Samodavanje inekcija u postupku VTO
Objavljeno 30 July 2010 - 01:06 PM
Objavljeno 30 July 2010 - 07:39 PM
Je l bboli kad sam sebi dajes injekcije ?
Do you know that behind of this hurt
Lies the deep desire can you love hey
Make a wonderful love if I may
Objavljeno 30 July 2010 - 07:55 PM
Objavljeno 30 July 2010 - 08:54 PM
Ja sam na primer superofakt primala 0.3, znaci tu moze maleni spric i igla, a menopur sam primala od 3 i tu mora malo deblja igla jer se on mucka..pravi se mesanjem praha koji je u jednoj boci i rastvora koji je u drugoj.
Ali on ide u guzu uglavnom i najmanje boli od svih navedenih
Objavljeno 30 July 2010 - 09:12 PM
Objavljeno 30 July 2010 - 09:23 PM
Znam da u Jevremovoj rokaju samo suprofact i gonale sto po mom misljenju nije ok.
Superofact ti obara prirodne hormone da se ne mesaju sa stimulacijom, gonal pravi jc , a menopur utice na rast i sazrevanje..
Po mom misljenju treba da se radi ovakva shema jer to mozes da kontrolises..sve ostalo ne, i cesto se desava da upadas u hiperstimulaciju i da ne dobijes zrele jc..tj ti ih dobijes u ok broju ali ne bude to to.
Doktor po tvom stanju odredjuje terapiju..
Jedno je ako si ti ok a suprug je problem, a drugo je ako ti imas problem i pcos..na primer,...
Kod mene je bilo sve ok..
Shema je izgledala ovako:
- prvih 15 dana sam primala samo suprofact od 0.3 svaki dan u rame
- od 16 og dana do 19 dana sam primala suprofact i gonal - znaci ukupno 4 inekcije gonala.
- od 20og dana pa do 27og dana sam primala suprofact i menopur 3
- 28,29,30 dan su mi svaki dan vadili krv da vide koji je nivo estradiola jer je on jedini pravi pokazatelj zrelosti jc..moj dr ne veruje uz razmerama.
Kaze da dimenzija folikula moze da prevari a estradiol ne moze.
-30dc sam primila stop i posle 72h mi je radjena punkcija !
Znaci, suprofact se prima od prvog do poslednjeg dana stimulaciju..a gonale i menopur odredjuju svakoj zeni ponaosob. Tu nema pravila i shablona.
Objavljeno 30 July 2010 - 09:25 PM
Ja sam isla na dugu jer mi je dr rekla da je to manji shok za organizam i da je bolje..
Sve sam placala i ako te zanima cena mojih inekcija je bila oko 600-700e (2 boce suprofacta, 4 gonala, preko 30 menopura i stop inekcija)
Objavljeno 30 July 2010 - 09:47 PM
Hvala zeno draga !
Objavljeno 30 July 2010 - 09:50 PM
Pazi se klomifena zbog pcos..
Kad sve to prodje pricacemo..necemo unapred :*
I mene je cekao transfer posle neuspele vto..trebao je da bude oko 20.03...12.03 sam saznala da sam trudna prirodno..tako da glavu gore...
I mi smo slabi sa plivacima..taj mesec kad sam zatrudnela radio je spermogram i imao je 13 miliona! Od toga nesto malo pokretno..pa ti vidi ...
Objavljeno 30 July 2010 - 10:01 PM
Ja se plasim tog klomifena, ali opet dr kaze da treba da se napravi klomifenski test, da vidi kako se ponasaju....mada ja imam bas puno, puno tih folikula, al eto samo tako cekaju nesto
Objavljeno 19 August 2010 - 09:44 PM
Objavljeno 21 August 2010 - 07:09 PM
ciklus moze biti poremecen zbog hormona kojih je mnogo u organizmu,pa tako moze da izostane,bude oskudan,bude obilan.moze da bude samo spotting ma svasta. moj savet je da ponovi betu,ako se ne dupla neka ne brine ciklus ce doci,mozda eventualno da proveri na uzv da nije ostao neki folikul koji se pretvara u cistu pa on moze da koci dobijanje ciklusa.
Objavljeno 21 August 2010 - 07:12 PM
to mi je bilo ko dobar dan,ne boli nista.
Objavljeno 14 February 2011 - 11:26 AM
Objavljeno 14 February 2011 - 12:32 PM
Bravo za pitanje malisa,bas sam i ja htela to isto da pitam....ODGOVORITE NAM...ALOOOOO...IMA LI KOGA?????DA LI SE MI JEDINE OVDE SPREMAMO ZA VTO????
0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika