Sisanje palca - kako odvići dete
Objavljeno 17 March 2010 - 08:42 AM
#2 Gost_Sanja BGD_*
Objavljeno 17 March 2010 - 10:41 PM
Objavljeno 18 March 2010 - 02:19 PM
#5 Gost_Sanja BGD_*
Objavljeno 18 March 2010 - 06:07 PM
I ja sam cula za lak, a kad sam otisla u apoteku i pitala, gledali su me cudno. Ako neko zna, ili je vec kupovao, bilo bi dobro da napise gde se moze nabaviti.
Objavljeno 20 March 2010 - 11:40 PM
Nemoj da trazis lak protiv sisanja palca, to je lak kao protiv grickanja noktiju
#8 Gost_Sanja BGD_*
Objavljeno 28 April 2010 - 04:56 PM
Moj stariji sin koji sada ima 9 godina,sisao je palac punih sest godina.Imao je svega tri dana kad je prvi put stavio prstic usta,verovale ili ne.Tako se uspavljivao ali je i preko dana prstic cesto bio u ustima.Molila,pricala,mucila se i na kraju odustala.On jednostavno nije mogao da zaspi ako mu prstic nije u ustima.Da ste samo mogle da vidite to zadovoljstvo u ocima kad sisa prstic odn. desni palac.Ni polazak u vrtic ga nije u tome sprecio,medutim kad je krenuo u predskolsko sa 5 i po godina,e tu je izbegavao.Od tad pa do seste godine,krio se od svih,uglavnom pred spavanje je morao malo.Sa sest godina je skroz prestao da sisa prst.Zubi su mu odlicni,nisu krivi. Zato drage mame,ne panicite i ne kupujte nikakva sredstva za odvikavanje,jer ce proci samo je pitanje vremena.Znam da vas nervira i da dugo traje ali nikako ne smete da ih opominjete jer tako samo vrsite pritisak na njih,sto nije dobro.Tako kazu i psiholozi.
Objavljeno 10 May 2010 - 07:52 PM

Objavljeno 11 May 2010 - 08:45 AM
MOja gricka nokte...skoro godinu dana ja joj nisam isekla nokte na rukama. Kupovala sam i taj lak, ali ne vredi...Jeste gorak, ali nama nije uspelo ni sa njim.
Objavljeno 18 September 2010 - 12:56 PM
Ista prica.Sem ranice.Masa ima 13 meseci i nekako vidim da je sisanje palca smiruje pa mi je zao da je odvikava.Medjutim,polako uvidjam da deca ne uspevaju bas da se lako odviknu od toga.Moja drugarica je uspela stavljajuci rukavice detetu dok spava.Malo suludo,ali upalilo je!
Objavljeno 05 May 2011 - 08:44 AM
Objavljeno 05 May 2011 - 08:47 AM
Objavljeno 18 October 2011 - 09:57 PM
Una sisa palac, pa valjda od svoje druge nedelje zivota...i dan danas, sa svoje dve i po godine, se obavezno tako uspavljuje, a to joj je "lek" i preko dana ako nesto nije po njenom, pa se tako "tesi".
Kazu psiholozi da ne treba nasilno odvikavati dete od sisanja palca...mi, pogotovo sad kad puno vise razume, koristimo svaki pogodan momenat da joj skrenemo paznju na to zasto nije dobro da sisa palac i okrenemo se, bez puno price i buke oko toga. Sad vidim da vec kapira da nije dobro, pa se neretko sakrije od nas kad to radi...kapiram da ce sigurno doci momenat i da ce jednostavno sama prestati sa tim.
Inace, dudu i flasicu nikad nije koristila, nije htela...mislim da i to mozda ima veze sa palcem...a probali smo i taj famozni gorki lak (za odvikavanje od grickanja noktiju)...i ona ga uredno polize sa svog omiljenog palca na desnoj ruci...eventualno pogleda, pita sta je to, kaze bljak i nastavi...toliko o tome
#18 Gost_NSanja_*
Objavljeno 19 October 2011 - 07:17 AM
Sad to radi samo kad je gladan ili zedan ... Tako da se ne opterecujem time ... KAd nauci da kaze valjda ce prestati ...
#19 Gost_NSanja_*
Objavljeno 14 November 2011 - 11:53 PM
Objavljeno 14 November 2011 - 11:58 PM
Naravno Sanja,slažem se sa tobom.
Ja ne znam baš puno , ali kad se priča o tome , verovatno se misli na dosta stariju decu, kada prerastu oralnu fazu.
0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika