gagana

Član
  • Broj odgovora

    31
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici gagana

  • Rođendan 12/23/84

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija ...

Aktivnosti člana/članice gagana

  1. gagana je dodao/la post u temi Zavaljena materica   

    Ja ima sedlastu,zavaljenu i dvorogu matericu Ostala sam trudna sa drugom trudnocom iz prog pokusaja tj. rada na bebi...Naravno sveca uz zid :D Do sad je sve bilo mani vise uredu kad mi se juce javili neki kao grcevi po stomaku kao dve lopte i odem na kontrolu dr mi konstatuje dvorosu asimetricnu matericu i tako to... Iz ordinacije sam izasla kao da me poplava izbacila!!!
    Rekao mi je da pokusam da izguram do 30. ned a ja tek 17. kao da to zavisi od mene !!

    Ali osecaj je uzasan kad vam neko kaze da ste blago deformisani a nije nista strasno ne brinite i nije do vas!!!

    Dr. je surovo realan a ja na istraumirana...
  2. gagana je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    Ovo sto mi se desilo je bilo prosle godine zaboravila sam da naglasim, a stiker mi ne ide nikako da ga postavim ja sam danas usla u 5-ti mesec i posto sam opet morala u olnicu oveo godine vesto sam izegla Veliku dr. koja me se ne seca....
  3. gagana je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   









    Objave: 7
    Član od: 8.1.2010
    Grad: nis
    Status: odsutan Posle svega sta preziveh,resih da i ja ispricam svoju pricu!

    6-og januara ove godine mi ginekolog konstatuje trudnocu 5 nedelja....svi presrecni,prvo dete mastanja i tako to...1-og marta jutro osecala sam blage bolove u donjem delu stomaka tako da sam odlucila da tog dana ostanem u krevetu,posle svega par sati sok!!!Nenormalan odliv sa ugruscima iz cista mira!Hitno u GAK .gde dr. meni kaze da" ima on preca posla" ali se smilije posle pola sata da me pregleda.Posle pregleda mi saopstava na najsuroviji nacin da se takve situacije zavrsavaju sopntanim pobacajem da je hematom retrohorijantalno i da je velicine 4.5*3.2 ali ostajem na odrzavanju kod njih,Dobila sam injekciju depoprogesterona i utrogestan vaginalni 3*2.Krvarenje nije prestalo samo je curilo slabijeg intenziteta a na dva do tri dana ponovo odlivi sa ugruscima.Posle 15. dana se meni prepisuje ferum lek ili heferol sta mi odgovara da odaberem ko za maler nista seve izaziva mucnine ali ajde mora se!Krvna slika idalje pada tj.hematokrit a krvarenje idalje naizmenicno.Mesec dana posle prijema u bolnicu se meni ukljucuje tansfuzija jer je hematokrit 2.1 a u medjuvremenu su mi radili UZ koji su bili uredni i bebac je rastao i bio napredan...16 nedelja krecu bolovi ponovo gde meni dezurni lekar ukljucuje partusisten jer injekcija progesterona kaze da nece da deluje,partusisten je delovao 8 sati nakon toga su isli stalno jos dve nedelje...Svaki put kad god sam pitala nekog lekara tj.ko je hteo da me saslusa da ne zuri i tako to,posto su me svi vec upoznali jer sam mesec 1/2 dana tu niko od njih nije znao da mi da neki normalan odgovor.Na dan pune 18 nedelje jutro 7h krecu nenormalni bolovi gde meni dezurni dr. kaze da je spontani poceo! Nisam znala ni gde se nalazim a kamo li kako se zovem...10h odlazi cimerka do sobe za prijem da pozove nekog od lekara jer verovatno nije mogla da slusa moje plakanje istiskanje zuba i kreveta.U 10:45 me spusta sestra u porodiliste gde odmah dolazi dr. i daje mi ampulu dolantina i ostavlja me samo da pozove babicu,posle samo par minuta porodjaj se zavrsio sada vec dolaze anesteziolog,anesteticar jos neka sestra i jos jedan dr.vise ne nicega ne secam,secam se da sam se probudila u drugoj sobi....Od tad je proslo tri meseca a ja idalje ne mogu da se oporavim psihicki....

    Jesam li sada opravdala svoje nepoverenje doticnoj dr. gde sam se osecala kao laboratorijski mis za ispitivanje na njemu!
  4. gagana je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   




    Ne brini toliko ja bila pre par nedelja na lezanje oko 12 dana nije strasno sve se prezivi


    A dr. Draganu zaobidji i Zanu ja sam imala lose iskustvo sa njima....
  5. gagana je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Ja sam dodala 9 kg od pocetka trudnoce do sada inace sam u cetvrtom mesecu :D :D :D
  6. gagana je dodao/la post u temi Zubi u trudnoći   

    Eh sta mi se desi jutros, spremam se da odem do gin da uradim double test i perem zubice kad ono kvrc :o ... pogledam a ono zubic sedmica cela krunica bez korena! A nije bio za vadjenje i sad sta sad?A kod zubara idem sa krokodilskim suzama a iskreno ovaj moj cika zuba malo dere,a u DZ ne znam ni jednog dobrog zubu?


    Ima li nekog sa iskustvom u Niskom DZ? :(
  7. gagana je dodao/la post u temi Doktori koji su vam vodili trudnoću   

    Da slucajno neko ne zna kako da dodjem do dr. Lubica jer ovi ovde u Nisu su vise mesari nego lekari!
  8. gagana je dodao/la post u temi Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi   

    Da li verujete da u Nisu traze po privatnim klinikama ukupno 5150 za duble test a isto toliko je i triple test gde studenti nemaju nikakav popust a u DZ ne rade te testove a u Klinickom su besplatni.Prosle godine sam se zadesila da lezim na Klinickom mesec ipo gde sam bila prinudjena da radim duble test koji je bio besplatan!

    U nekoj klinici sam dobila informaciju da se to refundira:


    "Država refundira troškove trudnicama 07:01 26.03.2010. / Izvor: Večernje novosti
    Trudnice će ubuduće moći po skraćenoj proceduri da naplate troškove pregleda koje su platile, jer nisu mogle da budu pregledane u mreži zdravstvenih ustanova na uput. Moći će, takođe, da refundiraju i troškove za kupovinu lekova koje nisu mogle da dobiju na recept pod uslovom da ti medikamenti spadaju u prava iz zdravstvenog osiguranja.

    Ovo je omogućeno izmenama Pravilnika o načinu i postupku ostvarivanja prava iz zdravstvene zaštite, koje je usvojio Upravni odbor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

    - Izmenom Pravilnika trudnicama je omogućeno da refundiraju sve troškove za preglede i lekove iz zdravstvenog osiguranja koje ne mogu odmah da dobiju na uput, odnosno recept - kaže Svetlana Vukajlović, direktor RZZO. - Za njih važi jednostavnija procedura nego za ostale osiguranike koji traže refundaciju, jer trudnice ne moraju da donose potvrdu iz zdravstvene ustanove da nisu mogle da budu pregledane.

    Izmene u postupku i ostvarivanju prava iz zdravstvene zaštite za trudnice donete su prvenstveno zbog nekih pregleda koji se rade u određeno vreme trudnoće, a na koje trudnice moraju da čekaju u zdravstvenim ustanovama. To su prvenstveno dabl i tripl testovi, amniocenteza (analiza plodove vode), koja se radi od 16. do 19. nedelje trudnoće... Amniocenteza kod privatnika košta i do 40.000 dinara. Kada je reč o lekovima, trudnice najviše kubure sa “utrogestanom”. Taj lek kod nas nije registrovan. Trudnice ga kupuju, a sada će moći da refundiraju trošak terapije.

    Račun i izjava

    Pravo na refundaciju trudnica ostvaruje uz dokaz da je pregled ili lek preporučio lekar, a to su uput ili recept - objašnjava direktorka RZZO. - Uz to treba da donesu izveštaj o obavljenom pregledu i fiskalni račun kojim dokazuju da su platile uslugu. U filijali RZZO trudnica, osim toga, treba samo da da još pisanu izjavu da pregled ili lek nije mogla da dobije u javnom zdravstvu."
  9. gagana je dodao/la post u temi Da li biste se ponovo udale za vase muzeve?   



    U celoj situaciji vi sklopite 3 mecesa a mi ni tri dana,iste mozda cak i jos gore epitete dobijem od mm...


    U braku smo svega par meseci a vec mu je dosadno i bezi iz kuce te na jezero te u grad te na pice te ima posla smucio mi se!!! :angry: Kajem se sto sam se udala i sad pravim cirkus od svog zivota i jos vise se kajem sto ce sutra sve to dete da mi slusa!!!


    Nemam petlju da se razvedem a inace sam dete razvedenih roditelja i znam sta to znaci.Ne prodje dan da me ne iznervira a tek sam u trecem mesecu i molim Boga da mi se dete ne rodi sa nekakvom posledicom tolikog nerviranja!!!


    Da slucajno neko ne zna gde se nalazi bracni savetnik? I koliko kosta jer sam na svojoj zaradi tj bolovanju koje kasni...




    I ne ne bih se nikada udala za njega!!!
  10. gagana je dodao/la post u temi Epiduralna u Nišu   





    Mislim da bi trebao da bude besplatan,ali to se posavetuj sa lekarom koji te vodi.....
  11. gagana je dodao/la post u temi Žene gde je....?   

    Od sad lepotice raport svako jutro! Na prozivku svi mislim kad ko ustane posto vidim da ima i spavaca tj.kao ja do jedno 13 :rolleyes:
  12. gagana je dodao/la post u temi Matične ćelije   

    Mislim da mi je otac danas pricao o tome da kroz par meseci bice besplatno cuvanje ,ali malo mi je neverovatno! Ovde kod nas u Srbiji tesko!!!
  13. gagana je dodao/la post u temi Spontani pobacaj   





    Znam i vezu sam nasla vise njih ali bese kasno
  14. gagana je dodao/la post u temi Spontani pobacaj   




    Ne znam jel mi treba uput za tamo ili ne?
  15. gagana je dodao/la post u temi Spontani pobacaj   

    Resih da i ja otvorim svoju dusicu i da olaksam sebi malo ovu trudnocu ako je to i kako moguce jer sam istraumirana neznanjem lekara!

    Prosle godine osatanem u drugom stanju i sve do 8 nedelje je bilo u redu gde mi se prvi put javila sukrvica i braonkas sekret,dobila sam za terapiju utrogestan 3*2.Posle samo par nedelja se javlja obilno krvarenje praceno blagim grcevima,primaju me u bolnicu i govore da ce to samo da se zavrsi spontanim jer te situacije se tako obicno zavrsavaju.Medjutim moja beba ne zeli da me napusti...Lezali smo oko 2 meseca u bolnici gde su se meni javljala krvarenja tj. odlivi na dva do tri dana sa ugruscima praceni.Molila sam ih da me posalju u Bg. nisu hteli ni da cuju sve dok nisam nasla "vezu"da mi se iskuca ta otpustna lista i spremi vozilo jer ja nisam smela da se vozikam kolima...Inace zaboravih da mi je doktorica mesec dana posle prijema ukljucila transfuziju kada me je vec uvela u anemiju.Da ne zaboravim sestre koje mene pitaju da li ti treba partusisten ili ne da odlucim sama a ja vec u bolovima. Vikend pre otpustanja mi moja doktorica uradi pregled koji nikada necu zaboraviti kao da nesto trazi unutra posle koga meni plodova voda otice polako ali ipak ode.Dan pred otpust mene pregledava uz dezurni lekar i kaze da je sva plodova voda iscurila ali da me bolje moj lekar sutra pogleda. Preko noci mi sestra ukljuci tokolitike koji mi takoreci slabo i pomazu.Dolazi moja doktorka gleda me na uz i posto se mrsti i pravi grimase meni krecu suze i dr pocinje da urla na mene sto placem ona se iznervirala!


    Posle par sati umesto da me spuste u porodiliste zaboravljaju me u sobi gde su se ostale trudnice potresle jer su moji bolovi bili nenormalni!

    A da ne govorim o tome kako sam posle izlaska iz bolnice bila na fraxsaparinu a kasnije na sintromu i gde mi je imuni sistem bio jako los!

    Inace spontani se desio u 18 nedelji trudnoce koja je bila jako rizicna a niko nije mario! Bolnica o kojoj govorim je u Nisu!

    Sad se ja pitam gde da idem kod kog lekara? Sad sam ponovo trudna 10 nedelja i opet mi se javljaju oskudna krvarenja iz materice,sta da radim? :unsure: :unsure: