anicamamica

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice anicamamica

  1. anicamamica je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    Da dodam i ja moje iskustvo  Papuče obavezno plastične,one sa pijace,jeftine,jer čisto sumnjam da ćete hteti da ih nosite kući posle hodanja po bolničkom WC-u...Lanolin obavezno,i pumpicu za izmuzavanje,kad mleko krene lako dođe do upale,a i bebi treba neko vreme da se navikne na sisanje,a do tad su bradavice već ispucale.Lanolin pomaže sa tim.
    Moj vam je savet i da ponesete Dianatal,to je gel za lakši porođaj,samo se prvo dogovorite sa babicom da vam ga da kad porođaj počne.Ja sam ga koristila za svoj prvi porošaj,lakše je,brže i manje boli (ja sam imala epidural,pa za bol ne bih znala, ali tako kažu),a i ja sam prošla bez ušivanja.
    Osim toga,ponesite i kutiju plazme ili nešto slično za taj prvi dan,dok vam muž ne donese pravu hranu
  2. anicamamica je dodao/la post u temi Kantarionovo ulje i epiziotomija   

    Ja ne bi stavljala kantarion na ranu jer može da se inficira i iskomplikuje,ali sam ga uporno mazala pre porođaja i masirala se,i za prvi porođaj me nisu sekli niti sam se pocepala (valjda ću biti te sreće i za drugi!). E sad,možda je i do Dianatala,to ne znam,ali znam da mi je porođaj protekao brzo i bez epiziotomije,tako da za sledeći primenjujem isti recept!
  3. anicamamica je dodao/la post u temi Epiziotomija   

    Evo da ja dodam svoje iskustvo,koje je Bogu hvala,odlično! Prvi put sam se porodila pre tri godine (sad je drugo na putu). Radila sam vežbice,masirala se kantarionovim uljem i tražila sam od mog doktora da mi stavi gel za olakšavanje porođaja,Dianatal se zove. Rezultat - porođaj je protekao super,nisam se pocepala i nisu me šili. Sad se pripremam za drugo dete (termin je 2.februar) isto tako,nadam se da ću opet imati isto toliko sreće,ali pošto je drugo dete ne brinem se previše. Moj savet vam je budite uporne sa masažom i raspitajte se za ovaj gel,meni je puno pomogao!