Dinchy

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Dinchy

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Dinchy

  1. Dinchy je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    Super, bas mi je drago da je bebica pocela dizati glavu. Samo naprijed! I nista ne brini, vidjeces sve ce biti OK.
    I mi kod endokrinologa idemo za 3 mjeseca na kontrolu.
    Veliki pozz
  2. Dinchy je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    e, kod nas je bila obrnuta situacija. Pedijatri su govorili kako super drzi glavu iako sam ja vidjela da nije bas to super, dok je nas endokrinolog na jednom od pregleda uvidjela da nas bebac ne dize glavu bas kako bi trebao. I eto ona nas je uputila i kod fizijatra i kod neurologa. Kao sto sam ti rekla uradili smo par vjezbica i to se popravilo odmah. Eto prije 2 dana smo bili kod fizijatra na kontroli, jer je zadnji put narucen da dodje kada prodje 3 mjeseca od dana kada prohoda. Fizijatar je pogledao kako nasa beba hoda, trckara, sve je super, i nema vise kontrola. Nemoj da se brines, to ce tako brzo proci, samo neka radi vjezbice i sve biti OK.
    Moj muz je vidio naseg poznanika prije neki dan ciji sin ima 3,5 mjeseca i ide na fizikalne terapije jer ne dize glavu pravilno, malo mu zaostaje. A nista mu drugo ne fali. Nemoj se brinuti, to se vjezbicama da ispraviti. Javi sta ti je dr. rekla.
    Pozz
  3. Dinchy je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    pa standardno polako dizanje za obje rucice, da fino pokusa dici glavicu, onda npr. saviti lijevu nozicu u koljenu i desnom rukom dodirnuti koljeno i tako isto desna noga lijeva ruka, tako isteze malo vratne zile.. ali najbolje je da ti fizijatar pokaze prave vjezbe da mozes ti i kod kuce to raditi sa svojom bebom. nama su pokazali i mi smo i kod kuce redovno radili po pola sata, 45 min svaki dan polako. ali smo pitali sta i kako i gledali kako oni to rade kad odemo na vjezbe. nemoj se nista sikirati, samo budi uporna i to brzo prodje, eto kod nas je sin odradio par vjezbica i gotovo, sve ok bilo poslije.
    veliki pozz
  4. Dinchy je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    nas endokrinolog kada je uvidio da beba ne dize glavu kako treba, a to je bilo kad je moj sin imao neka 3 mjeseca, uputila nas je kod fizijatra i kod neurologa. kod fizijatra smo isli par puta, odradili par vjezbica s tim da smo mi i kod kuce radili vjezbe i odmah se to ispravilo sve. on je odmah poceo da dize glavu kako treba, na vrijeme je prosjedio, prohodao, jak je i cvrst. to sto nije glavu dizao kako treba je u stvari bila blaga aksijalna hipotonija, i u vecini slucajeva to se desava bebama koje su se namucile pri radjanju. ja sam imala izuzetno tezak porodjaj i to mi je receno da zbog toga beba nije pravilno dizala glavicu. sve te pretrage nam je trazio endokrinolog, UZ srca smo radili 2 puta i sve je hvala bogu bilo u redu.svaki put kad bi isli na kontrolu hormona radili smo i krvnu sliku. evo na zadnjoj kontroli nam je rekla da ne moramo vise raditi nalaz krvne slike, samo hormone. nalaz hormona je bio u redu, pregledala ga je i kaze da je sve ok. i nas endokrinolog ne prica puno, mi doduse ispitujemo. ne znam uzrok niti mi je kad dr rekla o tome. za ponovnu trudnocu vjerovatno ce tvoj ginekolog traziti da ti cesto kontrolises nalaze.
  5. Dinchy je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    UZ mozga je uradjen kada je imao nekih mjesec dana, pregled kod neurologa sa nekih 3-4 mjeseca, tako isto i fizijatar. Uradili smo par fizikalnih terapija tada jer isto nije drzao glavicu, ali su to terapije odmah uspjesno otklonile i sve je bilo super. Radjen je i UZ srca, abdomena, ma pregledali su ga cijelog sta da ti kazem. Sve je bilo uredno. Neurologu opet idemo krajem mjeseca na kontrolu jer su nas tako narucili kao kad dijete prohoda i kad bude malo stariji. I nama je dr rekla da ce sve biti OK ali i ja se takodje brinem kao sto ti rece kao i svaka mama. Pred svaku kontrolu ja budem katastrofa, a cim prodje kontrola i sve bude ok, ja se malo rasteretim sve do slijedece i tako svaki put. Ne mogu bas 100% da prihvatim da ce cijeli zivot morati se kontrolisati, piti tu tableticu, ici na sve te kontrole, ali eto neka i svega toga samo da bude sve OK i da se on razvija i raste kao i svako drugo dijete. Koliko je stara tvoja bebica?
  6. Dinchy je dodao/la post u temi Hipotireoza subklinika   

    Mojoj bebi je na rodjenju dijagnosticirana hipotireoza i redovno pije terepiju i kontrolise se kod endokrinologa. Sada vec ima 14 mjeseci i sve izgleda OK za sada. Isli smo na sve moguce preglede do sada, UZ srca, fizijatru, neurologu. Na kontrolne preglede kod endokrinologa idemo svaka 3 mjeseca. Na pocetku mi je bilo strasno tesko kada mu je dijagnosticirana hipotireoza, ali sam bila i zahvalna Bogu sto se to na vrijeme otkrilo.