Početak srčane radnje
Objavljeno 27 August 2011 - 11:04 AM
Objavljeno 27 August 2011 - 11:57 AM
Objavljeno 27 August 2011 - 09:15 PM
rekao mi je da dodjem za sedam dana ponovo da mi uradi ultrazvuk,tada bi vec trebalo da se cuju otkucji.Inace,to mi je dr izracunao u kojoj sam nedelji.
Objavljeno 28 August 2011 - 07:33 AM
Oni nekad znaju i da pogrese mada izracunaj sama,ukucas prvi dan poslednje menst. na vecini trudnickih sajtova ima to,pa ti izbaci i termin i nedelju.Ma sve je to ok...bez brige i pozz!
Objavljeno 28 August 2011 - 06:39 PM
u sledecoj trudnoci se nadam da necu biti panicar.
Potpuno ista situacija bila kod mene.
Saznala sam putem analize krvi - pokazala je 5-6 nedelja, posle sam u devetoj otišla na prvi UZ.
Objavljeno 30 August 2011 - 04:55 PM
Saznala sam da sam trudna 22/08/2011, test pozitivan. Prvi ultrazvuk koji sam uradila i koji je potvrdio trudnocu je bio 24/08/2011. Rezultati su bili sledeci:
jedan GM u kavumu uterusa, velichine 5.44mm-embrionalni elementi se ne vizualizuju, i doktorka je primetila neku senku pored meshka za koju je rekla da moze biti josh jedan meshak-Beta HCG 2487. Dobila terapiju Folan 1x1 i Utrogestan 3x2, kontrola za nedelju dana, da bi se videlo shta je ta senka.
Danas sam ponovo bila na ultrazvuku, i dobila sledece rezultate:
jedan GM u kavumu uterusa, velichine 11mm/5.1, sa vidljivom zumanchanom kesom dimenzija 3.15mm. Embrionalni elementi se ne vizualizuju. Intimno, uz GM, prema fundusu vizualizuje se ovalna anehogena formacija 7.9mm, koja bi mogla odgovarati hematomu/GM u resorpciji? Beta HCG 13941. Terapija ista, i opet kontrola za nedelju dana, poshto nema srchane funkcije.
S obzirom da je prvi dan poslednje menstruacije bio 18/07/2011, doktorka je izrachunala da sam ja sada u 6oj nedelji trunoce, mada je to nemoguce, jer sam ostala trudna otprilike 3-4/08/2011. Tako da bi to trebalo da bude 4 nedelja. Da li ima nekog ko je mozda bio u slichnoj situaciji, i ko moze da mi kaze da li vam se chini ovo o.k., s obzirom na taj hematom/GM u resorpciji pod znakom pitanja? Prema svemu shto sam chitala, ne bi josh uvek trebalo da se ochekuje da se vidi kucanje srca, ali malo sve ovo brine...
Drage trudnice, molim vas za savet, jer mi je jako stalo do ove trudnoce!!! Ne bih da panichim, ali malo me je zabrinula doktorka sa tako chestim ultrazvukovima
Hvala unapred
Objavljeno 31 August 2011 - 08:49 AM
Drage trudnice, molim vas za savet, jer mi je jako stalo do ove trudnoce!!! Ne bih da panichim, ali malo me je zabrinula doktorka sa tako chestim ultrazvukovima
Hvala unapred
[/quote]
Pre svega dobrodosla.Mislim da si malo poranila sa uz,kao i sve mi sto zurimo da vidimo odmah sve
Objavljeno 31 August 2011 - 08:57 AM
Zaista sam se malo zabrinula, ali gledacu da poslusham tvoj savet, opustim se i uzivam do sledeceg ultrazvuka koji je u utorak
Nadam se da cu se javiti sa lepim vestima
Veliki pozdrav
Objavljeno 31 August 2011 - 04:13 PM
po svemu sudeci, jesi u 6oj nedelji, tako se racuna.
A mozda nosis blizance. Ako je tako, za sada samo jedan napreduje, ali je previse rano da se to utvrdi.
Jedino ti preostaje da cekas otprilke 9. nedelju da se pojave otkucaji srca, dotle budi mirna i ne brini, na kraju krajeva, cekas bebu i to je lepa vest!
Objavljeno 01 September 2011 - 11:22 AM
Doktorka je iskljuchila blizanachku trudnocu sada na poslednjem pregledu, iako je zbog Bete sumnjala na to posle prvog pregleda
Rekla mi je da nema shanse da se, ako je ta senka GM, razvije u embrion. Za sada imam jedan koji se dobro razvija. Mada ona ochekuje vec sledeceg utorka da se chuje srce, jer kao sada nema pochetka srchane radnje, a trebalo bi...
Mada se meni svakako chini po svemu shto sam ovde chitala, i iz raznih iskustava drugih trudnica, da je rano... ali ona smatra da bi to trebalo da se desi najkasnije sledece nedelje, jer po njoj srchana akcija treba da se javi u shestoj nedelji i sve posle toga je alarmantno...
Ali opet, gledam da se ne nerviram, ne uzbudjujem, kako bude bice... Shto moj muzic kaze: "Sad bar znamo da mozemo da ga napravimo
A meni je opet jako stalo da sve prodje u redu, i trudim se da budem maksimalno pozitivna
Vama, drage moje, hvala na podrshci-stvarno mi jako znachi
Objavljeno 01 September 2011 - 01:54 PM
Doktorka je iskljuchila blizanachku trudnocu sada na poslednjem pregledu, iako je zbog Bete sumnjala na to posle prvog pregleda
Rekla mi je da nema shanse da se, ako je ta senka GM, razvije u embrion. Za sada imam jedan koji se dobro razvija. Mada ona ochekuje vec sledeceg utorka da se chuje srce, jer kao sada nema pochetka srchane radnje, a trebalo bi...
Mada se meni svakako chini po svemu shto sam ovde chitala, i iz raznih iskustava drugih trudnica, da je rano... ali ona smatra da bi to trebalo da se desi najkasnije sledece nedelje, jer po njoj srchana akcija treba da se javi u shestoj nedelji i sve posle toga je alarmantno...
Ali opet, gledam da se ne nerviram, ne uzbudjujem, kako bude bice... Shto moj muzic kaze: "Sad bar znamo da mozemo da ga napravimo
A meni je opet jako stalo da sve prodje u redu, i trudim se da budem maksimalno pozitivna
Vama, drage moje, hvala na podrshci-stvarno mi jako znachi
Dobro je, i jedna beba je superiska. Bas zbog bete sam i rekla, verovatno je u pocetnoj fazi stvoreno dva meska, ali se samo u jednom razvio embrion.
A moram te razuveruti da ne brines, mojoj zdravoj bebici je otkrivena srcana radnja tek u devetoj nedelji, a desava se u izuzetnim slucajevima i u desetoj. Samo nemoj da se uplasis ako ne bude jos nista, trazi da dodjes za nedelju dana, nemoj slucajno da te natera odmah na kiretazu.
I sto tvoj muz kaze, makar znate da mozete....a sigurna sam da ces za oko 32 nedelje da kazes "Eto, sad znamo i da mozemo stvoriti ovako lepu bebicu"
Objavljeno 08 September 2011 - 09:38 AM
Bili smo na ultrazvuku i chuju se otkucaji srca nashe bebe
Sledeca kontrola za mesec dana, kada cu ujedno raditi i double test
Mnogo smo srecni
Hvala vam na podrshci i lepim zeljama, drage moje
VELIKI POZDRAV
Objavljeno 16 July 2012 - 08:25 AM
To ti je tačno 6 nedelja, tada može da se registruje srčana radnja, ali bolje još neki dan posle, jer ovulacija varira, pa je možda bila kasnije.
Objavljeno 16 July 2012 - 10:57 AM
ja znam tacno koji dan sam zatrudnela,ali to nisam rekla dr,zaboravila preko telefona... mada,pricam sad sa devojkama na "I trimestar trudnoce" i neke od njih su bebino srce videle(cule)na UZ tek u 8,9oj nedelji trudnoce,pa mi sad bas nista nije jasno
Nadam se samo da je sve to normalno i da ako se ne bude registrovala srcana radnja,da ne treba da panicim...
Hvala na odgovoru
Objavljeno 16 July 2012 - 10:59 AM
pa znas kako,ja sam je zvala i rekla kad je bila poslednja meca i kada najranije mogu doci da mi uradi UZ i ona zakazala za 20 jul.Pozvacu je jos jednom sutra... Hvla B.mama
Objavljeno 16 July 2012 - 01:22 PM
A leader does not deserve the name unless he is willing occasionally to stand alone. (H. Kissinger)
Money can't buy you happiness, but it does bring you a more pleasant form of misery. (S. Milligan)
0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika