Vestica86

Član
  • Broj odgovora

    90
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Vestica86

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Vestica86

  1. Vestica86 je dodao/la post u temi Kako se na najbolji način pripremiti za trudnoću   

    Pozdrav.
    Dugo me nije bilo na forumu.
    Nadam se da na pravom mestu postavljam pitanje.
    Naime, imam 32god.
    Rodila sam cerkicu u 29.godini. Nisam se posebno pripremala za tu trudnocu, nisam zivela ni narocito nezdravo a ni potpuno zdravo - znalo se i izaci i popiti, i probdeti noc, ali i redovno trenirati, paziti na ishranu... Zatrudnela u roku od 2 meesca. Trudnoca savrsena, bebica savrsena, sve u najboljem redu.
    Sada mm i ja mislimo da je vreme za drugo. Medjutim, nacin zivota mi se dosta pogorsao, i vodim silom prilika u poslednjih 6 meseci (usled spoljnih faktora koji su sada konacno uklonjeni) jako neuredan zivot, nedostatak sna, odredjeni jaci lek, propusila, dodala kg... od pocetka meseca sam se uzela u pamet i jednu po jednu negativu eliminisem, kako bih imala i normalan i zdrav zivot, i zdravu trudnocu i bebicu.
    Zanima me sledece: koliko je vremenski potrebno organizmu (zdravom, bez IR, hormonskih disbalansa, ma bilo kakvih smetnji) da se zdravom ishranom, fizickom aktivnoscu, normalnim zivotnim ritmom "procisti" odnosno koliko je pametno cekati sa pokusajima da se zatrudni? Ne bih cekala ni previse ali ni nedovoljno???
    Unapred hvala
  2. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    hvala zenske!
    sve sam ostavila spremno, nema da fali. Samo da donesemo princezu u njene odaje.
    nadam se da cu ostati samo nedelju dana- to je neki minimum ovde :/
  3. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    hvala na cestitkama!
    judy prosla si super!!! I tvom dragom svaka cast, ja nzm kako bi moj reagovao.
    ja imala mucnine, kao neki virus i spremim se da odem do dr opste prakse. Medjutim mm mi kaze da zvrcnem i mog dr koji vodi trudnocu koji mi je rekao da dodjem do njega pa uradi analize zbog bebe. Odvede me muz i vrati se kuci, imao neki posao, pa da ga pozovem da me pokupi.
    sledecih sat i po: UZ kaze da je beba lepo okrenuta. Nema kontrakcija. 39.nedelja. Dr.me pregleda i kaze da sam otvorena 4/5. Krecu pripreme za porodjaj i babica mi napipa nesto dok je busila vodenjak. Zove dva dr, mog i jos jednog i skontaju da je beba krenula laktom! Hitan carski! Budim se kasnije u bolovima i sa milion propustenih poziva!
    zovem mm. On mi kaze jel gotovo da dodje po mene, ja mu kazem da MI necemo jos kuci i da su posete tad i tad! On se pogubio.
    inace mi ne daju bebu jer sam dosla sa tim virusom pa je mala u izolaciji ali kazu da se lepo adaptira. 3.300kg i 54cm, devojcica <3
  4. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    mahanje sa intenzivne. Sinoc se putem cr porodila. Pisem detalje cim budem mogla
  5. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Judy cestitke!! Super! Cekamo utiske!
    Alekseja ja u AKSI uzela Farlin, bila je 2770, i dobila 1+3 flasice i dudu uz nju. Nisam je jos isprobala (bebica nesto nece napolje) mada cujem pozzz komentare za nju.
    Narode, ja cu da poludim. Znam da imam jos fore, sad sam 38+3 ili 4, vise ne znam, ali imam utisak kao da sam daaavno preterala termin! Kao da sve kasni! Nekad imam utisak-to je to, sad ce da krene, a nekad, kao sada, mislim da nece jos 100 god!!!  I da, znam kako zvucim glupo i nestrpljivo! 
  6. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    nini cestitke od srca!!!
  7. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Nini cuvaj se!! Jeste da je na kolena, Bogu hvala, ali te presece, uplasis se u momentu, ne treba ti taj stres! Nogu pred nogu i sve radi ako treba i 80% sporije ali bezbedno!!!
    Moja bebica je skroz promenila ritam. Do sad je po ceo dan sutirala i mucila me, sad se primirila. Promeskolji si povremeno, malo vise mrda nakon sto pojedem nesto...sve je mirnija. S obzirom da je mimo toga se po starom, pretpostavljam da je to normalno, da vise i nema mesta za dosadasnje akrobacije  
    Primetila sam da mi je stomak nekako tezi, tj.preteze, sve vise me vuce napred a nije drasticno veci ovih dana. 
    Alekseja grrrrrrrrr! Sad mi se jedu palacinke!! Ali posluzice plazma i nugat krem, nisam u stanju da opet stojim kraj sporeta nakon kuvanja rucka!  Inace i ja sam imala te trenutke, da napravim strasan izraz lica kad se bebica bas iz sve snage protegne, ili uradi sta vec. A mm panicar, skace za torbu, misli vreme je za pokret  
     
  8. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    38.punih i gazim 39. nedelju. Bila na CTG. Od kontrakcija ni traga ni glasa a stomak se spustio da ne moze vise. Kao da su u pitanju minuti a ne dani/sati... Ne znam vise sta da mislim!! PMS pritisak konstantan, ali nema bolova, ni ikakvih znakova, osim klasicnog umora, tromosti, nervoze... I manjka apetita, konacno!! Hajde vec jednoooom!
    Judy, cekamo najlepse vesti!!! <3 
  9. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    TJ radi mi dr i u porodilistu u bolnici i privatno. Idem kod njega privatno a racunam da je na porodjaju.
    Znam da je to normalno, ali poslednjih par dana kad maaaalo, ali stvarno MALO duze stojim, naduje mi se stopalo. I to uvek jedno stopalo, ne oba. Naduje se skroz, skoro da promeni boju, a drugo ok. A ni ruke mi nisu naduvene. Nista sem jednog stopala. Cim me mm izmasira, otok splasne ali dovoljno je da stojim 3min i da se opet naduje, i imam osecaj kao da je utrnulo, kao da sam sedela na njemu! Verujem da je to jedna od "cari" ovog "velikog finala" ali stvarno je bljaaak  
    Naxy ne nesvestice ali da vrtoglavice, i bas znaju da budu strasne... Svratila mi komsinica malopre da pita nesto, onako s vrata. Ja otvaram, krece vrtoglavica, devojka prica nesto a ja je gledam izgubljeno, razaznajem da li je to ona ispred mene, vrti mi se i ne radi mi mozak. A pre dva sata smo sedele zajedno i pile kafu! Aman!
  10. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ninimimididi, mislim da je ok da poslusas dr ako je sve spremno, zrelo... I nema iznenadjenja i niceg neplaniranog!
    Ja u dilemi! Iz unutrasnjosti sam, i ovde je u bolnici raspad sistema! Ako hocu epidural, nije problem preko dana dok je tu svo glavno osoblje bolnice. Za noc ili nesto ne-daj-Boze se juri veza. Dr.mi je predlozio dianatal, raspitala sam se oko njega, mogu da ga nabavim, ali cena nije mala. Shodno strucnosti i azurnosti u bolnici, nzm da ne banem u sred noci sa kontrakcijama (nikad se ne zna kad ce) i da babica ne zna/nece da mi ga aplicira na vreme, dok eventualno ne stigne dr... Da se ne ispalim. S obzirom da je beba lepo okrenuta, posteljica zrela, sve na svom mestu, 38.nedelja, ne znam da li je pametno zakazati epidural i doci u zakazano vreme na indukciju?? Nisam za to u principu, uvek sam bila pobornik parole da sve ide svojim tokom, i ne treba siliti prirodu, ali znam od drugarica i porodice mnogo o nestrucnosti ovdasnjih "strucnjaka"da hocu da se sacuvam koliko je to moguce...s obzirom da mi je ovo prvo dete i da smo mm i ja sto se nege tice prepusteni sami sebi, treba mi da sam u sto boljoj formi, ne mogu da priustim sebi i bebi da bolujem...bar koliko je do mene.
    Inace, za celu trudnocu sam zbog gorusice jednom povracala. A danas ne mogu da se pokupim, nemoguce mi je muka, nemoguce mi gori grlo, nikad mi tako nije bilo cak ni kad sam bolesna, nevezano za trudnocu. Vrti mi se, umorna sam i muka mi je, i kad popijem malo vode... Jel to normalno u ovom periodu? Ako je uopste vezano za trudnocu...?
  11. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ni ja nisam spavala! Citam vase postove i nalazim se u mnogim...
    I gosti do kasno sinoc-za divno cudo bez sveki, nzm kako joj je promaklo da ja imam goste a ona da ne bane i izvidi situaciju :-P(uzivala sam, bilo mi je super drustvo, ali sam se i premorila) a posle kad sam legla, kako god da se namestim, malecka me sutira i gurka nekako, bas nekad imam osecaj da sam je zgnjecila!!
    Oko analiza: ja sam na svakih mesec dana radila krvnu sliku, sedimentaciju (naglasavam to jer su se sestre koje vade krv krstile zasto sedimentacija, kad sam trudna, jer samo zbog nje mora krv iz vene, a ovako bi iz prsta) i urin sa urinokulturom. Jeste mi sve to bilo pokriveno osiguranjem, tj.besplatno, ali mi je i cimanje bilo da se setam tamo-amo, ustajem rano i sl. Inace ceo zivot ustajem rano, imam silne obaveze, i u ovom periodu sam se bas olenjila, i hocu da spaaavaaaaam koliko god mogu...al'ne lezi vraze :-(
    A za porodiliste mi je dr.trazio da radim analizu krvi na viruse, krvnu grupu, normalno i koprokulturu. I to je sve od papira koje treba da ponesem. Naravno, i knjizicu i uput!
     
  12. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    ja bila prosle nedelje na prvom CTG. mnogo je lep osecaj. I najludje mi je bilo sto je moje mezimce prvo bilo mirno, a onda je pocela da sutira tacno onaj, kako da objasnim, aparatic, ono sto ti stave na stomak. Kao da hoce da ga skloni, sutne dalje od sebe. :-P Opasnica!!!
  13. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    BgB - gorusica...aaaaaaaa!!! i sama sam sebi dosadila nocu kad mirno lezim i samo skocim (koliko je to trenutno moguce) jer gorim, pece me, nmg da iskuliram!!!!
    Ivalok - za sveki: razumem i saosecam. od moje je cela familija mm u strahu, i svi je tretiraju kao despota! ja ne. kuliram je maximalno i ne dajem nikakve informacije koje je zanimaju, od imena deteta i izvestaja sa lekarskih pregleda do gluposti tipa sta sam kog dana kuvala za rucak! Tako da gospoja sad svim silama pokusava da se umesa u pricu o porodjaju, nezi bebe...i naravno zivka mm iskljucivo dok je na poslu, da ja ne cujem sta pricaju... zena je cudo!!! 
    Ja guram 38.nedelju i bas jedva cekam da malecka krene! Samo da sve prodje ok, i ima celu familiju da rasteram od sebe i skoncentrisem se na malu! Niko mi ne treba jer mi i onako samo odmazu. Kad je meni do odmora i lezanja jer po ceo dan ili kuvam ili peglam ili sredjujem, neko mi se nacrta da smara, da sedi po 2 sata, i prica neke o nekim katastroficnim porodjajima i komplikacijama. Na foru - nemoj da se plasis, bice kod tebe sve ok, ali cujem da je ta i ta prosla tako i tako... Mislim!! Kupi mi majko top!!!!
    Sad sam u tripu - vise je to kod mene velika zelja i nestrpljlivost doduse, pozitivan trip - cim me nesto malo zaboli, to je to, sad ce, kazem sebi. Ne dizem odmah uzbunu i paniku, i necu dok ne budem bar 90% sigurna da je pocelo, ali bas bas bas nmg da docekam! :-)
  14. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    po obicaju, citam, a nikako da se svrtim da pisem. Danas mi je doktor pomenuo DIANATAL gel. Znate li nesto o tome?
  15. Vestica86 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Izvini, nisam cesto na forumu pa nisam ni u toku...jel problem bas ako krene prirodno? Moja drugarica, '72.godiste, prosle godine se porodila prirodno jer je krenula beba ranije od planiranog CR. A obavezan je bio CR i zbog godista i zbog njenog nekog problema sa kicmom. Prosla je bolje i lakse od cure od 20god, bar joj je dr tako rekao. Oprosti ako ti solim pamet, nemam ni prava a ni iskustva za to, samo nemoj da brines i da se stresiras. Priroda ce se pobrinuti za sve i bice kako mora. Veruj da ce sve brzo proci i u najboljem redu. A kazu mi da na sve zaboravis, na svaki bol i nelagodnost, kad uzmes u ruke svoju princezicu <3