Maja1983

Član
  • Broj odgovora

    11
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Maja1983

  1. Maja1983 je dodao/la post u temi perikardni izliv   

    Pozdrav svima,
    Ja sam u 28.nedelje i juče na uz dr.mi rekla da beba ima manji izliv u desnoj komori,manji od 2mm.Kaže ona misli da je fiziološki,i da će se povući.Ja sad ne znam šta bih dalje,da li čekati sledeći pregled ili potraziti jos necije misljenje.
    OKI S,sta se desilo sa vama;da li ste bili jos kod nekog dr.,i šta kažu da li je sve ok?
  2. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Da li je neko koristio ovaj fragmin,i da li moze da se bode u ruku kao fraxiparin,tj.da li su mesta davanja ista.I do kog meseca ste se bole u stomak?
  3. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Margarita,imam pai homozigot i mthfr homozigot.Zvala sam dr.Colovic odmah sutradan i rekla joj o cemu se radi ona kao nema veze dovoljno ti je to na osnovu kg,i to je to.Inace slazem se za to sto si rekla za nju zato se i plasim,a u mom gradu imam jednog hematologa koja je jos gora od nje,tacnije nema pojma o tome.Tako da sad opet treba da predjem 300km da bih otisla kod drugog hematologa..
  4. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Da li je neka od vas imala alergiju na fraxiparin,pa joj je zbog toga menjana terapija.Ja sam dobila crvene pecate i osip po mestu uboda na butinama a na rukama mi samo strasno natekne otok velicine jajeta i ne spada 2-3 dana.Hematolog mi je dr.Colovic na KCS,promenila mi je terapiju dala mi je sad fragmin 2500 jedinica.Ali u izvestaju koji mi je napisala pise da sam primala fraxi od 0,3 a ja primala 0,4.Sad se nesto plasim da li ki je dala odgovarajucu dozu ovog fragmina.Nesto me i strah od ovog menjanja terapije ali ne vredi  ni ovaj fraxiparin vise ne smem da dajem.
  5. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Raspitaj se ,kod vas sigurno moze da  se radi u Visegradskoj ili Frontu ...ako imas tamo nekog lekara da te uputi za tu analizu. ..
  6. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Pipi, ne znam kako je u BG,ali ja radim d dimer u bolnickoj laboratoriji ali moram da imam uput od lekara specijaliste,dakle ne moze dr.iz doma zdravlja da da uput,vec mora neki lekar(ginekolog ili neki drugi) iz bolnice...
  7. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Bodem se i u stomak i u ruke i butine na smenu.Stipnem kozu i bodem pod 90stepeni,ne bacam iz vazduha bas naprotiv,to rade sestre u bolnici i mogu vam reci da je to mnogo bolje ali ja ne mogu tako.Izgleda da sam pogodila ili neki krvni sud,mada jutros nema modrica vec samo  uobicajena reakcija tj mali otok i crvenilo,mislim da sam pogodila neki cvoric od ranije pa otuda onolika krv.Sve mi se cini da imam neku alergijsku reakciju na fraxiparin jer otoci i crvenilo ne spadaju po 5-6 dana.
  8. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Meni se stalno desavaju neki ispadi sa ovim fraxiparinom.Nekad ubod bude tako lagan i kad izvucem iglu nema ni krvi nista samo mala tackica.Veceras je toliko izlazilo krvi da mi je dve vatice skroz natopilo,jedva sam zaustavila.Toliko sam se istraumirala da mi je i sva doza sa tim izasla pa sam za svaki slucaj ubola ponovo otprilike pola od 0,3,nadam se da to nije previse.O Boze sve bih lako podnela da mi se ne desavaju ovakve stvari
     
  9. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Leni,rekla si da mi i nije nesto povecala dozu fraxija,da li mislis da mi treba veca doza za ovu vrednost d dimera od 0,91
     
  10. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Evo sta je meni hematolog rekao za vrednosti d dimera u trudnoci normalne su
    Za prvi trimestar do 0.95ug/ml ili do 950ng/ml
    Za drugio tromesecje do 1,29 ili 1290
    Za trece do1,7 ili 1700
  11. Maja1983 je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Pozdrav svima.Ja sam u 11.nedeli trudnoce iz drugog pokusaja vto,Inace sam homozigot za mthfr i pai.primala sam od transfera fraxi 0,3,proveravala d dimer u 8.nedelji bio 0,91,hematolog rekao da je to ok u trudnoci ali mi je povecao dozu na 0,4.Prosle nedelje ponovo proveravala d dimer bio 0,7.Sta mislite da li je to ok? i da,sinoc slucajno dala fraxiparin  u misic,u ruku,nisam dobro procenila,sta mislite da li se apsorbovao.SAda na mestu uboda imam oteklinu i cvor,a kada sam izvukla iglu dosta leka mi je iscurelo nazad.