glavica luka cela-neočišćena, rakija komovica 1l, 100gr karanfilića i vrlo malo šećera) to odstoji 40 dana.
Korišćenje: pre pranja kose utrljati na glavu i navući kapicu ili kesu pa umotati u peškir ili samo umotati u peškir. Nakon 1h oprati kosu.
Efekat: nešto bolje od balzama a kažu da to poboljšava koren kose. Meni je imao efekat balzama i kosa mi je bila izuzetno sjajna ali da je sad nešto poboljšao koren... i ne baš...
Objavljeno 13 February 2012 - 11:00 PM
Najverovatnije znate ovaj recept, ali nije na odmet napisti.
Pilin za lice i telo - kasa od kukuruznog griza, meda i maslinovog ulja. Fenomenalno.
Da li sam promasila temu?
Kakvi promasila temu?!
Maslinovo ulje, hladno cedjeno zna da isusuje kozu i kosu ako se dugo koristi. Hranljivo jeste, ali nije za cestu uoptrebu tj. stalno. treba menjati ulja.
A taj piling, koji je stvarno jako dobar, preporucujem pre susamovo hladno cedjeno ulje sa etericnim uljem lavande.
Gde kupujes ulja? Ja stalno kuburim sa etericnim pogotovo,a i nekim baznim- ulje lesnika, na primer.
Kako pravis mleko?
Objavljeno 13 February 2012 - 11:23 PM
Inace ne koristim antiperspirante niti dezodoranse uopste. Leti zna to da bude malo nezgodno pa onda napravim smesu od sodebikarbone, bebi pudera i malo etericnog ulja, kap ili dve mirisa radi. A moze i bez ulja.
Vido, aj sad , bacila si kosku i otisla, bas si neka
Objavljeno 13 February 2012 - 11:31 PM
piling jednom u 2 meseca je malo.
Piling za ruke mozes isto da pravis od ulja sa kukuruzom ili morskom solju. Vazno je da ti i lice i ruke budu mokre.
Inace, hladno cedjena ulja ne ostavljaju fleke. nema pranja posle pilinga, samo brisanje.
Gde da nadjem koziji sapun?
Objavljeno 13 February 2012 - 11:40 PM
piling jednom u 2 meseca je malo.
Piling za ruke mozes isto da pravis od ulja sa kukuruzom ili morskom solju. Vazno je da ti i lice i ruke budu mokre.
Inace, hladno cedjena ulja ne ostavljaju fleke. nema pranja posle pilinga, samo brisanje.
Gde da nadjem koziji sapun?
U biošpajzu..
Objavljeno 13 February 2012 - 11:44 PM
Sta ti koristis osim kozijeg sapuna i onog etericnoh ulja od origana ili cega vec?
Objavljeno 13 February 2012 - 11:46 PM
odlicno! uzmi kasiku morske soli i sipaj hladno cedjeno ulje koje imas, maslinovo, na primer, da natopis tu so. Onda mokrim rukama(topla voda) uzmes tu smesu i trljas ruke minut, dva, tri, isperes tolpom vodom i obrises. javi nam kakav rezultat si dobila posle toga.
Mozes i lice ako imas potrebu za pilingom,a li ne cesto. Morska so zna da bude jako gruba, pa je mozda neprijatna za lice.
Objavljeno 13 February 2012 - 11:49 PM
Mozes i lice ako imas potrebu za pilingom,a li ne cesto. Morska so zna da bude jako gruba, pa je mozda neprijatna za lice.
super, hvala! Da, imam maslinovo... pokusacu sutra i javljam rezultate
Objavljeno 13 February 2012 - 11:53 PM
Objavljeno 14 February 2012 - 12:11 AM
Sta ti koristis osim kozijeg sapuna i onog etericnoh ulja od origana ili cega vec?
Uh,to am ulje platila dosta a ne znam da ga koristim,toliko je jako,da se bojim i da mu priđem......e pa ja koristim te pilinge,ali nešto nisam redovna,moram za ruke to da pokušam,one su mi baš suve...evo anđa mi s ebudi...odoh sad' ali se kuckamo sutra na ovoj temi
0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika