Fox

Član
  • Broj odgovora

    5748
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


1 Pratioc



o članu/ici Fox

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Sekund ispred trenutka...
  • Interesi Zivot jede one koji se boje.

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Fox

  1. Fox je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

    Ja ponekad svratim cisto radi lepih dana provedenih na forumu ali vidim da je mrtvo more. 
    Zao mi je jer nema mnogih poruka od kada je forum onomad zabagovao..
  2. Fox je dodao/la post u temi Cirkularni karijes   

    Kod nas je ekstremno zato sto je jako rano krenulo (prvi zub tacno sa 4. meseci izbio, onda i drugi, sa 11 meseci je imao sve zube)
    Jednostavno nije prepoznato na vrme iako sam ja reagovala, redovnim ciscenjem se drzi pod kontrolom, ali ipak napreduje. Kod nas su i cetvorke za "otpis: sta da radim sta je tu je. 
    Smara me kad kazu "ajoooo al si pio puno sokica sto ste mu davali", jednostavno mi je predrasuda preko glave valjda, pa svaku temu time zatrpam...
  3. Fox je dodao/la post u temi Visina i tezina deteta (3 - 6 godina)   

    Dobar je i nista ne slusa 
  4. Fox je dodao/la post u temi Visina i tezina deteta (3 - 6 godina)   

    4 god 9 meseci, 115 cm i 21kg
  5. Fox je dodao/la post u temi Poremecaji psiholoskog razvoja, senzorni problemi   

    A jes, opterecena sam, al eto kazem taki smo kaki smo i to je sto je...malo mi bude zao kad vidim da nece da se igraju sa njim, al njemu nije mnogo zao pa onda ni meni ne bude bas tolko zao 
  6. Fox je dodao/la post u temi Poremecaji psiholoskog razvoja, senzorni problemi   

    Vidi sto napisah roman, kuku 
  7. Fox je dodao/la post u temi Poremecaji psiholoskog razvoja, senzorni problemi   

    Evo mene 
    Uh sta da kazem. Uklapa se a ne uklapa se, ne vidi se da ima problem a opet odskace. Ne znam hoce li to biti lose ili dobro, naredne godine krece u predskolsko pa cemo videti. 
    U sustini tvrdoglav, odlicno pamti, ima zivaca da istera svoje pa sam zbog toga srecna, a ovo ostalo sta mi je to mi je- ako se uklopi ok, ako se ne uklopi furace svoj put i sta ja sad da radim.
    Dvojezican je, dobila sam ribanje od defektologa (pisala sam vec) jer je progovorio na engleskom. Iskreno meni to ne smeta, on sada engleski tecno govori, srpski i dalje malo ima problem sa nekim recima. Defektologa vise ne posecujem, ne slazem se sa njom, ja sam na svoje dete ponosna sto je progovorilo tek sa 3 godine a sad sa 4.5 bez ikakve skole i pomoci govori dva jezika. Tako da defektolog dovidjenja! Smatram da je kad vec ima talenat ovako bolje i za razvoj mozga. Tacno je da je to zbog crtaca, tako je poceo da uci i za to me bas briga sta struka kaze.
    Moje je bilo da od njega napravim decaka kome razvojni problemi nece praviti problem u samostalnosti i funkcionisanju, a ako ga svet prihvati ok, ako ga ne prihvati ko jbe svet da izvinete. Pricam o ovome jer su deca surova cim je neko malo razlicit a to nema nikakve veze sa razvojnim problemima. 
    Imam srece sto on ne mari mnogo za zajebavanja. Vidi kakvi su mu zubi, pa pokazu prstom. Njega to ne potresa uopste, ima cirkularni karijes, dvojke i kecevi gore su crni ko ugalj, ima samo jednu kljovu, keca-taj je malo duzi pa izgleda kao polu vampir. Ja sam mu objasnila zasto je to tako i do kada ce to biti tako i vidim da se ne obazire na zajebancije. Eto to mi se dopada, sto gleda svoja posla i sto se ne przi na provokacije. Cudan je, ne znam ni ja sama, nije kao dete, ozbiljniji je, ne mogu ni da procenim. Ja sam to prosla kroz nize razrede osnovne skole, bila sam ista kao moj sin-ali zatvorena i nesigurna dok je on otvoren i veoma siguran u sebe, prosla sam tesko vrsnjacko nasilje i pribojavam se situacija ali mislim da bi bolje odgovorio od mene na takve situacije. 
    Pisem sve ovo jer vidim da se tesko uklapa...da ne ulazi u kalup...
    O blaci se kako on zeli, ne da nam da ga sisamo, kosa do pola ledja, a ja ipak ne zelim na to da uticem. Isto tako sto se druzenja tice ne mesam mu se, ako hoce u park vodim ga, ako ne onda idemo u setnju. Sa decom u parku se druzi koliko on zeli, vidim da ne stvara nikakve prisnije odnose, niti prisnije odnose neko stvara sa njim, ako je klinac srecan i ja sam...mislim da tu ne vredi mnogo mog mesanja. 
    Moje je sad da mu objasnim da treba da ga boli uvo za bilo kakve provokacije (imas dugu kosu, imas trule zube itd), da ga naucim da radi ono sto voli i zeli  bez obzira na to dal su na tu stranu svi Turci krenuli a ne i mali Mujo (sto se ne osiss, sto nosis sesir, sto ovo sto ono, tako niko ne radi sto ti radis).
    Iskreno mislim da ce problema biti kad bude krenuo u grupu, ali ja da mu menjam prirodu, da mu lomim volju, da ga teram da se prilagodi samo radi prilagodjavanja i "sta ce selo reci" ne pada mi na pamet pa sta mi bog da...
    Eto tako...u prevodu razvojne probleme sm orazbucali, ostala je odredjena specificnost (senzorika koja ce ostati deo njega kroz ceo zivot i jos nesto sto ne znam kako da nazovem a sumnjam da to ima neku sifru) 
    dakle razvojne razbucasmo a sad mi je zadatak da objasnim detetu da se ne potresa mnogo oko ostatka sveta da ne juri da se uklopi u masu, da voli sebe takav kakav je, da ne juri tudji standard (da, bitno je od malena objasniti a ne kao meni sto niko nije objasnio na vreme pa se i  sada kao matora kobila trudim da se izvinjavam za sve nespecificno ili drugacije  u sebi) ...i tako...eto...nemam ni ja vise pojma. Vise bih volela da nije ovako al to smo sto smo i to je sto je
    Vise je ovaj post tu jer ja brinem, jer mogu da naslutim sta ce mozda biti, a ne zato sto nas neko dira...
     
  8. Fox je dodao/la post u temi Knjige   

    Zdravo Super Star!! Takodje 
  9. Fox je dodao/la post u temi Knjige   

    Prvih 50 stranica je malo sporije...prosto dok se napravi uvod. Posle toga te knjiga usisa. Ima predivnih opisa. Nemoj ocekivati neke "vanzemaljske" dogadjaje u knjizi. Knjiga nema (ili ja to nisam primetila) previse alegorija (koje inace ni ne volim) realna je, ziva, pojede te prosto. 
    I dalje se ne zna ko je Elena Ferante-to je pseudonim, pa je zato jos zanimljivije. Sumnja se da je autobiografska (a ja iskreno mislim da jeste). 
    Ma za desetku je
  10. Fox je dodao/la post u temi Knjige   

    Paznja-spojler
    Izasao je treci deo Napuljske tetralogije (Moja genijalna prijateljica 3-Prica o onima koji odlaze i onima koji ostaju)...i nisam imala mira, nisam mogla da docekam da izadje prevod cetvrtog, skinem sa neta englesko izdanje cetvrtog dela. Zena me unistila nacisto, eto toliko! Sve u svemu fantastican serijal, svaka preporuka, ali trebalo mi je nekoliko dana da dodjem sebi zbog kraja. Bila sam setna, tuzna, dirnuta, razocarana a opet odusevljena.  Ne znam dal vi imate taj utisak kad zavrsite neku knjigu da pozelite da uhvatite autora pa da ga drzite za pevalo bar pola sata
    Skinula sam par njenih knjiga sa neta ali nemam snage jos uvek za bilo sta sto je Elena Ferante pisala...
    Ne znam da li je neko citao i kakvi su utisci?
  11. Fox je dodao/la post u temi ! SOS   

    Nije kasno, hvala puno!! Kasljuca, verovatno neki blazi virus, ali opet zvuci kao da kaslje iz bunara. Nema tt, nista nije strasno, vec prolazi...Mislila sam cisto da bi mu nesto malo "oblozilo" disajne organe  Relativno skoro smo uzeli inhalator, nije ni bilo potrebe ranije, pa se jos uvek upoznajem sa tim...
  12. Fox je dodao/la post u temi ! SOS   

    Koji pantenol se koristi za inhalaciju sa inhalatorom, onaj obicni pantenol ili postoji neki poseban bas specijalno za inhalaciju?
    Kako se koristi tj kako se dozira? (npr 1 ml fizioloskog, 0.5 pantenola)
  13. Fox je dodao/la post u temi !!! S.O.S.   

    Hvala vam  panicarka  mama 
  14. Fox je dodao/la post u temi !!! S.O.S.   

    e samo to me brinulo, hvala vam na odgovorima  ako ode u stomak, to ce da se izbaci. Osim ako se u medjuvremenu ne seti da je mozda ipak lagao...posto ne moze da se dogovori sam sa sobom...
  15. Fox je dodao/la post u temi !!! S.O.S.   

    Jecu to je vec ozbiljnije, ovo je ako ode u creva malecko, ja u stvari pitam moze li problem sa disanjem biti odlozen. Ne ide mi se bezveze do instituta plus jer ni ne znam da li me laze, tamo samo sto me nisu isterali napolje kad smo bili pre 2 zime zbog visoke temperature i bakterijske inf.