Ragdoll85

Član
  • Broj odgovora

    1226
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


2 Pratilaca



o članu/ici Ragdoll85

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Ragdoll85

  1. Ragdoll85 je dodao/la post u temi More, ah more   

    Znaci mi svako iskustvo. Plasim se najvise stomacnih virusa, ali mislim da je to manje-vise problem gde god da odemo.
  2. Ragdoll85 je dodao/la post u temi More, ah more   

    Zene, je li neko bio sa decicom u Egiptu? Ako jeste, kakva su iskustva?
  3. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Cvrky, cestitam od srca 
    Ti si jedna divna i hrabra zena i zaista ti se iskreno divim i zelim da sve prodje u najboljem redu i da uzivas u trudnoci 
  4. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Cipelice za prohodavanje   

    Moja beba je pocela dosta rano sama da ustaje. Na kontroli kod fizijatra sa 10 meseci su ustanovili da krivi desno stopalo i tada su nam rekli da je trebalo da joj obuvamo cipelice cim je pocela da pravi prve korake uz namestaj, onaj bocni hod. Tada smo kupuli cipelice, radili vezbe i jako brzo se ispavilo. E sad, sta je bilo u pitanju, da li bi se isparvilo i bez cipela i sta je uopste bio uzrok, ne znam. Uzeli smo joj Naturino cipelice, one su mekane, imaju pesak efekat, skoro kao da je bosa, a opet ojacanu petu da bi drzale zglob kako treba. To sam izabarala kao zlatnu sredinu jer sto sam vise lekara pitala, dobijala sam razlicite odgovore, pa sam odlucila da bude obuvena, a opet kao da je bosa 
  5. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Cestitke za Zone i Mmaku i veliki ljupci za bebejceee 
  6. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ehej Bepce, dobrodosla u svet tantruma 
  7. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Cvrky, mozda nema veze, ali bih ti preporucila (ako vec nisi) da uradis ogtt. Meni je posteljica bila jako debela (4,6mm) i kad sam uradila ogtt pokazao je blagu insulinsku rezistenciju. Ginekolog mi je rekao da je najverovatnije zbog toga i da moram da pazim da bi posteljica ocuvala funkciju, a i da se zastitim od gestacijskog dijabetesa. Trudnice uzivaju u hrani, a ja citavu trudnocu bila na dijetama - prvo zbog zuci, pa zbog secera i na kraju zbog pritiska.
  8. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hana, Meni se beba okrenula tek u 32. nedelji. Osetila sam taj obrt, bas kako se zarotirala, ali sam pokrete i dalje osecala isto kao dok je bila karlicno. Radila sam one vezbice da je nateram da se okrene, ne mogu sad da se setim, ima nesto da stojis cetveronoske neko vreme, to znam. Bas posle jedne takve sam ustala, sela na dvosed i osetila rotaciju. Mozda je slucajnost, a mozda su i pomogle. Potrazi na googlu, svakako ne moze sa skodi.
  9. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Kruela, ja imam isti problem. Posle porodjaja mi je trebalo 100 god da se skanim i bila sam bas isprepadana. Sto vise vremena prolazi, ja sve manje imam zelju cini mi se da bih mogla citav zivot bez sexa. Nemam pojma sta mi je. Osim toga, nekako su mi nezgodno usili sam ulaz i onda bas moramo da pazimo pod kojim uglom, inace mi se cini da se pocepa sve.
  10. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Spisak trudnica   

    Cestitke Maki! Kako mi brzo prodje ova tvoja trudnoca 
  11. Ragdoll85 je dodao/la post u temi More, ah more   

    Mico, ja sam bila u Haniotiju, to je mesto pre Pefkohorija i mnogo mi se vise svidja. U sustini, ako idete kolima, nije problem jer su sva ta mesta blizu i onda obilazite. Imate duz citavog prsta mnogo plaza koje su zavucene, nisu klasicna gradska kupalista, pa na gradakoj ne morate ni da se kupate. Mi smo svaki dan isli na drugu i tako je mnogo zanimljivije.
  12. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Jao, zivot zaista nije fer! Bez teksta sam... Drzite se...
  13. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Higijena zubića   

    Huh, meni ostaje samo da se nadam da nece povuci na mene. U gornjoj vilici mi samo trojke nisu pod plombama, a ni donja ne zaostaje mnogo. Beka je haoticna sa pranjem zuba. Trlja kao ona sama, ustvari gricka malo cetkicu i to je to. Meni ne da ni da pridjem. Generalno ne da nikome da joj dira oko usta, kad odemo kod doktora, troje je drze dok joj pregleda grlo. Ne jede secer, flasica smanjena na minimum minimuma i to je, za sad, ono sto mogu da ucinim.
  14. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam u devetom imala visok pritisak i ustanovili su da je placenta deblja nego sto bi trebalo biti, ali su protoci bili ok i beba zivahna, pa sam samo redovnije isla na kontrole. Srecom, porodila sam se bas na termin, da nisam, izazivali bi porodjaj jer nisu smeli rizikovati da je nosim dalje. Trebalo je da me u ponedeljak ujutro smeste u bolnicu, kontrakcije krenule u nedelju vece. Na kraju je sve proslo u najboljem redu, beba jeste bila sitnija, ali opet u proseku.
  15. Ragdoll85 je dodao/la post u temi Inkluzija   

    Primetila sam da na forumu ima i mama koje su profesionalci u ovoj oblasti, pa me zanima misljenje. U vrlo bkiskoj familiji imam slucaj deteta koje je u prigramu inkluzuje. U pitanju je dete koje nema ozbiljan, golim okom vidljiv piremecaj, ali ipak nije u mogucnosti da prati gradivo punim tempom. Zbog greske lekara na porodjaju je ostao bez kiseonika. Posledica je blaga hemipareza leve strane, blagi problem sa govorom (poslednjih godina se to, uz redovne posete logopedu znacajno umanjilo) i ima dijagnostifikovan poremecaj paznje bez hiperaktivnosti.
    Elem, on je upisan u skolu redovno, ali je posle nekog vremena prebacen u taj poseban program. Nisam sugurna kako to tacno funkcuonise, ali recimo da ga drugacije ocenjuju i ima neke olaksice. Pri tome ima jako los socijalni zivot. Tu je mozda dvoje-troje dobre i vaspitane dece koji su prema njemu ok, ali je uglavnom zrtva maltretiranja vrsnjaka. Primecujem da i nastavnicima, blago je reci smeta, i da bi voleli da ga se na neki nacin rese. Poznajem ga dobro, divno je dete, ali je u skoli stqlno dezurni krivac. Nikada se nije potpuno uklopio.
    Onda u kraju upoznaje devojcicu sa kojom se bas zblizio i zdruzio. Prvo i pravo iskreno prijateljstvo. Ona je vesela, durektna, dosta sigurna u sebe za razliku od njega koji je uvek bio nesiguran i uplasen. Nesto kod nje je malo cudno. Malo ke smotana, mozda previse direktna, ali nista specijalno drugacije. Slucajno, posle nekog vremena, saznajemo da ona ide u skolu za decu sa posebnim potrebama. Odlican je djak, ima drugare, srecna je i prihvacena. Njen intelekrualni nivo je otprilike isti kao i kod ovog decaka koji se jedva provlaci kroz skolovanje jedva prolaznim ocenama, mrzi skolu i zrtva je nasilja.
    Sta je onda poenta? Da li je inkluzija potrebna i opravdana? Kako je sprovesti, a da deca ne trpe? On je za ostatak razreda samo onaj smotani koga niko nece u ekipi na fizickom i onaj koga mrze jer ne mora da zna onoliko gradiva koliko oni moraju znati za prolaznu ocenu. Da li bi i za njega bilo bolje resenje da pohadja ustanovu prilagodjenu njegovim potrebama? I sta posle inkluzije, kakva je uopste buducnost takve dece?