Zoe86

Član
  • Broj odgovora

    1990
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Zoe86

  • Rođendan 11/04/86

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Zoe86

  1. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Megi ja sam se 3 puta poradjala u betaniji, nisam imala vezu ni za jedan porodjaj i imam bas pozitivna iskustva bas su bili ljubazni. Meni licno je glupo da za par dana dam toliki novac ali to je samo moje misljenje.
  2. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Meni su u trecoj trudnoci termin racunali po ekspertnom prvom, jer su mi ciklusi bili na 60 dana pa nikako nije odgovaralopo p.m. tacno se u 14 dana razlikovao termin po uz i p.m. celu trudnocu su racunali po tom izvestaju u 13. nedelji tako su mi i porodiljsko otvorili. Porodila sam se sa 40+3 jedino su na otpusnoj listi napisali 42+3.
  3. Zoe86 je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Brezice, jel to cekas plusic? 
    Pipi ima bebca od godinu dana, Ljuba se uopste ne javlja ni Pilce a Naja je nazalost imala spontani.
  4. Zoe86 je dodao/la post u temi Prevenar, Pneumo 23 vakcina   

    Ide u 3 doze za bebe do godinu dana a za decu preko godinu dana u 2 doze. Bice besplatna za decurodjenu od 1.3.2018. i davace se u 3 doze zajedno sa pentraxinom.
  5. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Mene su isto rucno otvarali drugi i treci put, drugi jer je voda bila zelena pa da ubrzaju mada sam ja vec bila 9 prstiju otvorena pa su taj 1 cm boli jako ali kratko, treci put sam dobila napone a bila 9 cm otvorena pa je babica rucno ubrzala. Jeste da bas boli tada uzas ali bukvalno minut bola istrpis a znacajno se ubrza otvaranje.
    Ja carski nikad ne bih bez indikacije, sva 3 puta sam posle 3 sata bila kao nova istusirala se, presvukla, setala po sobi i brinula o bebama. Kad sam dosla kuci sve sam sama mogla i oko beba i po kuci. Posebno kad nisam imala ni epiziotomiju jos sam treci put izasla sutradan iz porodilista ma milina.
  6. Zoe86 je dodao/la post u temi Letovanje   

    Kruela imas i sajt grckainfo ja uvek preko njih rezervisem. Mozes da biras datume i broj nocenja.
  7. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Preko sajta, ima u onoj traci sto se smenjuju vesti. Ima i setova stvarno dosta modela kolica su snizena chicco, cubex, hauck, inglesina
  8. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Zenice kome treba imate u Aksi veliko snizenje kolica, autosedista, hranilica i lezaljki. Na neke modele jer ciste zalihe bas su veliki popusti neke stvari su i 40% snizene.
  9. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Moram da upadnem, Maki već 30. nedelja  uh ala leti vreme. Moja ova azdaja je dugo bila karkicno sreca okrenula se ali je bila sitna mrva mala mada sam ja imala bas mali stomak. Isto su se prvo dvoje rano namestili a treca malo kasnije. Mislim da postoje neke vezbe za okretanje a vremena ima jos. Zelim ti lagan i brz porodjaj, to ce biti ekspres em je trece pa jos za kratko vreme posle drugog samo ce da izleti 
  10. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Samo da upadnem vezano za vaucere u h&m u, ja ih stalno koristim treba srednja kesa puna, dobije se vaucer sa 15% popusta na jedan artikal koji vazi 6 meseci i moze da se iskoristi na sve osim na artikle sa stalne akcije 3 za 2. Vazi i na snizenu robu.
  11. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam isto betanijom bas zadovoljna, patologija je divna renovirano sve kao da nisi u istoj zemlji, sale su isto super bas sam imala super ekipu i treci put, 2 mlada doktora nas zabavljala prolazili sa mnom kroz kontrakcije a 3 starije babice me porodile, jedna ne mazila po glavi, tepala i kvasila usta njih dve oko porodjaja, nisam bila secena ni pukla. Prvi put sam izasla 4 dan, drugi put 3, a posle treceg porodjaja sutradan. Sobe onako dosta propale spremaju zenice vise puta dnevno ali se vidi da je jeftin materijal koriscen za gradnju. Koleginica se porodila u Zr. i ona je bas ogorcena posle carskog je niko nije obisao 8 sati i sutradan joj neka porodilja pomogla da ustane da se umije i opere.
  12. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Evo iz betanije iskustvo, jos pre 12 godina je bio pravi bf program koliko vidim i jedini pravi nazalost u Srbiji. Bebe su bile bukvalno svo vreme uz mene posle porodjaja je stave na grudi na par minuta da se mazimo pa na grejni sto kad su nas vozili u sobu bebe su bile kod mene, sobe imaju vagu, sto za presvlacenje i grejni sto tako da bebe tu i pregledaju, mere u sobi. Bebe pregledaju, presvuku i ako ne bljucka plodovu vodu stavljaju na sisu drugi i treci put mi nije trebala pomoc a prvi smo se namucili sin je samo spavao nije hteo da sisa prvi dan a nisu mu davali ad, za cerku sam prvo vece trazila da joj daju malu jer se drala a isisala sve to je bilo nekih 12 sati nakon porodjaja i tada su joj dali malo iz sprica i vise nisu, sas treca put nije popila ni kap ad u porodilistu ali je non stop visila na sisi sutradan smo isli kuci i vec je bilo mleka niko mi nije ni nudio ad niti nekoj iz sobe, na hodniku sam cula druge majke kako vicu sestre za dohranu i gundjaju sto moraju da jure sestre da daju mleko bebama. Da napomenem nisam imala nikakvu vezu sva 3 puta su bili svi bas ljubazni ja sam zadovoljna jako iako su price o betaniji jezive. Velika greska je to davanje ad mleka u porodilistu ali to su vecinom zene same krive jer one insistiraju kao i za bf program koji pljuju i proklinju jer boze moj kada ce se ONE odmoriti pa boze postaje ste majke kakav odmor ja uvek kazem zamislite svoju bebu iz sigurnog toplog okruzena je stigla u hladan svet imala je majku non stop sad odjednom nema mirisa ni topline majke samo cuje nepoznate glasove, da nece se secati toga ali meni je strasno kad pomislim kako se osecaju. 
  13. Zoe86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Zeklice samo da se nadovezem da nije istina da se reklamira kao zdravije na svakom ad mleko pise da je dojenje najzdravije i da majcino mleko nema zamenu a sto se tice dojenja jeste sve tako kod nas je cesta zabluda da nema mleka i da je mleko slabo jer beba ogladni za sat ipo a uporno doktori govore dojenje na zahtev a zene slusaju majke i svekrve koje su davno bile u tim vodama. Jako je bitno jos u porodilistu da beba sto cesce sisa, kolostrum da izvuce sav to je imunitet za ceo zivot naravno i kasnije je mleko najbolji lek, nazallost nisam uspela eto desilo mi se to sa bakterijama, osula sam se alergijski bas tezak slucaj infekcije ali i sad stalno razmisljam da li sam mozda mogla sve to prevazici. Moj savet je nabaviti silikonske bradavice za ragade mozda da sam ih stavljala na pocetku ne bi se xve to tako izdesavalo. Opet ja postujem i kad neko ne zeli da doji nije na meni da sudim ko ce sa cime hraniti svoje dete.
    E da sto se vode tice ne mora ni beba na ad mleku da je pije moja je tek sa 8 meseci pocela da je pije do tada bukvalno po par kapi u par dana.
  14. Zoe86 je dodao/la post u temi Adaptirana mleka   

    Nije ni moja htela vodu do 8 meseci a pila je ad, nisam forsirala i sad evo pije bas dosta vode sokove nije pila niti pije, samo ad i voda bez dodataka. Secer i limun nemoj stavljati u vodu nekad su to radili sada je prevazidjeno ponudi vodu ako nece nema veze prihvatice kasnije.
  15. Zoe86 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Cestitam bepce. Fina crtica za posle podne.