Mamino

Član
  • Broj odgovora

    397
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Mamino

  1. Mamino je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Podržavam ono što je napisala nebevita. Prepusti se stručnim licima i biće ti dobro. 
    Ja uživam na selu iako smo se doselili ovde nakon 12 godina života u gradu. Manja sredina može da bude odlična za život ali moraš da daš šansu pozitivnim ljudima da uđu u tvoj život. 
  2. Mamino je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam imala odnose... pa prebacila termin 4 dana.. Dakle, ne preporučujem 
  3. Mamino je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Mico mi smo u Ćaskanje roditelja beba od 6 meseci do godinu dana. Pridruži nam se. Nadam se da nećeš imati tehničkih problema kao ranije.
  4. Mamino je dodao/la post u temi Hrkanje kod bračnog partnera   

    Vukoje rules!!! 
  5. Mamino je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Pozz MicaZoki(Luka) 
  6. Mamino je dodao/la post u temi Porodilište - Sombor   

    Ovde se niko ne javlja već duže vreme pa sam odlučila da ohrabrim sve mame koje nameravaju da se porode u Somboru. Porodila sam se u julu prošle godine. Divno porodilište, renovirano, delimičan baby friendly- u dogovoru sa mamom. Sestre, doktori, pedijatri, čistačice- svi odreda veoma ljubazni, dok sam ja bila jedna naporna porodilja Hrana za deset. 
    Zamerka je to što nigde nema spiska stvari za porodilište, a očekuje se da ponesete, između ostalog, svoj pribor za jelo i čašu, pakovanje vlažnih maramica, nekoliko tetra pelena i podmetače za porodilje. Odeća za bebi se ne nosi. 
     
  7. Mamino je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Sladja26, evo da i ja napišem nešto.  Rodila sam troje dece, prirodnim putem bez epidurala, samo iz razloga što nisam mogla da ga dobijem. Pre 10 i 8 god nisam ni znala šta je to, a sa trećom bebi sam se porađala u porodilištu u kom nema epi. Ono što hoću da ti poručim je da sam preživela . Bol jeste jak ali strah je gori od svega. Totalno sam se izgubila. Sad kad vratim film, pomislim kako mi strah stvarno nije bio potreban. Bila sam najbučnija od svih žena u porodilištu. Za tih nekoliko dana koliko sam uspela da snimim situaciju, većina žena se relativno lako i brzo porodila bez mnogo dreke. Osoblje je bilo stvarno ok, veoma požrtvovano i uigrano,  uprkos mnogim pričama koje sam pronašla na netu. U stvari, ja sam svoj strah hranila na interetu, čitajući gomile i gomile priča o teškim porođajima. Ne kažem da nema teških priča i iskustava, ali da je baš sve crno-nije. Doći će taj predivan dan kad ćeš konačno doživeti najveću sreću kao žena i na to se fokusiraj. 
    I da, glasam za epidural, zašto da ne.
  8. Mamino je dodao/la post u temi Šta ćete pokloniti svom detetu za Novu Godinu   

    Kod nas vaučeri za dexyco i sport vision. Pustiću sinove da odaberu sebi igračku, a za ostatak će dobiti sportsku garderobu. Za devojčicu biram ja: guralica, cipele za prohodavanje, flašice, portiklice, garderoba za proleće. Dakle, što praktičnije. Svaka čast mom i mm poslodavcu. Dobili smo i pomoć kao porodica sa troje dece. Zaista sve pohvale. 
  9. Mamino je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Neco super se vidi. Ti si žena zmaj!!!!
  10. Mamino je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Neco čestitam!!!!!!!!!
  11. Mamino je dodao/la post u temi Zašto neka prijateljstva utihnu kad jedna od drugarica dobije dete?   

    A tek sa trećim detetom što se proredi krug prijatelja, samo da znate....ja bih za sve njih nekako pronašla vremena, ali ne mogu uvek ja da budem ta koja insistira na druženju. Ostaju samo oni pravi, čista esencija prijateljstva.
  12. Mamino je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja imam dva dečaka i sad devojčicu. Komentari su bili sledeći:
    Trebalo se usuditi...
    Ti si baš imala sreće...
    Videćeš šta su devojčice...
  13. Mamino je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Reci im, Ne, pukao nam je kondom...
  14. Mamino je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    I moja beba je bila veoma visoko, možda je to razlog za gorušicu. Čak i u porodilištu, kad bi stomak trebao da se spusti ja sam imala gorušicu.
  15. Mamino je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ivana raste kosa i te kako! Bebina kosa mi je izašla na nos! Rodila se čupava medena devojčica i komotno smo mogli da joj stavimo mašnicu! 
    Pozdrav svim mamama u trećem trimestru, ima novih pa me ne znaju. Požurite pa da se družimo na forumu od 0-6 meseci!!!!