Neslaganje uvezi vaspitanja deteta

odgovora

Objavljeno

Ja imam ozbiljan problem sa mojim muzem .Moni sad u decembru puni tri god.Sve prica i razume i sa njom moze lepo da se razgovara i inace je dobro dete.Kad smo nas dve same ona me slusa i nemoram da je opominjem sto puta ako uradi neku glupost .Ali uzadnje vreme pocela je da tera inat kad je moj muz kuci .Ignorise svaku moju rec i pocela je da baca igracke  da histerise ,place bezveze i da mi se plezi u njegovom prisustvu.On joj dodje kao zastitnik jer me stalno psuje u njenom prisustvu i bukvalno unistava mi autoritet majke .Ja mislim da on to radi namerno .Posto nas brak ne funkzionise nikako mislim da mi se inati preko deteta.Sinoc je pustio do pola jedan da gleda na telefonu crtace meni u inat jer ja sam htela da je stavim u pola deset na spavanje.Razgovor ne pomaze jer on tera po svom .Sta da radim ?.Ja ne zelim da ona postane ne vaspitano dete i mislim da deci od sad treba vaspitanje a posle je kasno .Inace kad je on na poslu nas dve uzivamo i jako je dobra i poslusna .Neznam dalje mislim da je razvod ipak najbolje resenje :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Jesi li probala da mu kažeš da takvim ponašanjem on čini detetu loše? Ne u svađi, već u normalnom razgovoru.

A sa detetom isto pričaj o razlici dobrog i lošeg, i svaki put objasni zašto nešto hoćeš da uradi ili nećeš. I pitaj dete da li ono smatra da je mama u pravu kad traži određeno ponašanje. Npr. Mama hoće da dete ide u krevet, a tata daje tablet da se igra. Ti sedneš i kažeš: Ja znam da se tebi sada igra igrica, ali ako sada odeš u krevet moćićeš da se naspavaš i da ti ujutro bude lepo da ustaneš, bićeš odmorna, a ako nastaviš da se igraš, ujutro će ti biti jako teško bla bla bla. Praktično da dete samo odluči da mu je pametnije da posluša tebe. Ako neće, pusti, ali ujutro mora da oseti one posledice koje si mu predočila (ne smeš ti da imaš milosti) jer kad shvati da mama kaže istinu i da je slušanje tate zadovoljstvo koje ti se obije o glavu izgradiće svoj a opet dobar stav. Ali to se ne dešava preko noći, na tome se radi dugo i to je osnova vaspitanja. Samo, nije sve crno belo, negde grešiš ti, a negde muž. Ne postoji 100% zli tata i 100% dobra mama. Budi iskrena u svemu tome, i kad je propust na tvojoj strani treba da znaš to i da priznaš i da učiš dete ne po tvom već po ispravnom.

Tangerine, Maja87, merima i 3 ostalih volite ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ako ti tera kontru namerno, to svakako nije dobro za dete. jesu to pametne glavice ali bas zato i znaju da koriste ono sto im trenutno godi. jako je ona mala da bi znala sta je za nju dobro, bar je to moje misljenje, ali probaj kako ti je Kikiriki napisala. ako ne ide, mozda da ipak razmislis o razvodu, naravno, ako razgovor ne ide. razvod je uvek poslednja opcija, bar treba da bude. ali dete je prece od svega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

Ja bih prvo sela i pitala u cemu je glavni problem. Odnos sa detetom je kolateralna steta. Ne moze se kuca graditi na losem temelju a da se ne srusi. Pa tako isto i brak na losim odnosima. Ti popravljas te gore cigle (ponasanje deteta) a one ispod ti poispadale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavljeno

prvo trebate riješiti odnose između vas velikih,inače ništa ne vrijedi....

svatko tepe po svome,a dijete se našlo usred toga,pa naravno da će se prikloniti onome tko sve pusti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravite nalog ili se prijavite da biste odgovorili

You need to be a member in order to leave a comment

Napravite nalog

Postanite član/ica Bebac porodice i uključite se u diskusije na forumu.


Napravite novi nalog

Prijavite se

Već imate nalog na Bebac forumu? Prijavite se ovde.


Prijavite se

  • Članovi/članice na temi   0 članova

    No registered users viewing this page.