Trubica

Član
  • Broj odgovora

    7
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Trubica

  1. Trubica je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    I da, da li je na prvim konsultacijama u Jevremovoj obavezno prisustvo partnera?
  2. Trubica je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Sredinom maja imam zakazane konsultacije u Jevremovoj za vto preko fonda. Interesuje me vase iskustvo, da li se odmah pocinje sa hormonima i samim postupkom ili su to samo konsuletacije da se vidi sta i kako bi trebalo raditi?
    Relativno brzo sam prikupila dokumentaciju i prosla obe komisije, sve je pocelo u februaru. Zacudila me je i brzina kojom su me pozvali sa klinike.
    Nisam znala da moze da se dogovori sa dr oko meseca pocinjanja sa postupkom, ne bih volela da usred leta za vreme velikih vrucina moram da primam hormone, idem svaki dan na kliniku i strepim kako ce se zavrsiti.. Ako ne bude postupak odmah u maju, ostavila bih ga za septembar, da li je sigurna ta informacija da mozemo da se dogovorimo kada bi pocelo bockanje? 
  3. Trubica je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Gde si zakazala drugostepenu?
    Bas cudno da je tako brzo, ja sam danas prosla prvostepenu, tek sledece nedelje treba da zovem da zakazem drugostepenu u Frontu...
  4. Trubica je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Budite uporni sa koenzimom Q10, Vigantol kapima (ne sme se preterivati, svaki dan po 2-3 kapi je dovoljno ujutru na prazan stomak), omega 3, magnezijumom, b,c vitaminima, folnom ili nekim multivitaminima, kao i zdravom ishranom sa sto vise povrca. 
    Meni je amh sa 0,33 skocio na 0.92 za godinu dana. Uzimala sam koenzim Q10 od 30mg, a sada kad mi se blizi vto (nadam se) pocecu da uzimam od 100mg. Mozda je malo pomogla i peruanska maka, nisam je cesto uzimala, plasila sam se da nesto ne pokvarim sa hormonima, jer su mi fsh i lh bili ok. Za stabilizaciju fsh sam uzimala suve smokve u maslinovom ulju svako jutro na prazan stomak,posle vigantol kapi. Vredi sve probati, ja sam se obradovala kad mi je dr sad neposredno pre ovih priprema za vto videla vise antralnih folikula, vodeci folikul, normalnu ovulaciju i debljinu endometrijuma. 
    Ipak mislim da je za sve procese u organizmu vitamin d presudan, jer mi je u septembru 2015. godine bio u deficijenciji, pa sam od tada pocela da uzimam kapi i rezultati su se polako popravljali. Sporo se dize nivo vitamina d u krvi, zato mora redovno da se uzima u manjim dozama da se ne bi napravilo kamenje u bubrezima  ili  povecao nivo kalcijuma u krvi, nije bas naivno da se uzima na svoju ruku. Meni je bilo prepisano 15 kapi nedeljno, ali sam ipak odlucila da svakoga da na uziamm po malo.
    Pokusajte sve sto je do vas, srecno!
  5. Trubica je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Devojke, imam jos jedno pitanje.
    Da li je nekoj isticalo nesto od analiza od prvostepene do drugostepene u BG, npr. ultrazvuk, papa test, brisevi... i da li ste morali na drugostepenu komisiju da odnesete sveze uradjene analize za to sto je isteklo?
    Kazu da treba da dostavimo na drugostepenu iste analize koje smo predali i na prvostepenu, ali meni ultrazvuk, papa i kolposkopija istice vec sredinom aprila... Cudno mi je uopste zasto bi te analize vazile samo tri meseca, al dobro..
    Hvala na odgovoru
  6. Trubica je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Maruska Mari, Moja beba i ostali, hvala vam na odgovorima
    Sad sam prelomila i odlucila se za Jevremovu, drago mi je sto imate pozitivna iskustva, nadam se da cemo imati i uspeha svi.
    Nadam se da cu brzo proci i drugostepenu, pa da krenem sa postupkom bar u junu, predpostavljam da u toku jula i avgusta ne rade?
    Je l daju terapiju kuci da se nosi, odgovaralo bi mi da ne dolazim svaki dan u Beograd?
  7. Trubica je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Devojke, treba mi savet od vas. 
    Sledece nedelje planiram da odnesem dokumentaciju za vto u Nemanjinu na prvostepenu, ovo nam je prva vto i iskreno ne mogu da se odlucim koju kliniku da izaberem
    Do sada sam isla u Front, dvoumim se izmedju Jevremove i NF, jer u obe klinike radi dr Arsic kod koje sam isla do sada. Ima li neko da radi sada vto u Frontu, nisam sigurna ni da li su poceli sa postupcima nakon renoviranja? Radi li neko u Jevremovoj?
    Hvala vam puno na odgovorima