Makica_

Član
  • Broj odgovora

    35
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Makica_

  • Rođendan 11/10/85

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Aktivnosti člana/članice Makica_

  1. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Willow, najmanje sto mozes je da odes do ginekologa, cisto da budes mirna. Ja sam bila kod endokrinologa tako da cekam ciklus pa se bacam na analize osima ako mi ovaj put ne upali pa zatrudnim 
  2. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hvala, sad cu probati, a ja sam vec utvrdila ovulaciju ovo mi je treci mesec kako merim kao potvrda. :-) Samo da uspem da prevarim vesticu na jedno godinu dana i milinica 
  3. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Ne bih da te obeshrabrim, ali ja se sa takvim simptomima borim odavno... Mada moze da bude i da si trudna. Uradi test, a kod ginekologa idi obavezno. Javi sta se desava.
  4. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Vuci guraj ja merim ali ne mogu da pronadjem ni jedan grafikon koji bi mogla da popunim i okacim. Pomagaj ako znas. 
  5. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hvala. Baci se sada na merenjem b.t. Kada ti skoci temperatura na najvise i tako bude tri dana to je ovulacija. Znaci ti pocnes pre nego sto skoci i ta tri dana pa cemo videti. Uspeces sigurno :-)
  6. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Tako je samo da upali.
  7. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Kikiriki, bila sam u procesu za VTO sa bivsim suprugom ali sam odustala jer je brak krenuo nizbrdo, a sada se jos nismo oprederili za to... Nadamo se da ce uspeti normalno, ali ako jos neko vreme to ne uspe, nema nam druge.
  8. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Cast izuzecima, ali dobra vecina je takva. :-( Sta nam preostaje drugo nego da se borimo.
  9. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Svasta sam radila, spermogram je ok, hsg je ok( kad kazem ok mislim da su rezultati i vise nego dobri), hormoni su mi u totalnom dizbalansu( to sam na svoju ruku trazila od stitne zlezde pa do krvne slike) ali tadasnji lekar se naljutio sto ja to radim na svoju ruku i pod izgovorom da ja to nisam smela da radim na svoju ruku nije hteo ni terapiju da mi prepise, pa sam naravno i to krenula sama privatno ievo 2 god sam na terapiji i jaosecam da sam mnogo bolje) sada treba da ponovim sve analizepa cemo videti dokle je to doslo. Trombofiliju nisam testirala :-(  svr briseve po nekoliko puta sam radila( i to je ok) ni laparo i histero nisam radila jer su mi rekli da mi je hsg ok. A da doktora sam odavno promenila i sad jurcam dobrog endokrinologa da krenem sve iz pocetka. Nadam se da cu ovaj putimati vise srece i uspeti. Jer polako gubim nadu :-(
  10. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Na moju zalost ne zna se konkretno, samo ja nagadjam. Lekari me vracaju kuci sa recima da mi je sve uredu. Medjutim ja sam radila na svoju ruku hormone koji nisu sjajni i sumljla sam na i.r. Sad cekam da odradim ponovo sve analize i da nadjem nove lekari koji mi nece reci da sam mlada(32god) i da mi nije nista. Pa se nadam da cu ovaj put uspeti u nameri. 
  11. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Nema na cemu. Drzim fige da ne stigne vestica. :-D
  12. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Slusaj me samo jednu stvarn ta telefonska aplikacija je s.... Ne obaziri se na to, a evo i zasto, to je radjeno na bazi da da nikada nisi imala ni jednu prehladu, cistu, kasnjenje ciklusa ili obrnuto i jos mnogo faktora. Slozices se samnom da takvu osobu skoro i da ne znas, tako da to i te kako moze da omasi. Npr to pokazuje za sve zene da je ovulacija par dana posle ciklusa, a sta cemo sa onim zenama kojima je ovulacija bas u toku menstruacije???? Znaci app je nepouzdana. Nego uzmi toplomer i svescicu pa polako kreni da meris b.temperaturu(ispod jezika, vaginarno ili analno) ali to sto izaberes uvek tu meri i jako vazno uvek u isto vreme. Znaci kreni odmah recimo ako nikada ne ustajes pre 6h navi sat svaki dan u to vreme i jos dok lezis( znaci nema idem do vecea i tako to ) izmeris temperaturu i upises je da bi mogla da je pratis. Da ne duzim nije komplikovano a i ima tema za bz ili izguglaj, ili ako hoces napisacu ti sve u pp da ne smaramo ovde. Tek kada tako utvrdis ovulaciju onda uzmes test samo da potvrdis tih dana kada sumljas na ovulaciju i onda nema greske.
  13. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Necu ti reci polako bice( jer sam na to alergicna), ali te necu ni mraciti. Pokusaj sve, ali sa minimum opterecenja ako je to ikako moguce. Ja na bebi radim preko 6 godina...svasta sam prosla i probala. Moj ti je savet da prvo utvrdis ovulaciju to ti je najjednostavnije merenjem bazalne temperature i sa tracicama za ovulaciju i ako tako ne uspes da osvaris svoj cilj onda kreni sa folikulometrijom. Sve pre prve godine doktori ne smatraju za problem. Zato moj ti je savet da do tada probas ove metode. Ako ti treba neka pomoc slobodno pitaj. Srecno
  14. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Willow, dobrodosla u cekalice i da sto pre izadjes odavde i predjes u trudnice, a do tada se druzimo. Koliko dugo vec pokusavate?
  15. Makica_ je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Cestitam, lepe vesti su uvek dobro dosle :-)