Marina2703

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Marina2703

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Marina2703

  1. Marina2703 je dodao/la post u temi Infekcija urinarnog trakta, bakterije u mokraci   

    Filip je juce dosao kuci. Otpusten je iz Tirsove, sa urednom KS i UK. Dok je lezao na odeljenju primao je i longacef, a kasine amikacin. Pusten je na kucno lecenje uz terapiju nitrofurnation 2x8mg. Taj lek se jedino moze nacu u jednoj BG apoteci. Inace je ne registrovan i ne sme se pustati u prodaju.
    Kontrola KS i urina je zakazana za 27.7. a mikciona za 29.8.
    Nabavio sam test tracice za urin, koje pokazuju da li ima krvi, bilirubin,ureu.....i leukocite. Tako da ce se testirati na 3-4 dana.

  2. Marina2703 je dodao/la post u temi Infekcija urinarnog trakta, bakterije u mokraci   

    @joka
    Jutros je imao temperaturu 40, pa su mu sestre skidale Eferalganom a Marina ga je tusirala. Realno, kao svuda u nasoj zemlji, dok ne nadjes dobru vezu...jbg.
    Sada nema temperaturu, Marina je ... mogu misliti. Od totalno zdravog deteta, u roku od par sati napravi se haos. Ja se generalno dobro drzim ,a li neko da me pita da li zelim drugo dete, ima da dobije batine .
  3. Marina2703 je dodao/la post u temi Infekcija urinarnog trakta, bakterije u mokraci   

    Evo upravo sam saznao o cemu se radi.
    Naime, urinokultura jos nije gotova, ali su ultrazvucnim pregledom ustanovili da je u pitanju anomalija koja se zove vezikoureteralni refluks (VUR). Tada dolazi do vracanja mokrace iz besike kroz uretru do bubrega i tako se stvara infekcija. Kod decaka je dosta redja. 30% dece koja imaju urinarne infekcije VUR je glavni uzrocnik.
    Ne zna se jos koji je stadijum posto ih ima 4. To ce se utvrditi cistoskopijom, i ako bude potrebno kroz katetar se ubrizgava neki teflon na pocetak uretre koji ce se ponasati kao nepovratni ventil. U najboljem slucaju, kako Filip bude rastao, i taj mokracni kanal ce se produziti, tako da je moguce da ce se samo od sebe povuci. Za sada ostaje terapija Longacefom, u trajanju od 14 dana.
    Hvala svima koji su mi na neki nacin pomogli
  4. Marina2703 je dodao/la post u temi Infekcija urinarnog trakta, bakterije u mokraci   

    @joka
    Hvala
  5. Marina2703 je dodao/la post u temi Infekcija urinarnog trakta, bakterije u mokraci   

    Ja se u napred izvinjavam ako postoji neka tema sto se tice ovog problema, a da nisam je preocitao. Naime, zena i dete mi se trenutno nalaze u "Tirsovoj", tako da ne znam gde se nalazim.
    Naime Filip ima 6 meseci, pre 1.5 mesec je imao upalu uva, koja je lecena i izlecena. Zdravo, napredno dete....veselo. Juce mu je bilo crveno grlo tako da nije vakcinisan euvax-om. Temperaturu nije imao, ali nam je doktorka reka da slucajno ako temperature predje 38.5 da se obavezno javimo. Jutros mu je temperatura skocila na 39.1. Dali smo mu eferalgan i spala je na 36.8 - 37.5. Otisli kod doktorke u DZ, i tu si konstatovali da po krvnoj slici i brzinskom nalazu urina ima infekciju. U tirsovoj su uradili i CRP koji je iznosio 103. A u urunu su pronasli 100-120 000 necega (da li su leukociti ili bakterije) ne znam.
    Od higijene nije, menjali smo mu pelene bukvalno i kada su bile ciste. Posle stolice, brisanje vlaznim maramicama i kupanje. Da li neko moze da mi objasni razlog i posledice upale. Citam po ovom internetu i tu svasta nalazim. Od pojave oziljaka na bubrezima do meningitisa.
    Molim vas za pomoc.
    Hvala