Ojed na guzi
Započeo/la
MamaMjau
, Mar 25 2010 12:04 AM
330 odgovora na ovu temu
Objavljeno 17 February 2012 - 05:02 PM
Evo da se javim i ja posle nase borbe sa ojedom.U nedostatku resenja jedno vece smo pribegli jedinom sto nismo probali u kuci a to je bio Oktanisept i gentamicin mast.Bila sam vec ocajna i verovali ili ne sve je nestalo za dva dana.Ja sam dva puta dnevno prskala sprej i uvece mazala mast pri poslednjem presvlacenju.Naravno,uz sve to pranje prilikom svakog presvlacenja.pozzz
Objavljeno 25 February 2012 - 08:45 AM
I ja sam, takodje, izbacila iz upotrebe vlazne maramice, osim kada idemo negde, a ubacila u upotrebi vatu i vodu. Sto se tice ojeda, mojoj bebici je pomagao bepanten i kantarion ali za unutrasnju upotrebu jer je blizu genitalija (po preporuci pedijatra). Kada prodje, pocinjala sam da koristim pavlovocevu mast ali se opet vracalo. Cula sam da ona jos vise upali kozu. Medjutim, nedavno sam otkrila, i to slucajno u apoteci, da ona originalna pavloviceva mast koju proizvodi Pavlovic nije ona prava, stara pavloviceva a nju proizvode niske apoteke. Kupila sam manje pakovanje bas da vidim da li ce ona da pomogne i uspelo je. Za dva dana kao da nista nije bilo. I sada koristim nju. Zacudilo me je , a sto mi je drago, da je bas jeftina a delotvorna mast.
Pavloviceva mast
Pavloviceva mast
Objavljeno 16 February 2013 - 12:19 PM
jooj, mi vec dva-tri dana imamo crvenilo na preponicama i guzi, pa smo mazali sudokrem. medjutim, nije pomogao vec su se pojavile i nekakve bubuljicice. pretpostavljam da uopste nije rec o ojedu, jer proguglala i nisam naisla na info da se kod ojeda javljaju takve bubuljicice. kod lekara do pon. nista.

close your eyes, have no fear... the monster's gone, he's on the run, and your daddy's here
beautiful, beautiful, beautiful, beautiful boy
Objavljeno 16 February 2013 - 02:41 PM
zvala sam halo bebe i savetuju povidon jod da mazemo. ali ja sam rekla da je ojed, misleci da to tako izgleda. ali kazem ne vidim da uz ojed idu bubuljicice nigde.

close your eyes, have no fear... the monster's gone, he's on the run, and your daddy's here
Objavljeno 16 February 2013 - 02:51 PM
andisam, on 16 February 2013 - 02:41 PM, said:
zvala sam halo bebe i savetuju povidon jod da mazemo. ali ja sam rekla da je ojed, misleci da to tako izgleda. ali kazem ne vidim da uz ojed idu bubuljicice nigde.
Vidis nama je za ojed sudocrem pomogao odmah... otidi kod dr zbog tih bubuljicica, da nije neka gljivica, za svaki slucaj.
Objavljeno 16 February 2013 - 02:56 PM
sad sam kucala 'diaper rash images' i mislim da ipak jeste ojed, samo sto je mom detetu tek pocelo ustvari. jezivo kako to moze da se upali! zaspao i ne budi se ko za inat, da ga presvucem i da vidim kako reaguje na povidon.

Objavljeno 16 February 2013 - 03:32 PM
marijaci, bojim se da ce mu pamucne manje upijati i da ce non stop biti mokar. evo sad ga drzim gologuzog vec 5-10min. samo cekam da uneredi sve.
ojed je definitivno i cini mi se da mu prija povidon.
ojed je definitivno i cini mi se da mu prija povidon.

Objavljeno 16 February 2013 - 04:08 PM
njemu se pre par dana malo kao zacrvenelo, pa sam pocela umesto pavloviceve da mu mazem sudokrem i to u nesto debljem sloju. moguce da sam zbrzala sa sudokremom i mozda mu je zbog debljine sloja bilo od nje gore.
malo sam mirnija jer vidim da mu je prijao povidon. bolje mi se sad cini.
a sta mu moze biti od povidona?
malo sam mirnija jer vidim da mu je prijao povidon. bolje mi se sad cini.
a sta mu moze biti od povidona?

0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika