Idi na sadržaj

seracell_left
seracell_right

Pamučne pelene

• Molimo Vas da se ulogujete da biste odgovorili
648 odgovora na ovu temu

#1 nale

nale
  • Član
  • 56 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 09:28 PM

STA JE ZDRAVIJE ZA BEBU PO VAMA

#2 Boookica

Boookica
  • Član
  • 231 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 09:47 PM

Ja sam prvih mesec dana stavljala pamucne pelene,svakako su zdravije,ali sam poludela od menjanja pelena...Ma nisam mogla ni da jedem,taman uspavam bebca,kad oseti da se upiskio i hladno mu je i eto ga pocinje plakanje...I sada kazem Pampers je zakon!Naravno da su pamucne zdravije,ali sta j tu je...

#3 majap

majap
  • Član
  • 22 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 09:48 PM

(nale @ 10.03.2010, 21:28) View Post
STA JE ZDRAVIJE ZA BEBU PO VAMA

ja sam se tek prijavila na forum,tako da pozdrav svima!!
imam sina starog 5 meseci i od rodjenja koristim stalno pampers i samo pampers....mislim da je zdraviji jer je beba stalno suva.
ja cak nisam stavljala ni siroko povijanje vec samo pampers i hvala Bogu bebica je super

#4 Lena

Lena
  • Član
  • 723 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 09:50 PM

Ne znam sta da kazem?! OD pocetka koristimo pampers ali negde oko 6 meseca, Lena je imala neverovatan ojed i dr mi je rekla da izbacim na neko vreme pampers i samo pamucne. E to je bila zurka. Na kraju joj se ojed povukao ali ne od pamucnih pelena nego od melema blink.gif Pamucne su verovatno zdravije ali pampers je prakticnij.

#5 danijela

danijela
  • Član
  • 41 posts

Objavljeno 10 March 2010 - 10:25 PM

svi znaju sta je zdravije ali sta je prakticnije..mmm i to se zna.. pampers

#6 MamaMjau

MamaMjau
  • Moderator
  • 5317 posts
  • Pol:ženski

Objavljeno 10 March 2010 - 11:10 PM

pampers,naravno...

Objavljena slika

Objavljena slika

#7 Tamara

Tamara
  • Član
  • 37 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 08:32 AM

Pampers... mesec dana široki povoj, onda izbacili i to.

19.12.09. je moj svet postao lepsi - Vasja hvala ti!

#8 konstantin

konstantin
  • Član
  • 354 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 10:34 AM

(sanja89 @ 10.03.2010, 23:10) View Post
pampers,naravno...

NARAVNOOO
gde bi nam bio kraj kad bisamo pamucne imale, joj necu ni da pomisljam blink.gif
samo osmeh da je tu....

#9 marija

marija
  • Član
  • 10 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 10:55 AM

necu da vam kazem nista vec ne znate, drage moje!!
probacu samo deklarativno da pojasnim. vreme u kojem nasa deca zive nije isto kao vreme u kojem smo mi odrastli, podjite samo od vazuha!! jeste da su nase majke koristile pamucne pelene, i da kao nismo imali neke reakcije na kozi kao bebe danas ali, sacuvaj boze ruke nasih majki koje su te pelene iskuvavale pa prale pa susile pa peglale. i one su isle na posao i rucak kuvale i muzeve dvorile!! e sad, statiskika kaze da bebe potrose pampersa( nazovimo tako sve pelene svih proizvodjaca)koji ne moze da se razgradi za 500 godina!! sokantno!! vreme zivljenja je brzo, zamislite sebe da nemate toliko pamucnih pelena za recimo 10 dana nepranja, pa da se osusi pa da se ispegla, pa struja koja je i onako preterano skupa, a zima duga i hladna a nemaju svi masinu za susenje pa vlaga u stanu itd....
pregdlog nekim staresima, koji kroje sudbine nase: edukujte narod gde da baca pampers, pa onda smislite neku masinu koja ce da ga razgradjuje...npr...
ukratko, koliko sam za neko tradicionalo podizanje dece, pampers RULES!!!

#10 bajaderica

bajaderica
  • Član
  • 4 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 10:58 AM

Drage mame, pogledajte ove linkove ... za nove pamucne pelene saznala sam u skolici za trudnice i najverovatnije cemo ih koristiti. Imamo jos mesec dana da se odlucimo pre nego bebica stigne  smile.gif
Verovatno ce biti kombinacija modernih pamucnih pelena za kod kuce i jednokratnih kada idemo negde, cisto da ukakane pelene ne nosamo sa sobom  laugh.gif

http://pelenica.webs.com/opelenama.htm

http://pamucnepelene.blogspot.com/

http://pelene.platnene.com/

#11 katica

katica
  • Član
  • 65 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 11:01 AM

@marija -  Bravo za reciklazu! smile.gif
Svaka cast mamama koje koriste pamucne pelene, ali ja sa troje dece i brdima vesa nema sanse!
3.3.2001. ; 4.4.2007. ; 11.11.2009. moje tri dusice

#12 Anci81

Anci81
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 12:23 PM

Cao mame,
I ja sam pokusala sa pamucnim pelenama, ali moja devojcica je jos iz porodilista izasla sa strahovitim ojedem i tek sa uvodjenjem pampersa beba je bila suva ( posto joj je koza jako osetljiva) iojed se povukao! Tako da moj savet je Pampers definitivno i cesto presvlacenje!!!!! rolleyes.gif

#13 nale

nale
  • Član
  • 56 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 01:15 PM

http://www.glitterkiss.com/glitter.php

#14 Pasuljce

Pasuljce
  • Član
  • 258 posts

Objavljeno 11 March 2010 - 08:22 PM

Jednom recju: pampers...

#15 Adrijana

Adrijana
  • Član
  • 70 posts

Objavljeno 12 March 2010 - 12:21 PM

pampers i pampers i pampers i nosimo siroki povoj a imamo skro 5 meseci,siroki ide do 6(ovde),nadam se da ce mo ga tada napokon skinuti!

#16 Nikolica srećica

Nikolica srećica
  • Član
  • 4 posts

Objavljeno 12 March 2010 - 03:05 PM

Pampers je zakon! I to premium- vrlo su meke, odlicno upijaju a razliku u ceni "nadoknadjujemo" redjim menjanjem pelena. Probali smo Huggies (utisak- kao da su od kartona) a probali smo i obican pampers i sa svima osim sa premiumom nam se desavalo da probije (pogotovo nocu). Ne bih se zmajavala sa platnenim pelenama, ipak je ovo 21.vek

#17 chem

chem
  • Član
  • 50 posts

Objavljeno 12 March 2010 - 09:31 PM

Ja sam bila velika pristalica pamucnih pelena i optimista da cu ih koristiti bar prva dva meseca.Medjutim, posle 15 dana ukapirala sam da mi je beba stalno mokra, prehladjenog stomacica i nervozna pa sam pocela da koristim pampers, cime sam olaksala zivot i sebi i drugima.

#18 ana20

ana20
  • Član
  • 148 posts

Objavljeno 13 March 2010 - 08:21 PM

Drage mamice dugo vršljam po internetu i čitala sam razne članke ali vidim da jako malo mama koristi pamučne pelene.Mi smo u porodilištu dobili osip od pampersa i od tada koristimo pamučne pelene ne znam zašto tako malo ljudi koristi njih i u čemu je problem njih koristiti?Meni nije teško da ih perem a i vidim da se beba lepo oseća u njima ,to su pamučne pelene iskrojene kao jednokratne brzo se suše i peru se na 60n stepeni ja ne koristim ni omekšivač a i ne peglaju se ! wink.gif

#19 zvjezdica81

zvjezdica81
  • Član
  • 6 posts

Objavljeno 13 March 2010 - 08:57 PM

Ja od početka koristim Pampers i široki povoj. E sad, imam dilemu na koliko je često presvlačiti, ako se, naravno, nije ukakila ( tada je presvučem odmah). Da li je prerijetko ako je presvučem svaka 4 sata? Ima tri i po mjeseca.

#20 *sunshine*

*sunshine*
  • Član
  • 293 posts

Objavljeno 14 March 2010 - 12:32 AM

(ana20 @ 13.03.2010, 20:21) View Post
Drage mamice dugo vršljam po internetu i čitala sam razne članke ali vidim da jako malo mama koristi pamučne pelene.Mi smo u porodilištu dobili osip od pampersa i od tada koristimo pamučne pelene ne znam zašto tako malo ljudi koristi njih i u čemu je problem njih koristiti?Meni nije teško da ih perem a i vidim da se beba lepo oseća u njima ,to su pamučne pelene iskrojene kao jednokratne brzo se suše i peru se na 60n stepeni ja ne koristim ni omekšivač a i ne peglaju se ! wink.gif

Ja sam htela sa koristim pamucne, ali mi je patronazna sestra, jos u trudnoci, cudno pogledala i rekla:"Vi pokusajte, ali videcete...."... Nisam ni pokusavala   dry.gif , ali sam kasnije cula za te pelene koje vi koristite, pa me zanima gde ste ih nabavljali? Volela bih za drugo dete da budem pripremljena i u tom pogledau smile.gif
Čovek samo srcem dobro vidi.Suština se očima ne
da sagledati
.

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika