Idi na sadržaj

seracell_left
seracell_right

Može li zakon da vaspitava našu decu?

• Molimo Vas da se ulogujete da biste odgovorili
94 odgovora na ovu temu

#81 Violeta

Violeta
  • Član
  • 1419 posts
  • Pol:muški

Objavljeno 27 January 2012 - 10:56 AM

Blago nama kada nam drzava voli vise decu nego mi sami....
Iskreno tolikomi je muka od ove zemlje da mi se vec zaista povraca...prvom prilikom begam odavde.
Pa gde su sada nevladine organizacije za prava i zastitu roditelja....

[/url]

*Zivi zivot i ne dozvoli da zivot zivi tebe*

#82 enav

enav
  • Član
  • 1085 posts

Objavljeno 28 January 2012 - 08:11 PM

Evo vam prost slucaj: Dete u 2.srednje ostane u drugom stanju i ne mora da pita mamu ili tatu za odluku, vec ce im saopstiti naknadno. Ako rodi, oni ce podizati dete, ali ona ne mora da ih pita. Ako abortira, opet ne mora da trazi pristanak, a ko ce da pazi na nju posle intervencije, nije vazno... Po zakonu je dovoljno stara da ne mora nikoga da pita...Jos se i ljuti kad joj dr kaze da bi obavezno trebalo da kaze mami.

#83 Nesko

Nesko
  • Član
  • 1 posts

Objavljeno 30 January 2012 - 07:42 PM

I ja se potpuno slazem sa tobom roditelji najvecim delom uticu na vaspitanje dece ne moze niko drugi da utice na to,ako se mi potrudimo da ih normalno vaspitamo.

#84 secer

secer
  • Član
  • 11513 posts
  • Pol:ženski

Objavljeno 01 February 2012 - 10:50 PM

(MarijaVlada @ 25.01.2012, 20:39) View Post
Da li mislite na "drzavu" u kojoj bez obzira na "zakon" osobe sa invaliditetom niko ne zaposljava?
Da li mislite na "drzavu"u kojoj i kad se ista ohrabri da ima dete, izgubi ga jer po bolnicama vlada nemar i bezvlasce?
Da li mislite na "drzavu" u kojoj sam svaki lek u trudnoci platila?
Da li mislite na "drzavu"u kojoj sam platila da me porode jer mi beba nije napredovala citav mesec?
Da li mislite na "drzavu" u kojoj mi dete u bolnici pokupi sve bakterije koje postoje?
Onu "drzavu" u kojoj kupujem vakcinu za dete a da imam napismeno da je samo ta neophodna istom?
Da li ce ta "drzava" sada oduzeti meni dete ako se samo sa drugarima poigra pred kucom!?
Eeee...

E pa i mneni bilo to cudno. Mislim Srbija ima vece prioritete, ima zakone koje su joj od zivotnog znacaja, a bavi se luksuznim pitanjima. Ovo kod nas nece funkcionisati i to je to.
Objavljena slika

#85 jelena777

jelena777
  • Član
  • 312 posts

Objavljeno 17 February 2012 - 12:49 AM

Kakva država, takav i zakon. Ma ovo su gluposti. Državi bi bilo bolje (ako već misle na decu) da stanu na put nezakonitim trgovinama droge kao i pedofiliji, a ne da izmišljaju kojekakve gluposti. Ko može dete bolje vaspitati od njegovih roditelja!? (mada postoje i oni negativni izuzeci ali ih je na sreću dosta manje).
Objavljena slika

#86 lela84

lela84
  • Član
  • 4 posts

Objavljeno 28 February 2012 - 10:48 PM

Ovo je strasno, znaci primenjujuci ovaj zakon stvoricemo lenje, bahate i nekulturne ljude, jer bez malo kazne dete ne moze da se dovede u red, videla sam to iz milion primera oko sebe "neka pusti ga sta on zna on je jos mali" pritom dete ima 5 godina i ne ume da se ponasa ksko treba NE UME DA OBUJE PATIKE, DA OBUCE JAKNU, zar to nije strasno. Ja smatram da malo pljeskanje po guzi ne moze da skodi moze samo da koristi. Pa evo svi mi odrastosmo u zdrave i normalne osobe i nista nam ne fali sto smo po koji put, zasluzeno dobili koju packu. I pitanje DA LI TA DECA IMAJU NEKE OBAVEZE!!! Hoce li drzava ukinuti emitovanje nasilnickih crtaca?

#87 tamara 89

tamara 89
  • Član
  • 18 posts

Objavljeno 29 March 2012 - 11:30 AM

ovo je katastrofa...rade na tome da nas istrebe...sad ce oni meni da pricaju kako da vaspitavam dete,a to sto ne mogu da produzim porodiljsko i to sto ne mogu ni da upisem dete u jaslice to ih ne zanima...PA KAKO ONI MISLE DA POVECAJU NATALITET KADA JE SVE OVAKO LOSE U SISTEMU DRZAVE???!!! NISU ONI ZA EU NEGO ZA JEDENO DOBRO PREVASPITAVANJE!!!!!!!!

#88 Trta

Trta
  • Član
  • 1723 posts

Objavljeno 29 March 2012 - 01:23 PM

Mila majko al' ste vi raspisali...
Zakon neću da čitam jer me MRZI!

Skontah iz ovih postova o čemu se radi - i bez čitanja g ne podržavam.

A sad priča moje sestre i njene drugarice. Njena drugarica ima ćerkicu (recimo 8-9 godina) i u školi ih vodili ponaosob kod psihologa i pitali da ih roditelji maltretiraju!!! (uzrok tome je bilo neko dete koje je fizički zlostavljano, ako se dobro sećam priče)
I dođe na red i ta mala od drugarice i na pitanje odgovori ''DA!!'' Pita je psiholg ''A kako te to mama maltretira?'' tek će mala ''ne da mi da idem na fejsbuk!!!''

Slažem se da treba prijaviti svako fizičko IŽIVLJAVANJE nad detetom, ali šljisku po guzici nikako.
Drugo dete može da slaže u ljutnji na roditelje jer ono ne razume jednu šljisku.

Mene je majka lemala kao vola u kupusu, pa nisam nasilna ali NIKAKO NE smatram da to što je ona radila bila ispravno, niti vidim kao način vaspitavanja.

U slo je isto sad nešto pokrenuto oko toga, moram da proverim da li je zaživelo.
Objavljena slika

#89 miciiiii

miciiiii
  • Član
  • 16 posts

Objavljeno 13 June 2012 - 01:37 PM

apsolutno protiv!mrzi me da citam ali msm da oni grese prvo treba dovesti institucije i drzavu u red pa tek onda roditelje
!. rodjaka je kao samohrana majka u drugoj drzavi dobijala osim plate od 1500evra jos po 900 evra za svako dete...ali su dosli i rekli joj da mora da pregradi sobe...ako i treba...
da li nasa drzava ovako pomaze?nalazi posao roditeljima ili jednostavno oduzme decu i da hraniteljskim porodicama koji su kao neka mafija o 20 000 za svako dete?
a za fizicko kaznjavanje sam protiv jer poznajem roditelje kojima bi decu oduzela ali priznajem da sve sto moje dete uradi ali da ga dovede u opasnost ja kaznim po guzi jer bolje da ga malo boli ali da se ne povredi uticnice...sporet...ma sve dira sto ne sme a vi me sad mrzite sta cu kad je dete takvo....ali kad udarim po guzi malo on se vise razalosti nego sto ga boli i vise to ne dira....

#90 Jovana9

Jovana9
  • Član
  • 1 posts

Objavljeno 18 June 2012 - 04:35 PM

Mislim da sam shvatila zakon. Apsurdan mi je. Nema sanse da se odrzi kod nas. I slazem se da treba izbaciti one clanove o tome da dete od 15 godina ima pravo na odlucivanje o svom lecenju.

#91 Tranquilo

Tranquilo
  • Član
  • 94 posts
  • Pol:muški

Objavljeno 27 June 2012 - 06:31 AM

Dobro jutro,ajde cisto da se i ja nadovezem uz jutarnju kaficu.
Jedini zakon koji cu ja postovati je zakon nase porodice, jer od zakona ove drzave niti mozemo sta da ocekujemo niti cemu da se nadamo.
Nadam se da svi koji cekaju a pogotovo imaju svoje dete su dovoljno zreli za taj poduhvat, pa prema tome bezrazlozno je pisati ista na tu temu.
Ja licno nisam pristalica fizickog kaznjavanja, jer smatram da dete ne moze da razume bol, ali moze da razume sta sme i sta ne sme da uradi.
Svi smo mi vaspitani na neke nase nacine, nasi roditelji su to radili najbolje sto su umeli, a mi to sad projektujemo na nasu decu uz neke nase izmene.
A ovo sto preko citam da su tu ukljucena neka prava deteta, to je ok, ali gde su postavljene i obaveze tog deteta?
Uzecu primer iz moje familije.
Ujak zivi sa 2 cerke, 15 i 18 godina. On je covek jako bolestan, majka je umrla, tako da su 2 sestre sad jedine koje mogu tu kucu da drze u kakvom takvom redu.
Onda meni uvek kukaju kako ih otac maltretira, kako nemaju svoja prava itd...
A onda sa druge strane sudovi stoje budjavi po 30 dana, prljavo sve da ne mozes da verujes, nered uzasan, ujak nema autoritet, a kad podvikne one prete zakonom i socijalnim radom.
Pa tu se ogleda ironija ovog drustva, da ce zakon njih sad da stiti i ohrabruje da zive u strokavom stanu, idu strokave itd... skolu ako su raspolozene ce da uce itd...
Ali na kraju kad napune 18 god, i "kao postanu svoji ljudi" imacemo produkt nezrele osobe koja ne zna sama o sebi da brine, a zakon je taj koji im je pomagao da se osamostale, tj da imaju svoje misljenje, a u prevodu sad ujak ne zna sta ce sa njima, nego jedino kad brat i ja malo se pozabavimo onda ima malo autoriteta.
Tuzno jako, nije ni smesno, nego samo vidim kako moze zakon da pomogne da se neko upropasti
Objavljena slika

#92 Nice

Nice
  • Član
  • 5608 posts

Objavljeno 27 June 2012 - 06:13 PM

(Ivana-KK @ 21.12.2011, 07:00) View Post
Pa valjda blink.gif Znaci, da ja vec odavno krsim taj zakon blink.gif I da cu nastaviti da ga krsim blink.gif

Stalni nadzor? Šta to podrazumeva? Da ne smem otići ni u kupatilo dok mi dete ne napuni 10 godina? Jer stalni nadzor znači da sam stalno uz dete, ako se ne varam. Šta će roditelji koji moraju da rade, a ne zarađuju dovoljno da plate nekog da čuva dete?
Objavljena slika

A leader does not deserve the name unless he is willing occasionally to stand alone. (H. Kissinger)
Money can't buy you happiness, but it does bring you a more pleasant form of misery. (S. Milligan)

#93 Susumige

Susumige
  • Član
  • 6 posts

Objavljeno 08 August 2012 - 10:41 AM

"Videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu " upravo smo to mi (nasa mucena drzava) . Vazno da muz moze zenu da mlati dok je ne polomi celu ili ubije , a decu ce poceti da nam oduzimaju i stavljaju u neke domove (koje nemaju ili su u uzasnom stanju ) gde Bog zaboravi na njih , ili kod udomitelja koji ce im u 3 od 100 slucajeva pruziti malo ljubavi i normalnog zivota ... tacno da te jeza prodje . Svako normalan misli da ne treba dozvoliti zlostavljanje dece , ali zna se sta je zlostavljanje a sta cuska pa cak i batine kad je to potrebno . Kao mala , zaista nisam dobijala mnogo batina, ali kad dobijem znam da sam ih i zasluzila .

Na temu glupih zakona dodala bih i to da sam na jednoj lokalnoj televiziji gledala kako ce najverovatnije i kod nas doci zakon da deca ne mogu da ponavljaju razred jer je to ponavljanje veliki trosak po drzavu  huh.gif  ...a zasto im onda lepo nebismo dali cim se rode diplomu i skresemo troskove skroz ?!
...na tenane nas unistavaju , jer kada nam uniste decu sta ostaje za buducnost . unsure.gif

#94 Trmalja

Trmalja
  • Član
  • 3467 posts

Objavljeno 30 August 2012 - 10:41 PM

Nisam sve procitala, posto mi vec oci ispadaju, ali se u potpunosti slazem sa Kristal, da su nasa djecica upoznata sa svim mogucim stavkama i sta im je sve dozvoljeno, tako da cemo, po nekoj mojoj procjeni, za deset godina imati razrede sastavljene od delikvenata u koje ce morati da se salju profesori koji su zavrsili obuku u specijalnim jedinicama, bas kao u americkim filmovima, jer nas nasa drzava konstantno gura u propast. ;)
Objavljena slika
Objavljena slika

#95 bamblica_sp

bamblica_sp
  • Član
  • 7 posts

Objavljeno 08 January 2013 - 01:11 PM

Zakon sam razumela,ovo za zdravstveno stanje posle 15 godina cista nebuloza,ali me zanima zasto se ne pozabave prvo trudnickim i porodiljskim bolovanjima,i pravima trudnica koje prvo treba da rode tu decu da bi se pravila prava za njih :angry:

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika