Olja Vs

Član
  • Broj odgovora

    45
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Olja Vs

  • Rođendan 04/30/82

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Vrsac

Aktivnosti člana/članice Olja Vs

  1. Olja Vs je dodao/la post u temi Knjige za decu   

    Mojoj devojcici sam pocela citati knjige kad je pocela ici na nocu, sto je bilo pre njene 2. god. Prvo smo citale divne knjige koje je ona nasledila od njene seke od tetke i koje su iskreno da kazem veoma povoljne! A zatim ovu kolekciju i dan danas prosirujemo. Prva knjiga je bila naravno Misko Pisko, Misko i pundravci, Misko plasljivko i jos ne znam koji sve Miskovi Neke su laganije a neke jos uvek "teze" ali su veoma lepo napisane, rimuju se, tako da dok joj ja citam ona zavrsava recenicu. Zatim imamo Milica ide u park, Milica nece da se kupa, Milica i njeni prijatelji, Milica je imala kosmar..... A zatim je tu i Perica je igubio svog zeku, Perica hoce da gleda televiziju, Perica se prejeo bombona.... Ma vise ne znam ni ja koje. Knjigice sa tvrdim koricama sa zivotinjama, saobracajem joj ma to je nekako prerasla ali svremena na vreme i njih listamo. Pomekad procitamo i neku pricu ali i to je teze. E da imamo crvenkapu i vuk i 3 prasica koji su zajedno sa medom koji ih prica pa voli kad ja citam i menjam glas kao vuk i slicno...
  2. Olja Vs je dodao/la post u temi Omekšivač i deterdžent kojim perete bebin veš   

    Baco, otkud u Vrscu?
  3. Olja Vs je dodao/la post u temi Bapske priče   

  4. Olja Vs je dodao/la post u temi Bapske priče   

    A jel ste cule za ono da se deciji ves unese kada se smrkava jer se navodno ne sme prenociti napolju, uf. Na moje pitanje sto, meni moja svekrva kaze ne znam tako kazu babe a meni se digne kosa na glavi ili kada bez pitanja pokupi taj isti ves.
    Evo svezeg, prelamanje poace preko glave da bi dete prohodalo a ja pitam gore navedenu i sta kazu koliki je rok za prohodavanje 5, 10 il 2 dana a ona kaze valja se tako, obicaji.
    Cek dalje, uvezati crveni konac na kvake, staviti neko secivo ispod kreveca cula sam od patronazne da je u krevecima nalazila gotovo sablj
    Cekaj jos da se setim... Mene non stop smaraju... Da evo, ne sisati dete do prvog rodjendana, naravno mi smo Jani kratili siske pa necu dozvoliti da valjda dete ocoravi. Nesto so me je mnogo nerviralo kad se rodila, neici nigde ako je napolju pao mrak....
    Ja cu od ovog da odlepim! Ima tu jos pisacu vam!
  5. Olja Vs je dodao/la post u temi Bapske priče   



    Popdrzavam!!!!!!!!
    Uzasavam ih se!!!!!!
  6. Olja Vs je dodao/la post u temi Bapske priče   


    Zbog ovog su svi tipovali da nosim decaka ali eto njima u inat nista od toga
  7. Olja Vs je dodao/la post u temi Omekšivač i deterdžent kojim perete bebin veš   

    A masine za susenje vesa?
  8. Olja Vs je dodao/la post u temi Bušenje ušiju   

    mi smo Jani busili usi u 4. mesecu, vec su gore navedeni razlozi sto. Nije plakala za prvo uvo a za drugo jeste ali malo ipak je bila mala i lakse se deca drze i smire. Nosila je medicinke i meni su rekli da ih drzim nesto kratko i ja ih skinem. Odem ti ja u apoteku tada da kupim mast za svaki slucaj jer mi se ucinilo da nesto tu nije u redu i rekli su mi da nema potrebe da se stavlja antibio. ukoliko infekcija ne postoji, da on ne deluje preventivno. Takodje su mi rekli da se medicinke drze mesec dana i jedino treba se okrecu kao i srafic.
  9. Olja Vs je dodao/la post u temi MMR vakcina   



    Jana takodje, nije bilo potrebe da joj se snizava, takodje samo jedan dan.
  10. Olja Vs je dodao/la post u temi Elektronski aspirator za nos, Diafit   



    A jel smem pitati za cenu????
  11. Olja Vs je dodao/la post u temi Dojenje i čvrsta hrana   

    Znaci i on tebi pije mleko u toku dana? Mislila sam da je Jana jedina
  12. Olja Vs je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Ja nemam musko dete niti se razumem ali mi je sestra u porodilistu rekla da pisa stoji u peleni onako kako stoji, ne diras ga, ni gore, ni dole vec kako stoji.
    Izvini na mesanju
  13. Olja Vs je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Mozes li mi reci cenu 4 i kakvo je pakovanje tj koliko ima pelena?
  14. Olja Vs je dodao/la post u temi Siroki povoj - da ili ne?   

    Nama je doktor koji je obavio uz kukova, pregled nogica i stopala, na prvoj kontroli sa mesec dana da nema potrebe stavljati siroko povijanje da to nisam ni trebala raditi, mada razume jer to jos uvek namecu u porodilistu i patronazne sestre. Kao objasnjenje naveo nam je da se povoj stavlja kad tete ima neki deformitet koji se naravno mora da tako kazem leciti a da u suprotnom nema potrebe. Iako je Jana zimsko dete da sam to ranije znala ne bih joj ni toliko stavljala.
  15. Olja Vs je dodao/la post u temi Visina i tezina dece (dete 1. godina)   

    Sa godinu dana Jana je 74cm a teska 10.5kg
    Ako gledamo gore navedeno narodno verovanje, jupi dete ce biti vislje i od mame i od tate!!!