Idi na sadržaj

seracell_left
seracell_right

Drugi trimestar

• Molimo Vas da se ulogujete da biste odgovorili
20265 odgovora na ovu temu

#1 Bebac

Bebac
  • Administrator
  • 1138 posts
  • Pol:nepoznat

Objavljeno 22 December 2009 - 02:41 PM

Mučnine - konačno - sasvim prestaju! Može se desiti da imate zatvor, jer hormoni opuštaju mišiće creva te ona rade sporije i manje efikasno, a i materica počinje da ih pritiska. Linija koja spaja stidnu kost i pupak postaje tamnija – ona se zove crna linija, koja nastaje zbog delovanja hormona i nestaće posle trudnoće. Sada se primećuje da ste dobili na težini a prilično su vam narasle i grudi. Moguće je da osetite svrab po telu, jer koža postaje suva i peruta se.

#2 Sanjakis

Sanjakis
  • Član
  • 109 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 11:34 AM

Ja sam sad u 13-oj nedelji i do sada sam se ugojila samo 1 kg... biggrin.gif ....jos mi se ne vidi stomacic...malkice.I imam taj svrab....najvise po stomaku!!Ovo  mi je prva trudnoca pa mi je sve to cudno i neobicno!!!!Ali prelepo!!!!

Tuga gleda u nazad,briga gleda okolo,a samo vera gleda gore!

#3 Sanjica

Sanjica
  • Član
  • 50 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 11:53 AM

Što se tiče svraba po stomaku, mislim da mogu da ti pomognem! ("Pokupila" sam znanje od koleginice koja ima dvoje male dece, a i meni je prva trudnoća) Obavezno, posle svakog tuširanja - upotreba mleka za telo! Bilo koje - koje inače koristiš, utrljavaj po stomaku i butinama - koža ti se širi, zato te svrbi! Veruj mi biće ti lakše! Ja sutra ulazim u 15-tu nedelju - primenjujem masažu stomaka i butina svakodnevno i ne svrbi me stomak više!  rolleyes.gif

#4 Dusa

Dusa
  • Član
  • 1 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 12:16 PM

Ja imam problema sa suhom kozom i bez trudnoce, tako da se kod mene to perutanje i svrbuckanje javljalo od samog pocetka. Sad sam u 19. sedmici i bez obzira koliko masnu kremu za tijelo da koristim koza brzo upije i trazi jos  mellow.gif
Sve i da ne zelim da mazem moram jer ne bih mogla da podnosim to peckanje i perutanje.. Stomak je vidan  laugh.gif  redovno ga mazem i bez svraba..
Znam da to ne sprjecava nastanak strija ali valjda barem malcice ublazi  wink.gif

#5 Sanjakis

Sanjakis
  • Član
  • 109 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 01:37 PM

Hvala ti Sanjice... wink.gif ...mazala sam se jednim mlekom za telo ali valjda zbog hormona je pocelo da mi smeta i da se osipam....videcu da kupim...ustvari da mi posalju moji Pavlovicevu mast.Kazu da je ona lek za sve!

#6 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:03 PM

sanjakis,u pravu si,pavloviceva krema je odlicna,
ja bas imam suvu kozu
i zahvaljujuci kremi odrzavam vitalnost koze.
smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif

#7 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:06 PM

gde su buduce mamice? rolleyes.gif

#8 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:17 PM

trudnice,trudnice,gde ste?

#9 Sanjakis

Sanjakis
  • Član
  • 109 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:18 PM

Evo naaaaaaaaaaaaas tikiiiiiiiiiii........................ tongue.gif
   Imam malo Pavloviceve i mazem najvise lice uvece sa njom...ne stavljam je ujutru jer je previse masna.Ovako se natapkam uvece i ujutru mi je lice kao bebina guza... biggrin.gif ...ni jedna krema mi ne odgovara.Koju god da sam koristila pecka me.Cak i one najslabije...

#10 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:21 PM

zasto nema nikog?
rolleyes.gif

#11 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:21 PM

ej,caooooooooooooooo

#12 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:23 PM

samo ti mazi sa pavlovicevom i stomak  i butkice,kada se uvec okupas,namazi se

#13 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:25 PM

sanja,jesi tu?

#14 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:27 PM

ode sanjakis

#15 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:27 PM

sad.gif

#16 tiki

tiki
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 07:29 PM

idem i ja onda,ajde cao,cujemo se smile.gif

#17 Sanjakis

Sanjakis
  • Član
  • 109 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 09:52 AM

E a kada ste prvi put osetili bebu da se rita? wub.gif ...Ja svaki dan osluskujem ali mislim da je jos rano...a i prva mi je trudnoca,ne znam ni kako to izgleda! laugh.gif

#18 Sanjica

Sanjica
  • Član
  • 50 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 10:29 AM

(Sanjakis @ 11.03.2010, 09:52) View Post
E a kada ste prvi put osetili bebu da se rita? wub.gif ...Ja svaki dan osluskujem ali mislim da je jos rano...a i prva mi je trudnoca,ne znam ni kako to izgleda! laugh.gif

Moja kuma je u 6-tom mesecu, baš sam joj skoro postavila to pitanje kako ću znati... Rekla je otprilike ovako:

"To ti je kao da treba da prepoznaš koje je jaje mućak! Sve ono što je možda jeste možda nije to NIJE! Kada je mućak to jednostavno ZNAŠ! Tako je i kada te beba prvi put udari! Sve do tada tipa možda je ovo a možda i nije, to sigurno nije, kada bude ZNAĆEŠ VERUJ MI!"

I verujem joj  tongue.gif ja sam u 15-oj nedelji naravno ni otprilike još nisam osetila, ali nadam se da ću u toku ovog meseca osetiti!

#19 Sanjakis

Sanjakis
  • Član
  • 109 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 10:40 AM

biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif ...e dobra ti je kuma skroz!....meni su neki pricali da je slicno kao kad ti krce creva,pa onda kao da ti brboce voda....pa kao da se pracaka ribica....sto prica sam cula.
  E javi kad osetis....bas me zanima! smile.gif

#20 Sanjica

Sanjica
  • Član
  • 50 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 10:48 AM

I njoj su isto tako pričali to za vodu, creva itd... Ali kad se njena beba prvi put ritnula, ona je znala da je to to i da tu nema greške... Tako ćemo i mi, videćeš!  rolleyes.gif

2 član(ova) čita ovu temu

1 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika

Schveca