Miljuška

Član
  • Broj odgovora

    170
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Miljuška

  • Rođendan 04/30/80

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Novi Sad

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Miljuška

  1. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    nemas se sta bojati epidurala ali cesto ne stignu da ga daju jer te moraju saviti kao macku napred preko stomaka i moras biti opustena i mirna 10 ak minuta tako da njih 20ak posto koji planiraju epidural ni ne dobiju ga. tako mi je rekla ona sto daje epidural u porodilistu.
  2. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   



    Uzmes kaziprstom od dole, a palcem od gore areolu malo dalje od bradavice i guras bebu da je lakse 'apne u usta, jer oni malo manje otvore ustasca u momentu "usisnog pokreta" malo su smotani i otvaraju usta ali povuku kad su usta vec poluzatvorena. Zato takoreci malko na silu uguras bradavisku u usta, pazis da nicim ne pritisnes nosic, onda kad pocneeeeee...... nece par minuta prestajati. Samo ako uguras kako treba, tj ako je cela bradavica u ustima. A sto ce tebe da boli prvo bradavica, pa onda posle 10 sekundi materica, ne obracaj paznju nego ko i sve mi, muljaj dole stopalima jedno o drugo i vici jooooooj. to je zdravo sve, nema da se bojis. meni je uvek u pocetku isla i krv, pa tu gledam neke drndaju one silikonske bradavice, neke mazu nesto, ali bol nije bio takav da se ne moze izdrzati pa sam ja odlucila nista da ne preduzimam i evo sva tri puta sve ok. I jos nesto, ako nemas pravi problem, nemoj puno misliti o problemu, prvi dan je normalno da su gladni jer ne ide mleko kako treba, posle malo strpljenja vidis sve bolje ide. Ti lako izmlazas, ali beba mora da se ispraksa malo. Samo ne daj dohranu ako iole ide. Posle sama ponuda povecava potraznju za dohranom a mamino mleko ide dole.
  3. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zato ja umalo da kupim stetoskop na kraju trunoce.
  4. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    bude i mlecna plodova voda cesto. de ti to vidi sa strucnjakom tamo.
  5. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Meni majka moja rekla kad mi je curkalo u prvoj trudnoci, da uhvatim u casu i pogledam dobro vodu (telefonski mi je drzala casove) i ja uhvatila, ono u vodici bila koja dlakica tanka tanka, i neka perut, ljuspice itd. Rekla mama budi onog tvog i idi u porodiliste. Tako i bilo.
  6. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Nasha, ovde sam do sledeceg treceg trimestra ! Tamo ne da je slabo caskanje, nego dok ja nadjem ko je od vas sta pisao i gde je bio...
    A Beberon je sto posto ok, samo ju je zakacio vikend, mozda ne pustaju vikendom kuci?
  7. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Malena, posle sam je zvala, nisam pitala za detalje, slabo je pricljiva, dok smo jos bile u sobi gore, pitam je kakav je osecaj sa tim ricinusom sto su joj dali, ona se igra mobilnim i kaze "to ti je kao kad dobijes proliv". Tako da je kao da je isla u KGB skolu, kratki odgovori i uvek isti "poker face", a rekla je da su zivi i ona i beba, da je porodjaj bio tezak i da je odvojena od bebe, kaze bebe su gore a mame dole. Meni samo sinulo sunce kad sam cula da su zivi svi komadi, a sta su radili nemam pojma. Ali bas je bila neka nezna, ma pravo dete, ja sam i mislila da ce joj biti tesko, sve nesto bez veze nije htela ni da slusa o disanju, mi matorke je smarale u sobi sa svacim, ali skroz je bila nezainteresovana. Jadna mala Kristina.
  8. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    AMAN, cekam Beberon da se javi, bila neka Kristina sa mnom na patologiji pa je odveli prvo vece na indukciju a ima 19 godina i puno se ugojila, svekrva joj nije dala nista da radi trudna, posle 2 dana odem u salu da se poradjam i sretnem je odvoze je sva u modricamajedva prica i kaze mi sretnoooo... Sad se bojim za Beberon posle tih scena.
  9. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Sto rece jedna na jednom drugom forumu... sta pijes, za ovo "devojke"?

    Nasha, tacno tako, i ja sam se na disanje skoncentrisala ovaj put, za razliku od prethodna dva. Nisam vezbala, ali oni saveti od proslog puta mi ostali u secanju, lakse je tvrdoglavo predisati nego vikati, ode ti snagapa se ubrzo milos da ppadne bomba na porodiliste ili da ti neko nekako skrati muke, ma panika ziva, a pauze premale da se izbavis iz panike. Onako uz disanje (ja sam samo kroz zube onako dugo ili srednje, a na kraju i kratko, kako mi je godilo, tako sam radila) ja se porodila. Ono "sshh sshh sshh" kad su rekli da guram preslo u glasno "zzzz zzz zzzzk, zzzzk" ma smesno bilo skroz.
  10. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Brundo, meni je dr uvek govorio da spavam na levoj strani da mi plod ne pritiska jetru. Pa sad, ako ti to nesto pomogne... Ja eto da kazem.
  11. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Bebacbg javices se i ti uskoro, tako je meni bilo ujutro rano i onda me uvece bas spopalo iako sam isla na indukciju jer je beba malo usporila, moje su kontrakcije bile vec na 10 ak minuta. A kad sam pitala jel ovo indukcija i pokazala na onaj fizioloski rastvor sto mi visi gore, dr je rekla "pa ono... nije bas da je rakija, to cemo kasnije ako ne krene" Tako da su mi malo pomogli time, al redosled je ustvari bio taj: malo krvi u 5 ujuto na piskenju, ja prijavila al su imali druga posla, pa ko da imam upalu trbusnjaka ceo dan, pa onda onaj blentavi osecaj "joj sto volim sto me boli na 10 minuta" to negde oko 7 uvece. Sad kad se osvrnem, sve je taman leglo na vreme. Frka oko usporenog srca, pa trcanje sa sestrom u drugi deo bolnice, pa tamo neki "monitoring" sat vremena pa me sastavio onaj ricinus sto su mi dali posle rucka pa sam pobegla u wc i nisam dosla nazad pola sata, pa ja prijavila da je pocelo, a doktorica rekla da su mi sad vec "skuvali jednu flasu kad nisam prijavila ranije" i da idem na klistiranje
    Ruku na srce, mislim da mi je dobro dosla ta indukcija. Mnogo bre brzo to bilo gotovo, nisam stigla ni da kukam posteno, to me cudi znajuci mene.

    Cestitam Micolina i Bebac 2011! To mi se svidja kad je na vrhu spiska "kliziste"!!
  12. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Beberon, dobar pogled zelim!
  13. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Nasha, Malena, ja otvorila temu tamo krmeljive okice, a evo pridruzili je u neku decu veliku sa krmeljima, nista od odgovora. Krkamo hloramfenikol malopre sam zvala dr i kaze ok je to, nista joj nece biti od hloramfenikola par dana. Masirali, turali mleko, fizioloski, acidi borici, povidon jod, prokuvanu vodu, kamilicu... jedino od tobrexa bezim jer sam zamrzela kortikosteroide davno, svih fela. Napravili mi psorijazu detetu od par bubuljica na laktovima pa kad smo prestali i par godina iskulirali bubuljice ili sta vec ono sve manje i manje svako prolece. Bem ti kortikosteroide i triderm itd.
  14. Miljuška je dodao/la post u temi Krmelj kod bebe   

    Trazila sam ali ne vidim da ima tema o ovome, a to nam je trenutno jedini vidljiv problem. Patronazna sestra nam je preporucila hloramfenikol mast, ali toga vise nema u prodaji. Krmeljanje je pocelo jos u porodilistu, na levom okcu i uprkos ispiranju fizioloskim rastvorom, kamilicom, mojim mlekom, ono se samo pojacalo. Sledeca stvar koju treba da trazimo po savetu patronazne sestre jeste rastvor povidon joda per oculi, secam se da su to u porodilistu primenjivali. Rano je da se ide pedijatru, bebica ima nedelju i po, jedino nam ostaje redovno ispiranje i to je to.

    Je li neko imao taj problem pa ga uspesno resio?
  15. Miljuška je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Nego, mi sedimo na ovoj temi, a stomaci nam se obesili ko suve sljive, oli ici na od 0-6 ili da pravimo temu "drustvo iz separea"?

    Mika, Amber jel to bese mala sirena? Jako mi se svidja ime, mi nismo jos upisali Milenu ali mislim da ne vredi da nagovaram muza na Amber, nece upaliti...