Idi na sadržaj

seracell_left
seracell_right

Prvi pregled u trudnoći

• Molimo Vas da se ulogujete da biste odgovorili
41 odgovora na ovu temu

#1 Barbarica

Barbarica
  • Član
  • 719 posts
  • Pol:muški

Objavljeno 03 June 2010 - 10:16 AM

Pozdrav devojke, imam jedno pitanje smile.gif Trebam sutra da odem kod ginekologa, da otvorim karton i sve to, ali izgubila sam knjizicu :/ A cula sam da ne moze da se plati, i da nece da prime... Pa me zanima da li je to istina, i koliko traje procedura vadjenja knjizice? sad.gif

#2 Gost_ruskinja_*

Gost_ruskinja_*
  • Gost

Objavljeno 03 June 2010 - 11:23 AM

Zavisi, gde vadiš knjižicu, tj. preko koga si osigurana, a ako ti je hitno, primiće te.

#3 enchilli

enchilli
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 12 September 2010 - 07:41 PM

Pozdrav svim buducim mama i onima koje to vec jesu biggrin.gif
Mene interesuje kakva je procedura odlaska na pregled u bolnicu,tacnije da li je potrebno nekoliko dana ili nedelja pre nego sto je termin otici na pregled u bolnicu u kojoj planirate da se porodite?
Kakv je uopste postupak?
Nisam to jos pitala svog ginekologa jer trenutno vodim trudnocu kod privatnog lekara,ali u toku sledece nedelje bih trebala da odem i kod drzavnog da otvorim karton.
Verovatno ce mi on to pojasniti,ali sam radoznala blink.gif
Hvala unapred

#4 Gost_Clara82_*

Gost_Clara82_*
  • Gost

Objavljeno 12 September 2010 - 07:50 PM

Ja konkretno idem svakog meseca, znači jednom mesečno..sada kada sam ušla u 9. mesec idem da uzmem sve upute koji su mi potrebni za porodilište i da obavim analize potrebne, takodje i da uradim uz..sve zavisi od bolnice do bolnice..

#5 Ana*

Ana*

LAJAVI KRELAC

• Moderator
  • 11983 posts
  • Pol:ženski

Objavljeno 12 September 2010 - 09:03 PM

Enchili, sve zavisi koju si bolnicu izabrala. Npr. za KBC Zemun, nema potrebe da dolazis pre samog porodjaja vec kada ti ginekolog u domu zdravlja bude pisao uput za porodjaj ti mu navedes koju si bolnicu odabrala i on pise uput za tu bolnicu. E, sad u Dragisi Misovic je drugacija situacija. Elem, posto je to porodiliste dosta malo i "na glasu" vrlo cesto ako samo dodjes sa tim uputom njima "na vrata" vrlo je moguce i da te vrate ukoliko nemaju mesta. dry.gif  U Visegradskoj i u Narodnog Fronda takodje nije potrebno da si prethodno bila na pregledu, samo se "pojavis" i kazes "evo ja dosla da se porodim"  rolleyes.gif
Naravno ovo je rec o beogradskim porodilistima. U svakom slucaju, cestitam ti wub.gif

Objavljena slika
Objavljena slika

"Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo" I.Andrić

#6 enchilli

enchilli
  • Član
  • 13 posts

Objavljeno 13 September 2010 - 05:29 PM

(AnaNikolic @ 12.09.2010, 21:03) View Post
Enchili, sve zavisi koju si bolnicu izabrala. Npr. za KBC Zemun, nema potrebe da dolazis pre samog porodjaja vec kada ti ginekolog u domu zdravlja bude pisao uput za porodjaj ti mu navedes koju si bolnicu odabrala i on pise uput za tu bolnicu. E, sad u Dragisi Misovic je drugacija situacija. Elem, posto je to porodiliste dosta malo i "na glasu" vrlo cesto ako samo dodjes sa tim uputom njima "na vrata" vrlo je moguce i da te vrate ukoliko nemaju mesta. dry.gif  U Visegradskoj i u Narodnog Fronda takodje nije potrebno da si prethodno bila na pregledu, samo se "pojavis" i kazes "evo ja dosla da se porodim"  rolleyes.gif
Naravno ovo je rec o beogradskim porodilistima. U svakom slucaju, cestitam ti wub.gif

Hvala Ana,puno si mi pomogla,tu sam ja blizu Zemuna(Novi Banovci) biggrin.gif
Nisam se jos odlucila gde cu ali evo vec cam pocela da razmisljam o tome laugh.gif
Hvala puuuuno na cestitkama laugh.gif

#7 Maki_Lo

Maki_Lo
  • Član
  • 23 posts

Objavljeno 26 April 2011 - 04:33 PM

Saznala sam da sam u drugom stanju pre nedelju dana i otisla sam kod doktorke da joj saopstim to. Rekla mi je da ove nedelje dodjem na UZ. E sad...da li neko moze da mi kaze, sta se podrazumeva pod tim pregledom. Da li ce mi raditi vaginalni ili klasicni UZ? Koleginice na poslu mi kazu da ne dopustim da me pregleda  blink.gif Totalno sam zbunjena  unsure.gif

#8 Phoenix

Phoenix
  • Član
  • 5160 posts

Objavljeno 26 April 2011 - 07:44 PM

(Maki_Lo @ 26.04.2011, 17:33) View Post
Saznala sam da sam u drugom stanju pre nedelju dana i otisla sam kod doktorke da joj saopstim to. Rekla mi je da ove nedelje dodjem na UZ. E sad...da li neko moze da mi kaze, sta se podrazumeva pod tim pregledom. Da li ce mi raditi vaginalni ili klasicni UZ? Koleginice na poslu mi kazu da ne dopustim da me pregleda  blink.gif Totalno sam zbunjena  unsure.gif

Ne razumem zašto da ne dopustiš da te pregleda? Klasičnim pregledom će svakako moći da opipa matericu i njenu "tvrdoću" tj. "mekanost", takođe u prvih par nedelja UZ se gleda vaginalno, jer se bolje vidi. Isto tako, ako nisi dugo radila PAPA test, to bi trebalo uraditi svakako.
Objavljena slika
Objavljena slika

#9 moonlight

moonlight
  • Član
  • 3677 posts

Objavljeno 26 April 2011 - 08:01 PM

Maki Lo, ne znam koje ti je objašnjenje dala drugarica, ali nema sumnje da ginekolog sigurno zna bolje i poželjno je da imaš poverenje u ginekologa kog si odabrala. Nemoj da slušaš baš sve što ti kažu osobe iz okruženja.
Phoenix ti je lepo objasnila zašto je poželjno da se uradi vaginalni pregled.
Objavljena slika

#10 Maki-D

Maki-D
  • Član
  • 5782 posts

Objavljeno 27 April 2011 - 07:48 AM

Devojke su ti pre mene sve rekle smile.gif a ja samo da dodam da je mene moja dr. vaginalno pregledala svaki put do ulaska u sedmi mesec +UZ, a posle samo UZ...

#11 Neuhvatljiva

Neuhvatljiva
  • Član
  • 12047 posts

Objavljeno 27 April 2011 - 11:21 AM

Takođe da se složim sa savetima mojih prethodnica i da dodam da me doktorka u 1. trudnoći vaginalno pregledala na prvom i poslednjem pregledu, a u 2. trudnoći nisam imala ni jedan vaginalni pregled.
Objavljena slika

Objavljena slika

#12 Marijeta 81

Marijeta 81
  • Član
  • 438 posts

Objavljeno 27 April 2011 - 11:27 AM

(ruskinja @ 27.04.2011, 11:21) View Post
Takođe da se složim sa savetima mojih prethodnica

Prepisujem

Meni je dr radila pregled do 4-tog meseca ( nekih 2 puta) i potom od 6-tog meseca(ali zato sto sam imala kontrakcije i bila vec otvorena)
Objavljena slikaObjavljena slika

#13 Maki_Lo

Maki_Lo
  • Član
  • 23 posts

Objavljeno 27 April 2011 - 02:07 PM

I meni je logicno da me pregleda, ali one tako rekose, bas sam bila zatecena. Valjda bi trebalo i bris da mi uzme. PAPA sam radila u februaru i bio je ok.

#14 Maki_Lo

Maki_Lo
  • Član
  • 23 posts

Objavljeno 29 April 2011 - 01:33 PM

Bila sam juce na UZ obicnom u DZ. Kaze doktorka, nema jos nista, a trebalo bi da se vidi.Trudnoca 6+2.
Posle toga sam otisla privatno i doktorka me je pregledala i uradila vaginalni UZ, kad tamo...moja mala mrvica, velika 4mm. Moguce da je doslo kasnije do zaceca, tj da mi ovulacija nije bila kao sto sam racunala. Beba odgovara 5. nedelji. Opet sam uradila BHcg, danas cekam rezultat.
Nadam se da ce sve biti ok.

#15 Suncokret

Suncokret
  • Član
  • 9849 posts

Objavljeno 29 April 2011 - 02:37 PM

(Maki_Lo @ 29.04.2011, 14:33) View Post
Bila sam juce na UZ obicnom u DZ. Kaze doktorka, nema jos nista, a trebalo bi da se vidi.Trudnoca 6+2.
Posle toga sam otisla privatno i doktorka me je pregledala i uradila vaginalni UZ, kad tamo...moja mala mrvica, velika 4mm. Moguce da je doslo kasnije do zaceca, tj da mi ovulacija nije bila kao sto sam racunala. Beba odgovara 5. nedelji. Opet sam uradila BHcg, danas cekam rezultat.
Nadam se da ce sve biti ok.

Ja ti zelim da bude sve ok wink.gif
Objavljena slika

#16 Maki_Lo

Maki_Lo
  • Član
  • 23 posts

Objavljeno 01 May 2011 - 07:49 AM

Hvala suncokret  smile.gif
Beta mi je 28.04 bila 809.4. 19.04 47.7. Cini mi se da malo sporije raste. Mada nasla sam neki kalkulator gde sam izracunala da je moje vreme dupliranja 52h. Normalno je od 37-72 i to dok je beta <1200
Nocas sam sanjala grozan san, bas sam preopterecena. blink.gif

#17 Maki_Lo

Maki_Lo
  • Član
  • 23 posts

Objavljeno 05 May 2011 - 01:30 PM

E, evo me sa novim izvestajem.
juce 4.05. BHcg 3062
Vidjen pravilan GM koji je 11mm, vidjena zumancana kesa, ostalo jos nista. Kaze doktorka, nazire se embrion, ali ne moze da tvrdi. Sledece nedelje bi trebalo da se vidi srculence!
Sad mi je malo lakse, znam da napreduje bar smile.gif
Dobila sam da pijem utrogestan 3*1

#18 Kikiriki

Kikiriki
  • Član
  • 4242 posts

Objavljeno 05 May 2011 - 05:03 PM

(Maki-D  @ 27.04.2011, 07:48) View Post
Devojke su ti pre mene sve rekle smile.gif a ja samo da dodam da je mene moja dr. vaginalno pregledala svaki put do ulaska u sedmi mesec +UZ, a posle samo UZ...

I mene...i nakon sedmog meseca isto, ali bez onog metalnog...

#19 Kikiriki

Kikiriki
  • Član
  • 4242 posts

Objavljeno 05 May 2011 - 05:05 PM

(Maki_Lo @ 5.05.2011, 13:30) View Post
E, evo me sa novim izvestajem.
juce 4.05. BHcg 3062
Vidjen pravilan GM koji je 11mm, vidjena zumancana kesa, ostalo jos nista. Kaze doktorka, nazire se embrion, ali ne moze da tvrdi. Sledece nedelje bi trebalo da se vidi srculence!
Sad mi je malo lakse, znam da napreduje bar smile.gif
Dobila sam da pijem utrogestan 3*1

3*1 od 2oomg ili 100mg? To je baš jaka doza...da li ti je rekla još nešto?

#20 Maki_Lo

Maki_Lo
  • Član
  • 23 posts

Objavljeno 05 May 2011 - 09:00 PM

kontrola za 7 dana.
Prepisala mi je utrogestan od 100mg oralno. Imam jake bolove u stomaku. Prvo sam mislila da je to normalno, da se materica siri, ali doktorka se uplasila. Osecam jak, ostar bol koji traje po desetak sekundi, pa prodje. A dok bol traje, cini mi se ne mogu vazduh da uzmem. I osecam kao neko pulsiranje u stomaku koje je isto bolno. Evo pijem vec 4 tabletu i ne primecujem da mi je ista bolje.

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika