Nanii

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Nanii

  1. Nanii je dodao/la post u temi TORCH skrining   

    Preporucili su mi da hitno nabavim antibioitik Spyramicin, koji je jako tesko nabaviti kod nas. Da li neko zna moze li se lijek nabaviti negdje u Srbiji. 
    U Crnoj Gori izgleda vlada epidemija toksoplazmoze
  2. Nanii je dodao/la post u temi TORCH skrining   

    Sad sam bas nasla inteesantnu stranicu o tumacenju nalaza na toksoplazmozu:

    http://www.poliklinika-harni.hr/Toksoplazmoza.aspx
     
    Izmedju ostalog pise i ovo:
     
    IgG pozitivan, IgM graničan: infekcija se vjerojatno dogodila prije više od godinu dana ili se radi o lažnoj IgM reakciji. Ponoviti testiranje u referentnom laboratoriju.

    Ovo mi daj nadu
  3. Nanii je dodao/la post u temi TORCH skrining   

    Uh jesam, i tako su komplikovani, treblo bi da predam nalaze i to za 7 dan pa da oni se usaglase sta ce sa mnom...sto je uzasno komplikovano, zar ne bi trebalo brzo djelovati kako bi se zastitio plod u slucaju toksoplazmoze?
    I ako je to sve tako, posto imam vise razlicitih nalaza, trebalo bi putovati u Srbiju...nevjerovatno su komplikovani
  4. Nanii je dodao/la post u temi TORCH skrining   

    Dobila sam nove rezultate, i sve je igm negativno, a igg pozitivno, osim toksoplazmoze koja je na granicnoj vrijednosti :(, sto je opet dobro, kako je izgledalo sa proslim nalazom.
    Da li neko ima iskustva sa toksoplazmozom u trudnoci? Neki nacin lijecenja da li postoji?
     
  5. Nanii je dodao/la post u temi TORCH skrining   

    Hval Pupsik...da, u pravu si. Oblacak, i ja mislim da nemas razloga za brigu posto je igg u pitanju, ali ti ipak sve ispitaj, cisto da se ne nerviras. 
    Sretno
    Naisla sam negdje na internetu na slucaj da je rezultat na CMV bio lazno pozitivan zbog virusa gripe...tako da moze biti svasta.
  6. Nanii je dodao/la post u temi TORCH skrining   

    Hvala ti puno na odgovoru, ja sam imala neku "cudnu" bolest sa jakim glavoboljama malo prije nego sam ostala u drugom stanju. Mozda 15 dana ranije. Mozda je to to....da li onda to utjece na plod?
  7. Nanii je dodao/la post u temi TORCH skrining   

    Hvala na podrsci Earl Gray :), bila sam jucer i nalazi jos nisu gotovi...a ja sam ocajna. Ipak, razmisljam, jeli moguce da sam pokupila sve te viruse u trudnoci a nisam imala simptome. Bila sam prehladjena, ali nisam imala ni herpes ni osip. pA VALJDA BI BAREM NEKAKO ZNALA. zNA LI NEKO JELI MOGUCE PROCI BEZ SIMPTOMA ILI KAKVI SU SIMPTOMI|?
  8. Nanii je dodao/la post u temi TORCH skrining   

    Pa ja nisam ni vidjela nalaze, samo su me zvali da hitno dodjem i da ponovim, Cak sam isla i na razgovor sa nacelnicom imunologije.Ona kaze da sam pozitivna na sve i da bi najbolje bilo ponoviti. Kad sam davala krv pozlilo mi je pa valjda nisu imali dovoljno, Uglavnom sad sam ponovila testove aviditet ili tako nesto. Nalazi ce biti do petka gotovi.
    Inace mi je imunitet ocajan.
  9. Nanii je dodao/la post u temi TORCH skrining   

    Zdravo,
    Vidim da nema novih postova na temi, ali opet, jako sam zabrinuta pa bih cijenila bilo kakvu pomoc. Jucer su me zvali da hitno dodjem i ponovim nalaze Torch teasta jer sam pozitivna na sve, sto je i njima malo cudno. Deseta sam nedelja trudnoce i procitala sam uzasne stvari po netu o zarazi u prvom trimestru trudnoce. Nisu mi dali testove, samo su rekli da ponovimo...da li je neko imao slicnih iskustava i jeli moguce da grijese.....mislim cudno je da sam na sve pozitivna, pretpostavljam da bih makar Rubeolu prepoznala. To su ospice, ako sam ja dobro shvatila.