Draganica Bobica

Član
  • Broj odgovora

    14
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Draganica Bobica

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Draganica Bobica

  1. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   



    Toooooo Sanja, samo oštro!!! Sve su one tu kad treba deca da se šetaju i da se igra sa njima, a kad su trebale da se peglaju pelene i da se prostire veš i da se spremaju ručkovi i da nam se pomogne BAAAR MALKICE, tad ih nije bilo. Ma moja nek bude srećna što joj dozvoljavam da mi upada kad poželi. Evo malopre nam bilo neko društvo, i naravno i ona je morala da dodje.
  2. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Njanjavo, u potpunosti se slažem sa tobom, ali tvoj savet pali kod dece koja žele da piške na nošu. A šta ja da radim sa devojčicom koja ujutru čim se probudi, stavim je na nošu i ona se strese, naježi i neće da piški. Jednostavno trpi i tako celo prepodne, a onda kad više ne može da izdrži počinje plakanje koje postepeno prelazi u vrištanje. Tad i ne želi na nošu, već samo stoji i povremeno pusti po neku kap. A o kakanju i da ne pričam. Dva dana je trpela, jer sam je u vreme kakanja držala u gaćicama, pa se treći dan jedva iskakila (u pampersu naravno).

    Inače voli nošu i zna čemu služi, ali eto... neće, pa neće...
  3. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Recepti za torte   

    I ja kao i svaka "savremena domacica" volim brze i lake za pravljenje i naravno filaste torte. Ne volim da jedem, a jos manje da pravim one torte gde se suse kore. Iz moje skromne kolekcije izdvajam za vas:

    *VOĆNA TORTA*

    4 kisele pavlake izmešati (nikako miksirati!) sa 200 grama šećera u prahu. 500 grama šlaga umutiti sa 1/2 l mleka. Otprilike 4 pakovanja piškote (ona mala ili one dve kutije što unutra imaju po dva pakovanja mala). Piškote ne potapati u sok jer omeksaju od fila. Voće bilo koje (breskve, dinje, jagode, banane)

    REĐATI:
    1. piškote
    2. fil sa kiselom pavlakom
    3. voće
    4. šlag
    5. piškote
    6. fil sa kiselom pavlakom
    7. voće
    8. šlag


    *VOĆNA TORTA*

    U 1l mleka skuvati 4 pudinga od vanile. Umutiti 1 margarin sa 200 grama šećera u prahu. Kada se puding malo prohladi sjediniti mase. Poređati piškote (natopljene u hladno mleko), sipati fil, pa banane isečene na kolutove) i opet fil. Ukrasiti šlagom.

    Otprilike 200 grama piškote i 3 banane.


    *COCA COLA torta*

    KORICA: 6 belanca umutiti dobro sa 6 kašika šećera, pa dodati i 6 žumanca i nastaviti mućenje. Onda dodati 6 kašika brašna, 1 šoljicu zejtina, 1 kašičicu praška za pecivo i 2 kašike kakaoa. Kad se ispeče i ohladi, sipati preko korice 250 ml coca cole.
    FIL: 250 grama margarina, 250 grama šećera u prahu- dobro izmešati. Dodati 250 ml coca cole, 150 grama mlevenog keksa i 150 grama mlevenih oraha.
    ŠLAG: 300 grama šlaga umutiti sa 200 ml kisele vode (jer se najbolje muti sa gaziranom vodom)

    *PESAK TORTA*

    U 1.5 l mleka skuvati 6 pudinga od vanile sa 300 grama šećera. Umutiti 500 grama margarina sa 250 grama šećera u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom. Masu podeliti u tri dela
    U 1 deo dodati 300 g mlevenog keksa
    U 2 deo dodati 200-250 grama kokosa
    U 3 deo dodati dodati 300 grama mlevenih oraha
    Tako se i ređaju, prvo prvi deo, pa drugi, pa treći. Odozgo naravno ide i šlag.



  4. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  5. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Koliko dece???   

    Pa ko ne voli decu, i ja bih volela da imam tri, ali... mnogo sam se namucila u trudnoci, tj. niko mi nista nije pomagao. Muz bio u vojsci (civilnoj), pa sam sama u osmom mesecu dizala krevete, premestala raspored, cistila, verala se po prozorima da ih brisem, kacila zavese, istezala se, savijala... Taj ili bolje receno TA, koja se mesa svuda gde joj nije mesto, tad mi se nije ni za sta mesala, sve sam jadna sama i ako treba opet tako da prodjem NE HVALA!!! A i mislim da je dovoljan razlog da ostanemo na jednom detetu, sto ni muz ni ja ne radimo, i pitanje je kad cemo i dal cemo nekad uopste i da pocnemo da radimo, jer nemamo nikog koji bi nas negde ugurao, a svima vam je jasno da danas bez veze ne mozes ni u drakstor, a kamoli u struci sa fakultetom.

    Izvinjavam se na dugom odgovoru, ali nisam mogla krace.
  6. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   



    "Za dete nam ne daju ni dinar a ni ja ni muz ne radimo!Daju nam moji roditelji i muzevljevi baba i deda."
    E original tako je i kod mene.

    I ja se kajem sto sam se udala sa 22 i izgubila zivce zboga raznih budala, a sad kad je doslo dete, istrisem mu se za svaku sitnicu. E, to mi je samo krivo, sto dete ni krivo ni duzno ispasta zbog mojih izgubljenih zivaca... Eeeeh, a kad se setim kakve sam celicne zivce imala, a saaad... Najmanja sitnica i pritisak u 300!!! Ali ako mi je kad nisam birala glavom, nego srcem.
  7. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   



    Lena, jeste zvuci bezobrazno to sa zabranom, ali i ja sam nesto slicno uradila. Ja ne umem da se branim kada krene da me napada i prazni se na mene i naravno samo cutim (iako ne treba), pa sam je zato udarila tamo gde najvise boli. Vidja unuce kod nas i po dvoristu kad izadjemo, ali van ne moze, jer "ona je jos mala i vezana za mene i plakace kad shvati da nisam u njenoj blizini" (to mi je bio super izgovor kad je bila manja, ali ona sad ima dve godine i sad stvarno ne znam sta da izmislim). A inace, posto mi je dosadilo da mi non- stop dolazi, jednom sam se uinatila, i cim ona na vrata, ja pocnem da se spremam kao idemo do prodavnice, idemo da se prosetamo, ali ona ne shvata da je dosadna, a ja nemam bas toliko slobodnog vremena, pa da po sedam osam puta (nekad i vise) izlazim do prodavnice i da se setam. Pa me interesuje kako to uzvratis "udarac zabrane". Verovatno ne kazes "Ej iznervirala si me, ne mozes da vidjas unuce", sigurno imas neki smisljen kulturan plan, ALI KOOOOOJ???
  8. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Slatka moja jetrva,zaova,dever...   

    Boookice, znaj da niko nema idealan zivot i da svako ima neke prb, ma koliko ih krio. Jenodstavno shvati da ce taj dosadni devojcurak uvek da ti dosadjuje, potrudi se da se ne nerviras (mada znam da je nemoguce) i to je to. Nesto mora da tisti u zivotu. Ne mozes nista da promenis (jer je tvoj muz bas dosta vezan za sestru) i sta da drugo da ti kazem. Kad je neko nerazuman ne mozes nista da promenis. A to sa skidanjem, jednom mi se desilo kod svekrve i ona me je pitala Jel znam gde sam, na sta sam joj ja rekla Znam, kuci sam. I to se nisam skinula namerno, nego smo dosli iz grada, a bila je katastrofalna vrucina i svi smo se skinuli. Suprug i ja u vesu (mada je on brzo navuko sorc kad je naisla), a beba samo u pampersu.

    Kad je neko nerazuman, kazem ti, ne mozes nista.
  9. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   

    Ja o mojoj, stvarno ne mogu ni jednu lepu reč da kažem. Prvo zato što živimo zajedno, drugo zato što ne smem reč da joj kažem, jer je u stanju da se naljuti zbog gluposti i tri nedelje i više ne progovara sa mnom, a ipak nam dolazi tu na sprat i kad sam ja u sobi ona ćuti, kad ja izađem ne zna šta će pre da ispriča sa svojim jedincem.

    Bila sam trudna, nikad mi ništa nije pomogla, ni počistila, ni ručak spremila, volela je da mi se izdire za gluposti, ali kad smo same, ne pred svojim sinom, mojim mužem, pošto mu je isprala mozak da me voli!!!

    Porodila sam se, nabije se u sobu kod bebe, probudi je da bi je ljuljala po 1-2h (ali stvarno), pričala joj, dok sam ja za to vreme sa koncima na onoj stvarčici peglala pelene, čistila... A da, peglala mi je, al kad nam neko dodje. Pošto ona uvek mora da se utrese, čim nam neko dodje, ona tad dodje, pa uzme da pegla ono što ja nisam završila (a to obično bude po nešto malo)

    Volela je da digne nos kad ne obučem dete kako ona kaže, a po njoj bi dete trebalo i leti na 40 stepeni da nosi duge rukave, jednom sam joj rekla da je to moja stvar kako ću da je obučem i narednih 17 dana (brojala sam) nije htela da priča sa mnom. I dan danas je ista.

    Moji roditelji su na 15 minuta voznje kolima i kod njih idem jednom u dve nedelje na 3-4h, a i tad mi presedne. Čim dodjem od njih, odmah "Pa gde si ti bakina lepotice, ceo dan te nisam videla". Ja naravno prećutim, jer šta da kažeš nekome ko je nerazuman, al mi ponekad dodje da joj kažem "Seljančuro, vidjaš unuče svaki dan po 7-8h i to ti malo, pa moraš da mi nabiješ na nos i kod roditelja kad odem." Ma treba da bude srećna što uopšte i sme da mi dolazi kad hoće. Moje drugarice uvek drže vrata pod ključ i svekrve mogu da im udju jednom dnevno, a nekad i nijednom.

    Jeste da je ona u prizemlju, a mi na spratu, ali non- stop je tu, a NAJVIŠE MRZIM ŠTO OBAVEZNO MORA DA BUDE KOD NAS NA SPRATU KAD NAM NEKO DOĐE!!!

    Ja stvarno ne očekujem od nje da me voli, ali zašto samo ja mora da budem tolerantna i sve trpim ćuteći. Ja ako sam snaja, nisam rob kome svako može da se istriše kad god poželi.

    E ja sam zapravo to. Trpim i ćutim sve vrste poniženja i je**nja u zdrav mozak, ali sam je zato udarila tamo gde najviše boli. Unuče joj je dozvoljeno da vidja samo kod nas i u dvorištu. Šetanja van nema!!! Pa nek oseti i ona malo bol.

    Ma mogu do sutra da pišem o prb.
  10. Draganica Bobica je dodao/la post u temi U kom gradu zivite?   

    Ja sam iz Niš!!! Dobro, ajde iz Niša. I i dalje sam tu. Sa diplomom, mužem, detetom, familijom i na žalost bez posla. Volim Niš, ali ne volim što je mnogo teško naći bilo kakav posao i što ti gde god da kreneš treba veza. :(
  11. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Ja sam se porodila u Nišu i u nasem Porodilištu epidural je misaona imenica. Ne dobijaju je cak ni one sa najjačom vezom, ne možeš da je dobiješ ni ako želiš da je platiš, jer navodno kako kažu naši doktori U NAŠEM PORODILIŠTU JOŠ NE RADIMO PORODjAJE SA EPIDURALOM, a meni su ga ipak uradili.

    Ne znam da l sam bila prvi slučaj, ali stvarno nisam čula da se neka u Nišu porodila uz epidural. Meni je pre sedam godina uradjena timektomija, tako da pre dve godine kad sam trebala da se porodim, doktori u Porodilištu su mi rekli da moram da primim epidural, jer ne daj Bože ako nešto krene kako ne treba ne smeju da mi daju totalnu za carski, nego će samo da mi pojačaju dozu epidurala i onda me porode na carski.

    Ne znam koliko boli porodjaj bez epiduralne, ali sudeći po onome što sam čula i videla, mislim da jači bol ne postoji. Kad su mi davali epidural, ležala sam na stranu i rekli su mi da ne mrdam, ubod uopste ne boli, oseti se malo, ali kao i klasicna injekcija. Osećala sam kontrakcije koje su bile baš bolne, povećavali su mi dozu, ali me je i dalje isto bolelo, ali ipak mislim manje nego što bi bolelo bez. Imala sam još nekih komplikacija, ali to već nije vezano za epidural, nego za sam porodjaj, tako da o tome neću ovde da pišem.

    Sve u svemu, što reče neka ovde VREDI SVAKU PARU, ali stvarno. A i bolje da platiš 20 000 da bude lakše i tebi bebcu, nego da daš 10 000 da suprug bude uz tebe, jer od njegovog prisustva neće manje da te boli, a od epidurala hoce.
  12. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Jao hvala vam obema, ali i to sam pokusala i ne vredi. Cak sam bila i "iznajmila" sestrica na dva dana (posto on ide na nosicu), ali nista, pa sam onda kupila jos jednu nosu pa sam je ja koristila pred njom (zvuci grozno, ali vise nisam znala sta da pokusam). I opet nista. Kako mi se cini, izgleda da cu morati da cekam dok njoj to samoj ne dodje. :-(
  13. Draganica Bobica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Imam dvogodišnju devojčicu solidno pametnu i razumnu za svoje godine, koja ima prevelik (bar po meni) prb sa nošom. Isčitala sam sve moguće literature, ali nigde ništa ne piše o tome, nigde nikakav savet konkretno u vezi njenog problema.

    Elem, nisam je forsirala, kao što su mi pojednici punili glavu da je stavljam sa šest meseci na nošu, prvo jer još nije bila stabilna sa sedenjem, a ja nisam želela da je silim i opterećujem joj kičmicu, a drugo bilo mi je bzvz da gnjavim bebu nošom koja još uvek ništa i ne zna.

    Sa 10 meseci noša joj je uvek bila blizu, htela je da sedi, pričala sam joj šta da radi, znala je i da se napne ali bez uspeha. Vodila sam je sa mnom do WC- a, gledala je šta ja radim, pričala sam joj, zajedno smo puštale vodu. Meseci su prolazili, ona je volela da sedi na noši, ali se nikad nije ni ispiškila ni iskakala. Ja sam joj pričala, ali ne i previše, da ne bi došlo do kontraefekta.

    Kad je imala 15 meseci, bilo je leto, pa nam je išlo u prilog šetkanje po dvorištu u gaćicama i opet noša koja je uvek bila blizu. Ali opet ništa. Kad joj se kaki, gaćice su pune, a za piškanje počne da piški, kaže "Mama kaka", ja brzo po nošu, ali ona neće na njoj da nastavi piškanje. I tako nedelju dana, svaki dan po 2-3h i ništa. Obučem joj pampers i za nekoliko minuta one je PUN! Narednog dana, cim je ustala obukla sam joj gaćice i rešila da ih joj ne skidam do 13h kad ide na spavanje. Ona je trpela, trpela, trpela i oko 12h više nije mogla da izdrži i počela je da piški, preciznije da pušta kapljice i zadržava. Ja sam je brzo stavila na nošu, ali ona je (kao i uvek kad joj se piški, a nema pampers na sebi) uplašeno ustajala sa noše i nije htela da sedne. Počela je da vrišti, plače, stomače joj je bilo tvrdo, ja sam joj brzo navukla pampers, ona mi je skočila u zagrljaj, a ja sam osetila toplotu u njenom pampersu što je bio znak da se ispiškila. Tad sam rešila da je ostavim na miru, pa makar nosila pampers do pete godine.

    Ona sad ima pune dve godine i skoro sam je stavila na nošu čim se ujutru probudila, ali ona se samo strese, naježi, jer joj se piški, ali nikako da se opusti i ispiški. O kakanju i da ne pričam. Sve zna, sama donese nošu, kaže mi "Mama, kini Miu, ja piki nosu". Ja je skinem, ona sedne, ali ništa. I tako sam opet odustala.

    Čitala sam po knjigama da je dete spremno za nošu, kad mu je pampers neupiškan po 2-3h, ali to kod nje nije slučaj. Jer ona čini mi se piški stalno, ali pomalo i ujutru kad se probudi, pampers je prepun.

    POSTOJI LI NEKI NAČIN DA JE NATERAM DA SE OPUSTI I KONAČNO KRENE SA UPOTREBOM NOŠE???