blabla

Član
  • Broj odgovora

    25
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici blabla

  • Rođendan 11/14/77

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice blabla

  1. blabla je dodao/la post u temi Visok pritisak - carski?   

    Koliki joj je pritisak? Kako se ona oseća? Meni je i pored terapije pritisak bio po 170/100. Dva puta sam padala u nesvest, šou program. Nadam se da će sve biti super, beba je formirana i spremna da izadje. Naravno, svaki dan u stomaku je važan
  2. blabla je dodao/la post u temi Visok pritisak - carski?   


    Na rodjenju je bio 1130g 36cm a sad ima 3 godine i 8 meseci 13kg i visok je 102cm.

  3. blabla je dodao/la post u temi Priprema za predškolsko   

    Moj sin je krenuo u vrtić tek sa 2 godine zbog zdravstvenih problema i nažalost često izostajemo. On se super prilagodio, vaspitačice ga hvale i čini mi se da je kući bolji kad ide u vrtić, nekako veseliji. Totalno sam za kolektiv,i mislim da je potreban vrtić kao priprema za pretškolsko ali smatram i da se poštovanje vaspitačica i poslušnost uči od roditelja. Mislim da su ,čast izuzetcima, babe i dede popustljive. Ja se beskrajno radujem kad vidim da je nešto naučio u vrtiću i čuvam sve njegove radove. Neko je pomenuo vezivanje pertli-sa koliko godina se to savladjuje?
  4. blabla je dodao/la post u temi Visina i tezina deteta (3 - 6 godina)   

    Hvala Ivančice, nadam se da će to biti tako
  5. blabla je dodao/la post u temi Visok pritisak - carski?   

    Mene su porodili u 30 nedelji, hitno zato što je bio loš CTG, carskim rezom.
    Trudnoću je pratilo više lekara, išla sam i privatno na 4D
    Normalan pritisak mi je 110/70. U 28 nedelji sam dobila pritisak do 180/100, preeklamsiju, mada su mi lekari rekli da je prešlo u eklamsiju zbog ukočenosti.
    Uglavno kako sam čula od lekara visok pritisak ne znači i carski rez. Prirodan porodjaj je po njima uvek najbolji a carski se radi da se beba nemuči. A i nisu baš za to da ženu sa problematičnim pritiskom stave pod anesteziju.
    Pritisak do 140/90 ne smatraju opasnim
    Različito je i preeklamsija, trudnička hipertezija i klasična hipertezija
  6. blabla je dodao/la post u temi Visina i tezina deteta (3 - 6 godina)   

    Luka 3 godine i 8 meseci, 13 kg i 102 cm. Ja sam pitala mog pedijatra ona mu je pogledala krvnu sliku i rekla da je sve odlično i da je važno samo da je zdrav. Zavisi od deteta, ovaj jurca po ceo dan, nema vremena da jede, sav je u mišićima. A ja se naraviram već 2 godine...
  7. blabla je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    Javljam se!
    Još uvek dežuramo noću, više mu ne pada temperatura puno (ispod 35,5) i ne merimo mu jer više nije tako hladan na dodir. Samo je ostalo to grozno znojenje zbog čega ga presvlačimo na pola sata-sat jer mu je majca oko vrata kao da je neko prosuo čašu vode. Tako je i kad spava preko dana! Sigurno nije bio takav do pre mesec dana. Preko dana je super,idemo napolje, sve je super, samo da prestane to dosadno znojenje.
    Puno pozdrava svim mamama!
  8. blabla je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    Zavisi šta je večerao i šta je pio i koliko. Nekad ustaje 2 puta, nekad 1.

    Jao opet 35,4! Ubiću se opet nema spavanja
  9. blabla je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    Naravno da se
    desavalo da pelena propusti, ali
    ja sam od onih majki koja je 2
    godine ustajala svaki put i
    menjala pelene nocu bez obzira
    sto nije propustila.

    I ja sam menjala pelene, mislila sam da samo moje dete toliko piski po 5 puta nocu puna pelena i šesti put pelena propusti. Ali on i pije puno tečnosti i domaću supu bi jeo po ceo dan od doručka do večere po pun tanjir. Baš voli kuvano.


    HVALA VAM PUNO NA PODRSCI PUNO MI JE ZNACILO!
  10. blabla je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    Konačno se temperatura stabilizovala, normalna je 36,5 znači punih devet dana. Još uvek se znoji kad spava ali to je mnogo lakše sad kad je temperatura ok.
  11. blabla je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    Do duse, nikad mu nisam merila T, ali me je to zbunjivalo jer je znao da bude hladan 10-15 minuta i oznojen, pa onda ponovo topao.


    Sto se hladnog znoja tice svaki pedijatar nam je rekao da ga obavezno odmah presvucemo u suvo. Dete ne sme ni pod koji uslovima da spava znojavo ni malo jer ce se razboleti. TO SU RECI PEDIJATRA.
    Nemoj ovo molim te da shvatis kao moj komentar jer se meni milion puta dok je nosio pelenu desilo da se probudim a njemu pelena probila i u krevetu sve mokro do museme.
  12. blabla je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    Ljudi, kao sto sam ranije rekla doktori treba da doziraju terapiju a ne mame! Zasto idemo uopste kod lekara? A opet kazem pitala sam 4 pedijatra da li je to prevelika doza oni tvrde da nije. A febricet ne dajem na manje od 6 sati, trudim se i na 8. Sta bi bilo da neko u toj situaciji ne poslusa lekara i da 5 ml kao i uvek. Dete npr dobije konvulzije. Pa svi ce reci bila je kod lekara sto nije poslusala njegovu preporuku?
  13. blabla je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    JAKO VAZNO:
    Kada mu je pala temperatura na 34,5 napolju je bilo hladno i pozovem pedijatra iz Hitne pomoci da pitam za savet (nije mi da izvodim dete napolje ako ne mora) pedijatar iz hitne pomoci kaze da moramo odmah na deciju kliniku jer je ta temperatura opasna, odnosno 34 je zivotno ugrozavajuca. Odemo na kliniku a oni nas gledaju kao tele u sarena vrata. Ko je tu zavrsio koji fakultet? Lekar u Tirsovoj nam kaze: PA JA STVARNO NE ZNAM STA JE TO. Minut kasnije ga pitam sta ako se desi da mu padne temperatura na 34 kako da reagujem a doktor mi odgovara: NECE SIGURNO! Ja glupaca pitam: Na osnovu cega nece? A on ponavlja:NECE SIGURNO
    ON NE ZNA STA MU JE ALI SIGURNO ZNA DA MU NECE PASTI TEMPERATURA NA 34. Kakav doktor, blago nama ko nam i kako leci decu
  14. blabla je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    Javicu naravno, nadam se da vise niko nece imati ovaj problem sa niskom temperaturom ali je mala verovatnoca. Meni je puno znacilo kad sam videla da se to jos nekom desavalo pa proslo.
    Samo da budem potpuno jasna
    lekari ne znaju od cega je ovo. Kazu da za to znojenje po glavi nisu culi, necu ovde da navodim imena doktora glupo je. Za hipotermiju kazu da HOCE POSLE VIRUSA I VISOKE TEMPERATURE, a nije kontraindikacija od antibiotika i nismo ga predozirali febricetom. Oni neznaju sta je uzrok teorija je da je imao visoku temperaturu pa organizam sad sam odgovara sa niskom.
    To da je bila prevelika doza febriceta sam zakljucila sama citajuci forume.
    Mozda nisam u pravu ali prvi put mu je temperatura pala kad smo mu prvi put dali vecu dozu febriceta po uputstu lekara
    a lekari kazu je to nemoguce jer sam za tu kilazu mogla da mu dam i ceo mililitar vise.
  15. blabla je dodao/la post u temi Niska telesna temperatura kod beba   

    A koliko ce dugo trajati? Pa to bolje da pitam astrologa. Njihova omiljena recenica je
    ZAVISI OD ORGANIZMA