Objavljeno 18 July 2011 - 03:54 PM
Hvala na savetima, sto bi babe rekle, pu, pu, da ne ureknem ali smo OK za sada.
Gorusicu ima, pokusali smo sa bademima i ne ide, mislim da je resenje sa redovnim manjim obrocima ipak najbolje, em nema povracanja em je gorusica samim tim skoro eliminisana. Imamo krvarenje iz nosa ali je i to normalno. Kretanje je svedeno na minimum koliko god je to moguce, kad zavrsim sa poslom gledam da prosetamo makar malo do grada ali u uskom krugu uz obavezno sedenje na klupici za pauzu.
Dogodovstina od jutros iz ambulante: ginekolog dao da uradimo ponovo krvnu sliku radi kontrole (na nas zahtev jer je prethodna analiza radjena pre mesec dana) ali nije uneo u elektronski karton. Odem na ginekologiju da zamolim da unesu, po starom dobrom obicaju tri puta sam objasnjavao sestrama sta ja u stvari hocu (ginekolog radi popodne a ustali smo i nista nije jela da bi dala krv a to bas ne volim) da bi na kraju dobio sta treba. Laboratorijski deo gde se daje krv je odvojen na dva dela, u jednom su deca i trudnice (tamo i mi idemo) i hitni slucajevi, a u drugom normalni pacijenti. Prvo sam gospodju ostavio tamo da sedi dok ja ne zavrsim za sestrama na ginekologiji, kad sam se vratio jedan hitan slucaj ceka i neki lik koji ko zna iz koje je bajke ispao. Ajde, desava se, molim lepo. Udje moja draga unutra, meni se cini da cujem da negoduje nesto, ustanem da vidim sta je, a sestra izlazi i zove me da je smirim. Place kao kisa. Sta je bilo: sestra je prvo htela da joj uzme krv iz prsta!!! iako je nalog za komplet analizu, zatim je ostavila epruvetu na sto pored moje supruge ali dovoljno daleko da ne moze da je dohvati ni sestra ni supruga, izvukla je jednu epruvetu krvi i onda rekla mojoj dragoj da joj doda drugu epruvetu! na sta je ona krenula da se isteze i zaboli je ruka, i u tom trenutku se uplasi za iglu u ruci i pocne da place. Zatim im je rekla da se organizuju a ne pacijenti da im dodaju epruvete sto i jeste u pravu, ja je izvedem napolje i sedne malo da se smiri. Nije se smirila narednih 2 sata ni kuci kad smo dosli. Strasno. Na kraju pitam kad ce rezultati a sestra kaze evo odmah. Rekoh, doci cu kasnije, za pola sata da bi me posle jurila po hodniku da mi kaze da je komplet analiza u pitanju pa ce biti sutra posle 11h. Ma uzas. Definitivno ih boli d. Vise nas nece videti.
Ne znam ni sam zasto sam ovo ovde napisao, to je samo jos jedan detalj od svega kroz sta moze da se prodje u nasem zdravstvu. Samo da napomenem da je i moja supruga zdravstveni radnik, da neko ne pomisli da globalizujem stvari.
LM, brisevi su nam dobri, krvna slika sutra (malo gvozdja prosli put ali pijemo gvozdje i jedemo svako jutro koprive sa medom, mmm), pritisak OK, malo krvarenje iz nosa, voce i povrce jedemo dobro oprano, kupujemo od seljaka direkt (zna tasta ko je ko na pijaci), kobaje ne jede ali suvo meso je za sendvic za dorucak, moj proizvod tako da nema nikakvih aditiva i konzervanasa, a i kolicina toga je mizerno mala.
Javljam se sa sledecim informacijama.