Infekcija urinarnog trakta, bakterije u mokraci

odgovora

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Caos mame,imam cerku od 15 meseci,ima vec 4-5 dana kako sam primetila da je pece kada piski,znaci ne place nego radi isto onako kao kad se bebi ojede guza,ali guza joj nije crvena..Juce sam je vodila kod lekara i dr nam je dala da uradimo urinokulturu u ponedeljak,a tek u cetvrtak ce biti rezultati.pocela sam da joj dajem caj od brusnice..znam da je dobar za infekcije.Da li je neka od vas imala ovakav slucaj sa devojcicom..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Cao,kad god bih videla da se promenila moja i pojacao miris urina mojoj devojcici ja sam joj davala caj od brusnice nekoliko dana i to uvek prodje a da i neidemo kod lekara,mislim da ce to pomoci i tvojoj devojcici,sigurno se prehladila nemoj brinuti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Cao,kad god bih videla da se promenila moja i pojacao miris urina mojoj devojcici ja sam joj davala caj od brusnice nekoliko dana i to uvek prodje a da i neidemo kod lekara,mislim da ce to pomoci i tvojoj devojcici,sigurno se prehladila nemoj brinuti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

caos,hvala ti..i meni se cini da je posle brusnice odmah bolje,ali smo za svaki slucaj danas bila u labaratoriju.Nego koji caj od breusnice koristite,ja sam uzela u apoteku Adonisov na kasicicu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Nemoj da joj dajes caj dok ne date uzorak za laboratoriju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Ja se u napred izvinjavam ako postoji neka tema sto se tice ovog problema, a da nisam je preocitao. Naime, zena i dete mi se trenutno nalaze u "Tirsovoj", tako da ne znam gde se nalazim.

Naime Filip ima 6 meseci, pre 1.5 mesec je imao upalu uva, koja je lecena i izlecena. Zdravo, napredno dete....veselo. Juce mu je bilo crveno grlo tako da nije vakcinisan euvax-om. Temperaturu nije imao, ali nam je doktorka reka da slucajno ako temperature predje 38.5 da se obavezno javimo. Jutros mu je temperatura skocila na 39.1. Dali smo mu eferalgan i spala je na 36.8 - 37.5. Otisli kod doktorke u DZ, i tu si konstatovali da po krvnoj slici i brzinskom nalazu urina ima infekciju. U tirsovoj su uradili i CRP koji je iznosio 103. A u urunu su pronasli 100-120 000 necega (da li su leukociti ili bakterije) ne znam.

Od higijene nije, menjali smo mu pelene bukvalno i kada su bile ciste. Posle stolice, brisanje vlaznim maramicama i kupanje. Da li neko moze da mi objasni razlog i posledice upale. Citam po ovom internetu i tu svasta nalazim. Od pojave oziljaka na bubrezima do meningitisa.

Molim vas za pomoc.

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Ja se u napred izvinjavam ako postoji neka tema sto se tice ovog problema, a da nisam je preocitao. Naime, zena i dete mi se trenutno nalaze u "Tirsovoj", tako da ne znam gde se nalazim.

Naime Filip ima 6 meseci, pre 1.5 mesec je imao upalu uva, koja je lecena i izlecena. Zdravo, napredno dete....veselo. Juce mu je bilo crveno grlo tako da nije vakcinisan euvax-om. Temperaturu nije imao, ali nam je doktorka reka da slucajno ako temperature predje 38.5 da se obavezno javimo. Jutros mu je temperatura skocila na 39.1. Dali smo mu eferalgan i spala je na 36.8 - 37.5. Otisli kod doktorke u DZ, i tu si konstatovali da po krvnoj slici i brzinskom nalazu urina ima infekciju. U tirsovoj su uradili i CRP koji je iznosio 103. A u urunu su pronasli 100-120 000 necega (da li su leukociti ili bakterije) ne znam.

Od higijene nije, menjali smo mu pelene bukvalno i kada su bile ciste. Posle stolice, brisanje vlaznim maramicama i kupanje. Da li neko moze da mi objasni razlog i posledice upale. Citam po ovom internetu i tu svasta nalazim. Od pojave oziljaka na bubrezima do meningitisa.

Molim vas za pomoc.

Hvala

Vrlo moguce jaka upala tj bubrezna infekcija,ali ste uocili na vreme,ako je praceno samo temperaturom,to je to.Imali ste srece sa doktorima da nisu pokusavali da vas lece od neceg drugog,vec odmah proverili krv.Beba ce svakako ici na pretrage bubrega,da li je ostecen i sl.Moja drugarica je imala takav problem s detetom i znam da je pio neki lek jako dugo,mislim da je bio neki antibiotik,ali u malim dozama i da cim bi se desila temperatura odmah proveravali urin,i isto je bila mala beba u pitanju,kasnije su isli cini mi se na dubinsko snimanje bubrega.Ne znam uzroke,ali nije higijena sigurno.

Eto zelim ti najbolje,ali jos jednom ti kazem mislim da je reagovano na vreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Najverovatnije da je to broj jedinica bakterije neke - verovatno eserihije - a desi se lako - pad imuniteta je dovoljan da se neka bakterija ili gljivica namnože u organizmu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Evo upravo sam saznao o cemu se radi.

Naime, urinokultura jos nije gotova, ali su ultrazvucnim pregledom ustanovili da je u pitanju anomalija koja se zove vezikoureteralni refluks (VUR). Tada dolazi do vracanja mokrace iz besike kroz uretru do bubrega i tako se stvara infekcija. Kod decaka je dosta redja. 30% dece koja imaju urinarne infekcije VUR je glavni uzrocnik.

Ne zna se jos koji je stadijum posto ih ima 4. To ce se utvrditi cistoskopijom, i ako bude potrebno kroz katetar se ubrizgava neki teflon na pocetak uretre koji ce se ponasati kao nepovratni ventil. U najboljem slucaju, kako Filip bude rastao, i taj mokracni kanal ce se produziti, tako da je moguce da ce se samo od sebe povuci. Za sada ostaje terapija Longacefom, u trajanju od 14 dana.

Hvala svima koji su mi na neki nacin pomogli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Evo upravo sam saznao o cemu se radi.

Naime, urinokultura jos nije gotova, ali su ultrazvucnim pregledom ustanovili da je u pitanju anomalija koja se zove vezikoureteralni refluks (VUR). Tada dolazi do vracanja mokrace iz besike kroz uretru do bubrega i tako se stvara infekcija. Kod decaka je dosta redja. 30% dece koja imaju urinarne infekcije VUR je glavni uzrocnik.

Ne zna se jos koji je stadijum posto ih ima 4. To ce se utvrditi cistoskopijom, i ako bude potrebno kroz katetar se ubrizgava neki teflon na pocetak uretre koji ce se ponasati kao nepovratni ventil. U najboljem slucaju, kako Filip bude rastao, i taj mokracni kanal ce se produziti, tako da je moguce da ce se samo od sebe povuci. Za sada ostaje terapija Longacefom, u trajanju od 14 dana.

Hvala svima koji su mi na neki nacin pomogli

Upravo je to imao mali od moje drugarice,nego nisam mogla da se setim tih izraza,bilo je davno,mali ima sada3.5 godine i sve ok.E ta cistoskopija je bila valjda za neprepricavanje,ali sve je proslo.

Kako je malac danas,kako se mama drzi i ti?

mislimo na vas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

@joka

Jutros je imao temperaturu 40, pa su mu sestre skidale Eferalganom a Marina ga je tusirala. Realno, kao svuda u nasoj zemlji, dok ne nadjes dobru vezu...jbg.

Sada nema temperaturu, Marina je ... mogu misliti. Od totalno zdravog deteta, u roku od par sati napravi se haos. Ja se generalno dobro drzim ,a li neko da me pita da li zelim drugo dete, ima da dobije batine . :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

@joka

Jutros je imao temperaturu 40, pa su mu sestre skidale Eferalganom a Marina ga je tusirala. Realno, kao svuda u nasoj zemlji, dok ne nadjes dobru vezu...jbg.

Sada nema temperaturu, Marina je ... mogu misliti. Od totalno zdravog deteta, u roku od par sati napravi se haos. Ja se generalno dobro drzim ,a li neko da me pita da li zelim drugo dete, ima da dobije batine . :)

nemoj molim te zelju za drugim detetom,da povezujes sa ovim sto vam se desava.Trenutno ste u haosu,a sve ce se srediti nadamo se najbolje.Prenesi zenici pozdrave i posto se dobro drzis budi joj podrska najveca!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Filip je juce dosao kuci. Otpusten je iz Tirsove, sa urednom KS i UK. Dok je lezao na odeljenju primao je i longacef, a kasine amikacin. Pusten je na kucno lecenje uz terapiju nitrofurnation 2x8mg. Taj lek se jedino moze nacu u jednoj BG apoteci. Inace je ne registrovan i ne sme se pustati u prodaju.

Kontrola KS i urina je zakazana za 27.7. a mikciona za 29.8.

Nabavio sam test tracice za urin, koje pokazuju da li ima krvi, bilirubin,ureu.....i leukocite. Tako da ce se testirati na 3-4 dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Ja sam sa malom isto zbog urinarne infekcije bila na Institutu tri dana, njoj je tad CRP bio 60. Isto je primala longacef, a tri meseca je pila i palitrex jednom uvece kao prevencija i posle toga nam se nije vratila bakterija. To zelim i vama... Uslovi po nasim bolnicama su katastrofa, posebno za majke sa malom decom, tako da pruzi punu podrsku tvojoj suprugi jer tamo je stanje za ne pozeleti nikome! Sta sam se ja nagledala i naslusala za ta tri dana provedena u bolnici...strasno!

Puno srece...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Filip je juce dosao kuci. Otpusten je iz Tirsove, sa urednom KS i UK. Dok je lezao na odeljenju primao je i longacef, a kasine amikacin. Pusten je na kucno lecenje uz terapiju nitrofurnation 2x8mg. Taj lek se jedino moze nacu u jednoj BG apoteci. Inace je ne registrovan i ne sme se pustati u prodaju.

Kontrola KS i urina je zakazana za 27.7. a mikciona za 29.8.

Nabavio sam test tracice za urin, koje pokazuju da li ima krvi, bilirubin,ureu.....i leukocite. Tako da ce se testirati na 3-4 dana.

Drago mi je da ste kuci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Pa moja beba je mnogo boljoj situaciji, kad cujem vase price. Ja od njenog rodjenja strepim od nalaza urina,koji su inace uvjek bili uredni...Naime,ona je dva dana po rodjenju dobila esirihiju koli, i otkad smo izasle pije panklav da mi se vise smucilo kao i vadjenje urina svakog mjeseca... :mellow:

U utorak idemo opet kod nefrologa jer prosli put nije znala sta da nam kaze s obzirom da je,sudeci po nalazima, beba zdrava. Ovog puta ce nam reci da li treba da radimo mikcionu ili ne...najezim se kad pomislim na to zracenje, a pritom beba mi je zdrava...uf....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Nikola mi danas non stop trazi nosu,malo piski i kraj!U poslednjih pola sata cetiri puta piskio!Mozda je u pitanju samo fora,a sta ako se nahladio?Kako da prepoznam?Smijem neki caj da mu dam?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Tigi da li i danas ovo radi...ja mislim da je fora, ipak je sada u fazi odvikavanja od pelena...utopli mu stomačić...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Tigi da li i danas ovo radi...ja mislim da je fora, ipak je sada u fazi odvikavanja od pelena...utopli mu stomačić...

I ja se nadam da je fora,ali ipak cu mu uraditi nalaz urina,svakako ovih dana idemo na pregled za vakcinu!Neuhvatljiva,stomacic mu je uvijek utopljen,stalno je bodic na njemu,mada sinoc mi nije dao da mu prevlacim kozicu preko glavica! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Da li neko imao slican simptom:

Petar mi je jutros u 5h piskio vidno mutan urin.

Nakon tog piskenja, piskio je tek u 11h, na teranje (trpeo je) i opet mu je mutan urin. :unsure:

Dr. mi je rekla da je zovem veceras posle 21h, a da ispratim situaciju, da ga teram da pije sto vise tecnosti, pa da mu ujutro uzmem uzorak. Moram samo da vidim sa njom koji je uzorak valjan ako on piski 3 puta nocu u zadnje vreme.

Ima neko nekog iskustva? Posle koliko vremena bih mogla da dobijem valjan uzorak? zbog cega moze da bude tako mutan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Ne znam kako da ti pomognem. Pekiju se isto to desilo ali kada sam nazvala nasu doktorku rekla je da to moze da se desi ako se unosi manje vode nego sto bi trebalo, sto je kod nas i bio slucaj, ali znajuci tebe............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Ako piški 3x noću, znači da se prehladio...bili ste na snegu ovih dana...nadam se da je samo to...iskustva takvog nisam imala...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno · Prijavi zloupotrebu

Ne znam kako da ti pomognem. Pekiju se isto to desilo ali kada sam nazvala nasu doktorku rekla je da to moze da se desi ako se unosi manje vode nego sto bi trebalo, sto je kod nas i bio slucaj, ali znajuci tebe............

Njemu se vidno smanjio apetit, ali tecnost uzima sasvim lepo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.