Rana trudnoca posle CR
Objavljeno 31 July 2010 - 02:59 PM

Objavljeno 31 July 2010 - 03:23 PM
Carski rez sam imala prošle godine u septembru.
Nažalost, tragično se završilo sve ...
Kako vreme i nova sreća leče tugi krenuli smo da se raspitujemo kada možemo ponovo da radimo na bebi. Jedan lekar je rekao da je dovoljno 6 meseci, drugi godinu dana ... a treći 9 meseci.
Uglavnom, najvažnije je da rana zaraste kako treba i da se ti psihički oporaviš.
Ako je rana lepo zarasla ne vidim problem,mlada si ... sigurna sam da je sve to lepo sraslo.
3-5 godina , koji su tu kriterijumi uključeni pobogu???
Moje lično mišljenje je da uživaš u trudnoći, sve će biti ok, redovne kontrole ...i znaš već ... mamika čestitam!
Objavljeno 31 July 2010 - 03:44 PM

Objavljeno 31 July 2010 - 03:53 PM

Objavljeno 01 August 2010 - 12:34 PM
Naravno da je bolje i više, ali mislim da je tebi prošlo sasvim dovoljno.
Nemoj se opterećivati, uživaj i čestitam!!

Objavljeno 01 August 2010 - 10:20 PM
Objavljeno 03 August 2010 - 08:02 AM
za pritisak mi nista doktor nije rekao....ja sam se u prosloj trudnoci ugojila 44kg...imala sam velikih problema sa pritiskom...bila sam na dijetama u toku trudnoce ali nista nije vredelo...sada mi je totalno drugacija trudnoca....za dva meseca sam smrsala 4 kilograma...nemam uopste potrebu za hranom,stalno imam mucnine....prave trudnicke muke...a u prethodnoj trudnoci nista od toga....

Objavljeno 03 August 2010 - 08:05 AM
hvala na podrsci....

Objavljeno 20 January 2011 - 12:42 PM
imam problem sa otvaranjem i ja sada iskreno ne zelim uopste da pokusavam za prirodno...znam kako sam prosla i ja i beba..i ne treba mi to ponovo...
pa evo kad si se ponudila da ti postavim nekoliko pitanjaca...
kako ide kod njih posle porodjaja i posle koliko te podizu iz kreveta,jel beba kod mame?kako ide za posete posle carskog?i kad suprug moze da vidi bebu?

Objavljeno 20 January 2011 - 01:01 PM
Nekad je tako lakse. Bitno je zasto je morao CZ. Ako je zbog otvaranja, to ne mora da znaci da ce sl.put biti isto.
Zene koje su morale prvi CZ, a drugi izabrale prirodno, kaze da im je drugi put bilo lakse, sve sem porodjaja. Ali posle je oporavak brzi, uglavnom.

Objavljeno 20 January 2011 - 01:05 PM
Zene koje su morale prvi CZ, a drugi izabrale prirodno, kaze da im je drugi put bilo lakse, sve sem porodjaja. Ali posle je oporavak brzi, uglavnom.
znam da je oporavak mnogo BRZI....ali nema sanse....a i doktorka se slozila...tako da nemam brigu...

Objavljeno 20 January 2011 - 01:16 PM
pa evo kad si se ponudila da ti postavim nekoliko pitanjaca...
kako ide kod njih posle porodjaja i posle koliko te podizu iz kreveta,jel beba kod mame?kako ide za posete posle carskog?i kad suprug moze da vidi bebu?
Meni je porodjaj bio zakazan u 8h. Dok su mene posle porodjaja vodili u sobu, dr je odveo mog muza da vidi bebu. Bebu su mi doneli oko 14h istog dana pre posete i vise je nisu vracali, sto je meni bilo super!
Objavljeno 20 January 2011 - 01:27 PM
Ja sam se raspitivala za drugu trudnocu-i doktor mi je rekao da izmedju dva carska reza-ne bi smelo da prodje manje od 15 meseci. Od 18-20meseci se savetuje! Ti se taman uklapas u taj raspored
Objavljeno 20 January 2011 - 01:34 PM
hvala ti punoooo....
zanima me jako jer su mene u N.F. porodili u 4 ujutru i vec u 10 su hteli da me podignu,i ja sam pala u nesvest a nisam jos ni ustala...a pored svega sam i mnogo krvarila i bila iscrpljena....
a jos jedno pitanje,jel bebu donose na podoj,i od kada beba pocinje da bude sa mamom...?
izvini molim te sto sam ovako dosadna...

Objavljeno 20 January 2011 - 01:36 PM
Kako si se snasla sa bebom odmah nakon operacije?
Meni su bebu doneli 3 sata nakon operacije, ali su sve vreme stajale sestre u sobi i pazile na bebe. Nakon 10-15min vratili su moju bebicu u bebi blok. Tek sutradan su mi je ponovo doneli i onda je ona bila moja briga-za hranjenje, presvlacenje, ljuljanje... uzivancija (mada sad ne znam kako sam to izvela sa kanilama po rukama).Preko noci sam mogla da biram da li zelim da je cuvam ja ili da je prepustim sestrama iz bebi bloka. Sto je po mene sasvim ok-ipak je i nama potreban san za brzi oporavak!
Objavljeno 20 January 2011 - 01:51 PM
Ja sam se raspitivala za drugu trudnocu-i doktor mi je rekao da izmedju dva carska reza-ne bi smelo da prodje manje od 15 meseci. Od 18-20meseci se savetuje! Ti se taman uklapas u taj raspored
i meni su rekli....ali tek kad sam ostala trudna ponovo...
xexex....ali bitno je da smo stigli skoro do kraja i da je sve uredu....

0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika