Idi na sadržaj

seracell_left
seracell_right

Pamučne pelene

• Molimo Vas da se ulogujete da biste odgovorili
692 odgovora na ovu temu

#61 brinet

brinet
  • Član
  • 143 posts

Objavljeno 18 March 2010 - 12:19 PM

Ana20, nisi me razumela. Ovde se sirok povoj uopste ne stavlja, ni kod kuce. Pre par godina je sirok povoj izbacen iz upotrebe, kontrlole kukova su u pocetku jako ceste i prati se stanje.. Kad sam rekla da se u Srbiji preporucuje sirok povoj jos uvek, gledali su me ko da sam sa marsa pala...To ce vam reci svako ko zivi u inostranstvu. Ako kod vas dr kaze da treba, naravno da cete ga stavljati i ja bi da sam tamo. Ali ovde kazu da nema potrebe. a pamucne pelene same po sebi se ovde kupuju da stavis bebu na njih ili da ih brises kad bljuckaju...haha
A sirok povoj i jeste od pamucnih pelena...To sam mislila.

#62 Phoenix

Phoenix
  • Član
  • 5203 posts
  • Pol:ženski

Objavljeno 18 March 2010 - 01:02 PM

Mi od početka koristimo Pampers. Probali smo i Huggies i Diapers, ali smo se nekako uvek vraćali na Pampers.

Pampers bele i ove što ima za starije bebice što su kao gaćice su super. Pogotovo što ima odvojeno za dečake i devojčice. Mi smo baš zadovoljni sa njima.

Za drugo dete bih možda probala te pamučne pelene što stominjete!
Objavljena slika
Objavljena slika

#63 nale

nale
  • Član
  • 56 posts

Objavljeno 18 March 2010 - 01:23 PM

bravo,i mi smo na pamucnim pelenama,zdravije za bebu,jeste vise posla ali kad je beba upitanju nista nije tesko pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

#64 godak

godak
  • Član
  • 749 posts

Objavljeno 18 March 2010 - 01:37 PM

mi smo do otprilike 8,9 meseci koristili Huggies jer nam pampers nije odgovarao, stalno je bila mokra... onda smo prešli na Pampers, jer od trojke imaju strech pa nam odgovara...
ove kao gaćice nisu loše, ali mi je problem kad se ukaki dok je skinem izmažem joj nogice...

#65 bambina

bambina
  • Član
  • 62 posts

Objavljeno 18 March 2010 - 03:53 PM

Ja sam zadovoljna Pampersom. Razmisljala sam da probam neke druge , ali se ne usuđujem jer se plašim da mi beba ne dobije ojed ili osip.

#66 Baca

Baca
  • Član
  • 3245 posts

Objavljeno 18 March 2010 - 07:17 PM

Mi smo od starta koristili pampers pa je pocelo da nam probija na sve strane. Cak je jedno pakovanje imalo grozan miris kad se upiski i kad je pelena natopljena. Da li su bile stare ili sta li je bilo nemam pojma. Onda smo presli na huggies i bila sam prezadovoljna. Stvarno su odlicne,nekako su mi cvrsce i lepo prijanjaju uz guzu. Sad koristimo huggies,pampers samo kad ne stignem da odem do lilija.

#67 Citana

Citana
  • Član
  • 3132 posts

Objavljeno 19 March 2010 - 03:15 PM

Mi smo poceli sa pampersom,i menjali i velicine,i lepili po pravilu,skolski menjali na 3h + kad se ukaki i pre...ali dzaba 4 meseca nisam mogla na se naperem njenog vesa.A mi se kao blesavi vezali za pampers.Izmenjali smo sve brendove koji su tada bili na trzistu,odlucili smo se za huggies i dugo ga koristili i bilo je znatno bolje,ali smo prestali kada je pocela pelena da se drobi kada se puno ipiski.Poslednjih 6 meseci koristimo libero i nijednom nije procurela pelena.

Najlepse je kad se smejes s prijateljima toliko dugo da na kraju i zaboravis zbog cega se smejete :DDDD

#68 Talia

Talia
  • Član
  • 94 posts

Objavljeno 19 March 2010 - 03:19 PM

Po meni,manji brojevi Pampersa su daleko kvalitetniji od vecih.

#69 ana20

ana20
  • Član
  • 148 posts

Objavljeno 19 March 2010 - 08:21 PM

(brinet @ 18.03.2010, 12:19) View Post
Ana20, nisi me razumela. Ovde se sirok povoj uopste ne stavlja, ni kod kuce. Pre par godina je sirok povoj izbacen iz upotrebe, kontrlole kukova su u pocetku jako ceste i prati se stanje.. Kad sam rekla da se u Srbiji preporucuje sirok povoj jos uvek, gledali su me ko da sam sa marsa pala...To ce vam reci svako ko zivi u inostranstvu. Ako kod vas dr kaze da treba, naravno da cete ga stavljati i ja bi da sam tamo. Ali ovde kazu da nema potrebe. a pamucne pelene same po sebi se ovde kupuju da stavis bebu na njih ili da ih brises kad bljuckaju...haha
A sirok povoj i jeste od pamucnih pelena...To sam mislila.

ok u redu je ali i dalje tvrdim da mi imamo razloga u Srbiji da ga stavljamo jer mi stvarni jesmo endemsko područje to kažem i za one koji odu iz Srbije jer i oni su odavde potekli a znam zašto to govorim ne zato što sam se bnešto zabiđžila nego zato što sam lekar u opštoj praksi i stvarno se posledice vide kasnije naročito kod žena ali avaj ako je tako neka svako odluči šta je najbolje za svoje dete ,uvek se da savet ali na kraju roditelj odluči ....;-) pozdrav :-)

#70 Sofija i Stefan

Sofija i Stefan
  • Član
  • 14 posts

Objavljeno 20 March 2010 - 08:36 AM

Pampers iz prakticnih razloga. Imam i dete od dve godine kome treba posvetiti paznju i vreme sto je pored peglanja pelena nekad nemoguce. a ona bas tad trazi nesto. Zato sam presla na pampers. Stavim jednu obicnu platnenu i pampers i oseti se razlika. Nemam toliko prljavih pelena...

#71 MamaMjau

MamaMjau
  • Moderator
  • 5345 posts

Objavljeno 20 March 2010 - 02:56 PM

Propustao je pa smo presli na evy baby koje su deblje i dosada nisu propustile
Objavljena slika

Objavljena slika

#72 brinet

brinet
  • Član
  • 143 posts

Objavljeno 21 March 2010 - 01:11 PM

Ana, tu si u pravi skroz. I ja sam potekla iz tog kraja ali jednostavno radim kako me ovde savetuju jer tu mu prate stanje i vode racuna o njemu tako da ne radim nista na svoju ruku.

#73 lukica

lukica
  • Član
  • 960 posts

Objavljeno 22 March 2010 - 09:35 AM

Memi je mama kupila hrpu tih pelena, ali ih ja nisam koristila. Bebac ima 8 meseci i za sada smo koristili samo pampers.

#74 lukica

lukica
  • Član
  • 960 posts

Objavljeno 22 March 2010 - 07:54 PM

I mi smo do sada koristili pampers. Sada smo uzeli evy baby pa ćemo videti kakve će biti

#75 taca 75

taca 75
  • Član
  • 373 posts

Objavljeno 23 March 2010 - 09:46 PM

(Talia @ 19.03.2010, 15:19) View Post
Po meni,manji brojevi Pampersa su daleko kvalitetniji od vecih.

ja sam istog misljenja. rolleyes.gif

#76 micika

micika
  • Član
  • 1332 posts

Objavljeno 25 March 2010 - 02:23 PM

Pamapers ali praaavi. Ima dosta kopija...Ja mojoj ceri stavljam pampers onaj slip u narandzastoj kesi i super je ...
[/url]

#77 taca 75

taca 75
  • Član
  • 373 posts

Objavljeno 25 March 2010 - 04:10 PM

a da li vam se desavalo da vam pampers procuri?Mi smo imali i takvih situacija da mu nadjem kaku i u stopalima od strampli.A koristimo odgovarajuci br pelena,pazim kako mu ih stavljam i lepim i opet budemo u kaki da ne kazem do grla! unsure.gif

#78 MamaTwins+1

MamaTwins+1
  • Član
  • 25 posts

Objavljeno 25 March 2010 - 05:11 PM

(ana20 @ 13.03.2010, 20:21) View Post
Drage mamice dugo vršljam po internetu i čitala sam razne članke ali vidim da jako malo mama koristi pamučne pelene.Mi smo u porodilištu dobili osip od pampersa i od tada koristimo pamučne pelene ne znam zašto tako malo ljudi koristi njih i u čemu je problem njih koristiti?Meni nije teško da ih perem a i vidim da se beba lepo oseća u njima ,to su pamučne pelene iskrojene kao jednokratne brzo se suše i peru se na 60n stepeni ja ne koristim ni omekšivač a i ne peglaju se ! wink.gif

Gdje si nabavila te pelene i po kojoj cijeni, i kakvi dodaci se koriste uz njih, koliko su dostupni za nabaviti?
I ja sam jedno vrijeme imala zelju pokusati sa njima ali nisam uspjela naci.
Gledala sam na nekom americkom sajtu Walmarta, izgledaju super ali su preskupe, 50 dolara 2 komada.
Mozda bih ih i nabavila po toj cijeni ali nisam bila sigurna kakve ce biti i hoce li nam odgovarati....
I naravno sada se drzimo pampersa kao jedine solucije, a rado bih pokusala i sa tim. Prirodno je uvijek bolje....

#79 MamaTwins+1

MamaTwins+1
  • Član
  • 25 posts

Objavljeno 25 March 2010 - 07:49 PM

(ana20 @ 15.03.2010, 20:32) View Post
i ja isto kažem to i platnene su naprevljene tako da su praktične za upotrebu a beba je suva ,mislim da greše mame kada kažu da su praktičnije jednokratne a nisu ni pokušale da probaju platnene stvarno nema razlike u korišćenju jedino što pampers bacate i to na tone a ovo operete i imate za petoro dece ako hoćete ,probajte!:-)

Kazi mi molim te, ovo sto kazu da je beba stalno mokra po stomacicu, jel to istina?
I koliko cesto mijenjati, a nocu?
Imam zelju probati pa me sve interesuje?

#80 Gost_Mama Jelena_*

Gost_Mama Jelena_*
  • Gost

Objavljeno 25 March 2010 - 09:48 PM

Ja сам мојој беби стављала три месеца само памучне пелене и онда смо отишли на снимање кукова и скинули смо широки повој. Наставила бих и даље са памучним пеленама али је дошла зима и мало нам је било незгодно да буде често мокра. Сада користимо "Памперс" али је пресвлачим на 2-3 сата пошто стварно не трпи да буде мокра. Навикла је да после сваког пишкења буде пресвучена тако да смо имали мали проблем да се навикне да носи памперс. Иначе сам за памучне пелене. А сада иде лето па ћемо да скидамо пелене!

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika