zeklica

Član
  • Broj odgovora

    1475
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici zeklica

  • Rođendan 03/12/89

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Aktivnosti člana/članice zeklica

  1. zeklica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Cestitam! 
  2. zeklica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Cestitke Azdajana! 
     
  3. zeklica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Vec doslo vreme Bepce? Srecno!
  4. zeklica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Stvarno si ti betonirala trudna? Cuvaj sama sebe ako nema ko.
  5. zeklica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Cestitke!
  6. zeklica je dodao/la post u temi Cipelice za prohodavanje   

    Pa da, al to su poceci od kojih zavisi ono dalje. Nekom detetu mozda nece nekom srecom biti nista ni ako je noseno u kenguru okrenuto od roditelja, ka napred(sto nije ok jer noge vise umesto da su u M i oslonac ispod kolena) a neko ce zaraditi deformitet... Ni lezaljke nisu naaaaj opcija za malene bebe, najbolje ravno. Mozda neka nova mama il trudnica cita ovo pa vredi reci, iako nije ovde to tema.
  7. zeklica je dodao/la post u temi Cipelice za prohodavanje   

    Mozes da trazis uput od pedijatra za fizijatra/terapeuta ako imas bilo kakve sumnje, da pogledaju.
    Kazu ne treba forsirati decu a ni sputavati. E sad... Mi smo se vozili u kolicima na ravnom skroz(uvek nesto podmetala cak da izravnam) do 6. Meseca iako smo dobili preporuku od fizijatra da ranije moze. Meni stavljanje deteta u polusefeci polozaj il cak sedeci kad nije spremno nije prirodno. Nista mojdecak nije propustio. A mislim da se desava da kad decu stave u polusedeci odjednom ima drugaciji pregled i nije zanimljivo vise da budu u lezecem a nisu spremna ni da sede. A pravilno dolazenje u sedeci polozaj je preko boka u koji dete treba samo da dodje bez postavlhanja. Zato ne treba decu stavlhati da sede ni podbacati jastucicima, vec ih pustiti da budu spremni i sami dodju u taj polozaj preko boka a ne koristeci stomacne misice sto cesto rade kad su u kolicima pa se drze za sipku da bi ustala jer se tad razvija pogresna grupa misica a ne ona koja treba u tom trenutku neophodna za sledecu fazu. Zato je najbolhe da borave sto vise na podu i to cim pocnu samostalno da se okrecu, sto zbog padova sa kreveta i sigurnosti sto zbog vezbanja i jacanja misica na podu. Mi negde oko 6 krenuli, bilo hladno pa na presavijeno cebe, tepihe nemamo a laminat hladan. Prvo biravio na cebetu a polako mu postalo tesno pa daj jos jedno...i tako... ja ko ludak vas izbegavala da dugo bude u kolicima, max dva sata, desavalo se i duze naravno al najvise na podu. Baby gim nikad niSmo imali, ne znam koliko je potreban al i bez njega se moze. Imao nesto vise od 8.5 meseci kad je sam seo i ubrzo propuzao. To je individualno. Mi smo isli dugo na vezbe jer mu je vratic bio na jednu stranu tj. Glavica maaslo nagnuta vrv od polozaja u stomaku. Nista drasticno, ispravilo bi se navodno ali bolje nek smo mirni. Od nekog 4. Meseca do mozda 8...jednom-dva puta nedeljno pa kod kuce radili. 
    Ugl. Kad vidim da voze dete u polusefecem ili sedecem koje nije za to spremno, nije mi dobro. A dete se svo iskrivi, padne sa strane, ne moze jos da se drzi a oni pice, voze...
    I ja sam obuvala cipelice kad je vec pravio koraka i koraka. Al da, cekala sam vise od deset samostalnih. I sto vise da su bosi treba. On je uvek bos u kuci, nikad patofne nije nosio, carape il deblje carape sa kramponima dok se klizao. 
    Kod nas nijd bilo prohodavanja, nikada ga nisam vodila za ruke, davala prst... Niti davala ikom da to radi,sve je sam oBavio kad je bio spreman. Samim tim nismo ni imali cipele za prohodavanje. Cak su nam prve cipele bile neke koje je dobio, polovne Naturino, sto kaxuda nije ok polovno al eto, u datom trenutku takva finansijska situacija a i kontam da ne mogu oni tooliko da razgaze te prve cipele. Naturino smo uzeli i skoro, savitljive su, peta ojacana, cena ok. Kazu da za prve cipele ne treba uzimati sandale, pogotovo sandale sa otvorenim prstima.
  8. zeklica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Jedva nadjoh temu, previse sam se zabila u caskaliste.
    Ja sam vec pokusala sa nekih 19 meseci da ga nudim na nosu, medjutim toliko mu secsvidelo da sedi pa je tesko ustajao jad zavrsi radnju, uz drekicu. Hteo da sralno bude gisav golisav tj. po ugledu na kralja gisavog iz price Carevo novo odelo. Stalno je vukao tu knjigu na nisu i pokozivao kako je kralj golisav i kako je on golisav. E onda sam odystala zbog te drekice. Posle jedno pola meseca opet pokusali i sad hteo da ustane al nije bilo to to... E sa 20 i po meseci sam mu kupila gacice, ucinio mi se spreman jer smo hvatali piske i kake. Noc je ugl. Suva, mada ne uvek. Koristimo platnene pelene inace, koristili tj. Bilo je nezgoda vise kad smo krenuli, voleo da kaki na pod, piskio isto... Sad je bolji. Desavaju se nezgode i sd. Ponavljam uvek kad se desi nezgoda tj. Pitam ga gde se piski, kaki-kaze u nonu a gde si ti piskio/kakio-na pod, gace... Poceo je malo da signalizura pre puskenja, uhvati se za gace i kaze pelena ili piski, kaki... A nekad u setnji kad ga izvadim iz kolica cucne i puski kroz pantalone... Nekad hoce na travu. Na adapteru nije jos nijednom piskio/kakio, samo sedi. Noci su nam suve, ujutro se ispuski i nekad i kaki odmah u nonu. Mi se pozdravili sa pelenama, nema nazad, bice bolje. Oduzih. Javljam kad smanjimo nezgode jos. Sad smo na jednoj/dve/tri dnevno, kad. U toku spabanja dnevnog i nocnog je suv.
  9. zeklica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Dragana88 mozda ti ovo pomogne-
    https://superbeba.com/2015/05/04/ravne-i-uvucene-bradavice-i-dojenje/ A da pokusas bez silikonskih, probaj da izvuces malo bradabicu pumpicom ili rukom. Svima je bolno na neki nacin u pocetku mislim dok se bradavice ne naviknu na sisanje  Moguce i ako je lOs polozaj. http://superbeba.com/2015/01/24/polozaji-za-dojenje-i-pravilno-postavljanje-bebe-na-dojku/
    Zasto koristis silikonske bradavice?
     
     
  10. zeklica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Pa da je najlakse dojiti svi bi dojili. Znaci nije najlakse. Najzgodnije je ali treba istrajati u nekim situacijama, orebroditi ih. Svi imamo drugaciji prag tolerancije i svako zna sta moze a sta ne. Ne tece svima med i mleko.   To za izmuzavanje je tacno da nije pojazatelj. Nikad pumpica ne moze da izvuce kao beba. Niko nikog ne napada bar ja nisam videla, vec zeli da pomogne. 
    Ok, zene polako, hajde da pomognemo majci u nevolji ako mozemo nekako, da resi problem u praksi pomocu teorije, iskustva... Nemojte ni odmah navoditi da je adaptirano ok i biti uvredjene sto se neko zalozio da zena nastavi da doji.
    Sad tek vidim tvoju prvu dilemu MMaka, izvini. A to je zasti beba popije dohranu posle sikenja, da li je tvoje mleko dovoljno. Kaxu da male bebe ne mogu da se odbrane od flasice jer curi iz nje, tj. Ne moraju da se muce. Iz sike treba iPak da povuku. Tako da moguce da zato popije to iz bocice. Ako pak dajes dohranu gledaj da je najmanja moguca rupica na cycli. Mada bolje sto pre ukidaj da se ne navikava na cuclu. Duda takodje nije potrebns ako dojis na zahtev. Ako zelis mozes...
    Zasto uvek mora da se zarati oko ove teme?  Uvek je neko prozvan, uvredjen... Ajd da pomognemo ako se moze.
     
     
  11. zeklica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Kao sto Mardz rece.
    Takvo kakvo je savrseno je za tvoju bebu. Bapske price o masnom mleku. Molim te poseti sajt superbeba.com ili Moja podrska dojenju-Tereza Kus Miljkovic na fb ili dojenje.org. Imas dovoljno mleka i nije "slabo". A i skoro si se porodila, treba vremena da se uspostavi laktacija nekih 6 nedelja... Mleko se menja, nije uvek isto. Ja nisam dojila 20 dana kada je sin imao 4 meseca i vratila sam ga na siku. Nemoj da odustanes lako, to  bebi mnogo znaci. Jer kada si ti bolesna dobija antitela od tebe i to je stiti. Gdesi cula da mleko moze biti slabo? 
    Ne brini koliki cug ima beba jer ona ce navuci sebi koliko joj treba, to tako funkcionise. Ponuda-potraznja. Sto beba vise siki, vise se mleka proizvodi, tj. Beba diktira tempo. Zato i treba dojiti na zahtev a ne na sat. A dodavanje dohrane je magareca usluga jer se samim tim remeti uspostavljanje ponude i potraznje, tj. laktacije. Laktacija ne moze tako brzo da se uspostavi, potrebno je neko vreme, da se telo tj. Grudi naviknu. Ne moze beba sad pa sad da navuce mleko kad telo nije naviklo da ga proizvodi tj. U kolicini koja je potrebna bebi. Imajte na umu i da beba sisa i zbig drugih stvari-utehe, mamine blizine a ne samo gladi, to vazi i za nocno sisanje. Ne bude se samo tj. iskljucivo zbog gladi vec pomenutog a i jer ne znaju same da zaspu. Kad smo kod gladi-velicina bebinog zeluca kad se rodi je velicine klikera cini mi se i dovoljno joj je par kapi kolostruma da je zasiti. Zato mi je suludo dodavanje dohrane u porodilistima...
    Mnogo je bito odluciti tj. Razresiti stvari u glavi sto se tice dojenja dok je beba jos u stomaku. To veliku ulogu igra.
  12. zeklica je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Nistatin je dobio. I dijetu naravno.
  13. zeklica je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Kam mozes li mi proslediti to Za kandidu i toksine-a ovo gore vezano za kronovu bolest, propusnost crevs uzrokuje kandida? Pitam jer muz ima problema, otkrivena mu kandida u velikom broju, boli ga stomak odavno, prostata, a sad su otkrili da je kandida u pitanju u crevima
  14. zeklica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Zone i Mmaka cestitam!!!
  15. zeklica je dodao/la post u temi Spisak trudnica   

    Zone, Zone, Zone, Zone!!! 
    Azdajana tebi termin na dan rodjenja mog decaka