Miroslava

Član
  • Broj odgovora

    24
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Miroslava

  • Rođendan 07/01/79

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0
  • Yahoo teofana123

Aktivnosti člana/članice Miroslava

  1. Miroslava je dodao/la post u temi Policisticni jajnici   


    Svaka čast na upornosti i istrajnosti
  2. Miroslava je dodao/la post u temi Nosiljke za bebe   


    Nosiljka je ekstra! Deluje veoma udobno.
    Ja mog sina nosim u istom tom položaju u sling marami.
  3. Miroslava je dodao/la post u temi Policisticni jajnici   

    Zdravo Anchy,

    ja sam takođe imala tu dijagnozu unazad godinama ali tek pre dve godine i odgovarajuću terapiju. Meni su zbog toga izostajale ovulacije tako da nisam bila u mogućnosti da zatrudnim, a sada sam srećna majka Ginekolog mi je napomenula da policistične jajnike često povezuju sa insulinskom rezistencijom, koja je osim policističnih jajnika uzročnik i problema sa kožom i viška muških hormona. U suštini to je pokazatelj da su hormoni u disbalansu. Kontraceptivne pilule nisu dolazile u obzir zato što njima rešavam samo jednu od posledica, dok je ova terapija rešila suštinu mog problema. Kao što moja doktorica kaže nešto kao "sve je izlečivo ako se na vreme krene i ako je terapija odgovarajuća", ta žena me je uvek umela umiriti i uvek sam nasmejana odlazila sa pregleda.

    Najbolje je da se konsultuješ sa svojim ginekologom ili sa mojom.
  4. Miroslava je dodao/la post u temi Nosiljke za bebe   

    Ja koristim sling od kada je navršio 3 meseca. Jedan ceo dan sam provela pred youtube-om gledajući filmiće kako se koristi, zatim sam dva dana po nekoliko puta pokušavala i to isključivo kada je bio raspoložen. Verujte, bila sam sva isfrustrirana ta dva dana, misleći da nikada neću skontati kako pravilno da stavim bebu. Posle trećeg dana je bilo sve lakše i lakše. Sada on ima 10 i po i za tren oka je namešten. Stvar vežbe kao i sve drugo. Još ga nisam nosila na leđima, ali ću probat i to, mislim da će mu biti pravi doživljaj.
  5. Miroslava je dodao/la post u temi Usađivanje loših navika kod dece   

    Čitam i ne verujem! Beba, 3 meseca, samoinicijativno gleda tv i to babytv isključivo. Moram priznati veoma napredno dete. Moj sin je sa 3 meseca počeo da pruža ručice prema igračkama koje su visile iznad njega. Deca vole kada se nešto pomera i svira, da li na tv-u ili ne. Mi veoma retko pred njim gledamo tv, a kako vreme odmiče ne gledamo ga ni kada on spava. Verujte mi, glavobolje nema. Mi se uglavnom igramo njegovim igračkama i slušamo muziku i baš nam je super Kada odemo kod babe i dede, samo povremeno baci pogled kada počinju reklame, što ne može da se ne primeti. Sada ima 10 i po.
  6. Miroslava je dodao/la post u temi Prednost trudnicama!!!   

    Tako je, treba se boriti za sebe. Ja sam izbegavala javni prevoz, ali sam zato prelazila preko reda, na fin način i to sve uz osmeh. Ne biste verovali kako osmeh može da smekša ljude, iovako smo svi napeti od svega. Neki su se izvinjavali kako me nisu videli inače bi me pustili da prođem, a ja sam mislila "ma kako god, samo ti mene pusti." Ovo sam radila samo kada mi nije bilo dobro.
  7. Miroslava je dodao/la post u temi Koliko dece???   


    Moj meni nije prigovorio . Govori mi da sam divna, he he, bolje mu je to nego da kešira, hi hi!
  8. Miroslava je dodao/la post u temi Koliko dece???   


    I od mene sve čestitke. Ja imam jednog dečaka od 10 i po. Ja bih još, bar troje. Jedva čekam da opet zatrudnim. Volim kada ih ima puna kuća
  9. Miroslava je dodao/la post u temi Isplata (refundiranje) porodiljskog bolovanja   


    Meni je isto kao i tebi. Razlika je u tome što mi se isplaćuje kada i plate ostalima i ne čekaju da stigne nadoknada, ne mogu da se požalim. Mada je kašnjenje bilo 2 meseca u početku.
  10. Miroslava je dodao/la post u temi Kako secete bebi nokte   

    Bravo za mamu
  11. Miroslava je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   


    Apsolutno i potpuno se slažem sa tobom.

    Samo bih dodala da sam išla u školicu i zaista mi je pomoglo da se psihički pripremim. Ugnjavila sam sestricu da mi u detalje opisuje šta nas čeka na porođaju kao i kako sa bebom kada dođemo kući. Zaista mi je pomoglo, jer mi je porođaj kratko trajao uz "školovano" disanje, a kod kuće sam sve sama oko bebe radila. Slušanje loših iskustava me nije obeshrabrilo. Treba biti pozitivan Jedva čekam da ponovo zatrudnim. Srećno svim trudnicama
  12. Miroslava je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

    Pozdrav svima

    Meni su kontrakcije počele u podne i to na svakih 20 minuta. Celo posle podne sam šetala da bi skrenula misli. Do uveče oko 21h su se začestile na 2 minuta i kraće ali nisu bile jake. U Betaniji sam bila do 22h i otvorena 4cm, ali sam mogla i kasnije doći. Do ponoći sam se otvorila još 2 cm. Narednih 40ak minuta sam ležala na mekom stolu. Kontrakcije su bile sve jače i jače. Osetila sam da beba kreće i pozvala sam doktore. Dok su oni mene namestili na tvrdom stolu i nakom tri napona ja sam se porodila. Po meni samo porađanje je trajalo manje od 5 minuta. Morali su da me secnu. Nakon 5 minuta sam porodila i posteljicu. Najneprijatniji deo je bilo šivenje, ali kroz šalu sa doktorom i to sam izdržala. Zadovoljna sam kako je sve prošlo.
  13. Miroslava je dodao/la post u temi Da li ste za to da su samo odredjene boje za odredjeni pol?   

    Ja takođe nisam za podelu na muško-ženske boje, ali nisam ni protiv plave boje za dečake. Upravo dolazim iz jedne male prodavnice u kojoj sam kupila majce za moga sina. Jedine boje su bile plave i roze, odmah sam pomislila da su se ostale rasprodale. Pitala sam da li imaju i u nekim drugim bojama i iznenadila sam se odgovorom. Kaže žena da roditelji traže samo plave, roze i zelene stvari i da im se ne isplati da prave u drugim bojama. Roba im stoji niko je neće. Koje boje će nam deca nositi, zavisi i od ponude u okolnim radnjama. Nisam osoba koja bi obišla ceo grad da bi kupila odeću određene boje. Inače crvena mu super stoji.
  14. Miroslava je dodao/la post u temi Nega piše kod dečaka   

    Moje dete ima 10 meseci i piša se malo "otvorio", vidi mu se samo vrh. Ja sam isto pobornik navlačenja. Idemo lagano. Ponekad hoće da mu malo pukne kožica, ali već sutra bude ok. Za sada brišemo fiziološkim rastvorom, ponekad vodom. Po mišljenju moga muža, koji je i sam imao problema sa tim, treba navlačiti dok su mali. Taj posao je prepustio meni, jer kako kaže, ima loše asocijacije.
  15. Miroslava je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Pozdrav svima,

    moj sin ima 10 meseci i 7 dana i ovako izgleda naše klopanje:

    6-7h buđenje: 200-250ml mleka;
    8h doručak: hleb (integralni, koji sami pečemo), sirni namaz i jogurt ili palenta u slanoj (sa pavlakom, sirom, jogurtom) ili slatkoj varijanti (sa mlekom), musli, samo žitarice, sa jogurtom ili mlekom, a od skora i pita sa sirom ili krompirom. Počeću na savet pedijatra i sa kajganom i jajima na oko, ali sa postupnim uvođenjem belanca;
    11h užina: uvek je voćna, nekada voćna kaša bez ili sa keksom ili voćni jogurt bez ili sa keksom, sokić;
    13-14h ručak: meso ili žumance sa svakojakim povrćem kuvano ili zapečeno u rerni, češće sa maslacom nego uljem;
    17h užina: uglavnom razne milupa kašice, koje se prave sa vodom ili keks i mleko ili griz;
    20h večera: keks i mleko ili milupa kaše od žitarica;

    -mleko je 3,2 moja kravica

    Dodajem vanilu i cimet u mlečne kašice i lepo je prihvatio, često napravim više pa se i ja sladim . U povrće dodajem beli luk, peršun i mirođiju, takođe je lepo prihvatio.

    I meni se jedno vreme činilo da mu je ishrana jednolika, ali sada više ne jer vidim da polako počinje da se širi izbor namirnica koje sme da jede.

    Počeo je pre nekoliko dana da jede sam rukama i nešto drugo sem keksa, i to hleb, seckanu bananu, seckanu jabuku, makarone, desi se ček da poliže umazan prstić. Neblendiranu hranu sam mu davala jos dok nije imao zubiće, sada ima dve donje jedinice. Ako mu je nešto teško da sažvaće, on otvori usta i jezikom pokuša da izbaci napolje.