Lekovi u trudnoći
Započeo/la
*LAVICA*
, Mar 19 2010 01:50 AM
174 odgovora na ovu temu
Objavljeno 30 January 2013 - 04:19 PM
Ona me je pitala da li sam imala bolove, ja sam rekla da jesam, blage, kao da treba da dobijem. Ona kaze 'pa to su ti bile kontrakcije'. I kao, one su dovele do otvaranja grlica, ali ja vise od mesec i po dana nisam bila na pregledu jer nisam bila u Srbiji, a dobro sam se osecala, radila sve sto mi se radi, nisam se stedela. Nekad me je malo jace zabolelo kad brze hodam. Tako da je verovatno i moje ponasanje doprinelo, nisam se zabrinula nego nastavila sve svojim tempom. I sta jos mislim da je kod mene mozda uticalo na otvaranje, to sto mi je beba nisko, pa uz sve ovo gore pomenuto nije cudno stomi se to desilo. Drugarica mi kaze da je ona iste takve bolove osecala ali beba joj nije bila nisko a grlic ocigledno jako cvrst jer se ni na dan porodjaja nije otvarala a imala jake kontrakcije, na kraju su joj radili CR. Znaci da i od samog grlica zavisi, njegove gradje, cvrstine, sta li.
Objavljeno 31 January 2013 - 03:37 PM
*LAVICA*, on 19 March 2010 - 01:50 AM, said:
Da li vaginalete stete, recimo poliginax i da li smetaju laktogan? Ima li neko iskustva? style_emoticons/default/mellow.gif
Ja sam koristila vaginalete u 7, 8 mesecu trudnoce, ne secam se tacno koje jer je bilo davno ali koristila sam ih zbog povecanog sekreta, znam da se ne smeju koristiti u ranijim mesecima 1,2,3...jer se beba formira tek u kasnijim...tako da nista bebi ne skode vaginalete...
Bixybre93
Objavljeno 14 February 2013 - 12:00 PM
Treba mi mala pomoć..Juče sam bila kod ginekologa na pregledu,ustanovili su da imam neku upalu,mokraćnog mjehura,pa mi je prepisao Zinnat antibiotike od 250 mg..Ja se malo brinem,da li to smijem da pijem,da li mi može škoditi bebici?..Dvije tablete dnevno se piju,ukupno 5 dana..Da li je neka od vas ovo pila,jer se ja malo bojim
..
Objavljeno 03 March 2013 - 10:59 AM
Cao svima!
U 27.sam nedelji trudnoce,a pre par nedelja sam dobila Makmiror vaginalete da koristim preventivno jednom nedeljno.Medjutim posle par nedelja sam primetila da me jako svrbi posle stavljanja vaginalete.Doktor mi je promenio terapiju i sad treba da stavljam Polygynax vaginalete.U njihovom uputstvu pise da ne bi trebalo da se koriste u trudnoci.
Da li neko ima slicno ili isto iskustvo jer ne znam sad sta da radim,da li da ih koristim ili ne???
U 27.sam nedelji trudnoce,a pre par nedelja sam dobila Makmiror vaginalete da koristim preventivno jednom nedeljno.Medjutim posle par nedelja sam primetila da me jako svrbi posle stavljanja vaginalete.Doktor mi je promenio terapiju i sad treba da stavljam Polygynax vaginalete.U njihovom uputstvu pise da ne bi trebalo da se koriste u trudnoci.
Da li neko ima slicno ili isto iskustvo jer ne znam sad sta da radim,da li da ih koristim ili ne???
Objavljeno 03 March 2013 - 02:16 PM
Tamara 82, on 03 March 2013 - 10:59 AM, said:
Cao svima!
Mislim da ti je polyginax preporučen zbog gljivica, a inače na svim vaginaletama piše da se ne smiju koristiti u trudnoći, ali nisu ludi ljekari koji ih prepisuju.! Znam da je polyginax koristilo dosta mojih prijateljica u trudnoći i sve je bilo ok. Ja sam opet koristila klindamicin, nistatin, eritromicin i kantarion i na svim je pisalo da se ne koriste u trudnoći. Ali isto tako nije dobro imati infekciju u trudnoći! To se mora liječiti iz više razloga, da te ne davim sada. Samo ti slušaj savjete ljekara i ne brini se!
Objavljeno 03 March 2013 - 05:25 PM
Hvala puno:)
Objavljeno 18 June 2013 - 08:04 PM
gagaca, on 03 March 2013 - 02:16 PM, said:
Pozdrav Tamara82!
Mislim da ti je polyginax preporučen zbog gljivica, a inače na svim vaginaletama piše da se ne smiju koristiti u trudnoći, ali nisu ludi ljekari koji ih prepisuju.! Znam da je polyginax koristilo dosta mojih prijateljica u trudnoći i sve je bilo ok. Ja sam opet koristila klindamicin, nistatin, eritromicin i kantarion i na svim je pisalo da se ne koriste u trudnoći. Ali isto tako nije dobro imati infekciju u trudnoći! To se mora liječiti iz više razloga, da te ne davim sada. Samo ti slušaj savjete ljekara i ne brini se!

Objavljeno 18 June 2013 - 08:35 PM
Moze i fizioloski i kapi za nos. Nece ih piti...

1 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika