Tanja81

Član
  • Broj odgovora

    30
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Tanja81

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Tanja81

  1. Tanja81 je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja   

    Veco, isti problem. Samo sto je kod mene problem i rana koje me boli kada mokrim. Iako sam se porodila pre 2.5 meseca to jos nije sredjeno. Pa ne znam sta mi je gore kada krenem u wc.

    Milenice, ako te boli rana, pokusaj da sto vise izbegavas da vrsis pritisak na ranu odnosno da nosis bebu, dok ti skroz ne zaraste. Meni se desilo da rana nije dobro zarasla pa sada moram da idem na reviziju rane.

    Inace, ja sam za mesec dana dosla na +2 od pre porodjaja i od tada ni makac. Dojim bebu, ali i jedem. Videcu da izbacim malo slatkise. Moj problem su visak kg pre porodjaja na cemu cu morati dodatno da radim.

    Sto kaze Veca, sada imam gore muke. Inace, za hemoroide koristim Hemostop i malo mi je bolje, ali ipak i dalje booooliiiiiiiiiii.
  2. Tanja81 je dodao/la post u temi Revizija rane posle porođaja   


    Kreula, hvala mnogo na odgovoru. Idem sutra na pregled da se vidi kada ce biti moguce da se uradi intervencija. Problem je sto sada imam bakteriju u brisu pa primam terapiju. Verovatno posle te terapije ce mi zakazati intervenciju. Rivanol sam koristila i posle porodjaja, ali izgleda da mi se ipak tako zalomilo. Jos jednom hvala mnogo. Ja sam vec pomislila da cu morati mesec i po dana da lezim bez pomeranja, kao i nakon porodjaja.
  3. Tanja81 je dodao/la post u temi Revizija rane posle porođaja   

    Drage moje, porodila sam se pre 2.5 meseca u Narodnom Frontu. Sam porodjaj je prosao dobro. Jedino sto je odmah bilo jasno jeste da cu imati veliku ranu. I zaista je bolelo kada sam dosla kuci. Zato sam lezala 1.5 mesec u krevetu. Jedva da sam uzela svoje dete u narucje a o sedenju nije bilo reci.
    Kada sam otisla na prvu kontrolu dr je utvrdila da imam granulome na rani ali da je verovatno da ce se to samo povuci. Na sledecoj kontroli rana se nije povukla i rekla je da moram na novu intervenciju u Narodni Front da mi se rana ponovo isece i da se ponovo zasije. Ja sam se bas ubedacila zbog toga jer mi je prva pomisao da cu ponovo morati da lezim mesec i po dana.
    Neko mi kaze da ce rana sada bolje da zarasta. da li neko ima iskustva sa revizijom rane i koliko vam je trebalo vremena da se oporavite?

  4. Tanja81 je dodao/la post u temi Porodiliste "Narodni Front" - Beograd   

    ne znam da li je moje iskustvo uporedivo, jer je mom porodjaju prisustvao suprug. U NF nisam znala nikog, i nisam imala nikakvu vezu. Porodila me je dezurna dr i babica, epidural mi je dao dezurni anesteziolog. Nikome nisam nista platila. Porodjaj mi je prosao odlicno. Izmedju napona sam se smejala, nakon porodjaja sam rekla da bih mogla jos petoro odmah da rodim.
    U boksu u kojem sam bila sa mm,dolazili su mi na nekih sat vremena babica da proveri kako se otvaram, anesteziolog na svakih sat i po, mozda i redje. Doduse, ja sam se brzo porodila. U boks sam usla oko pola 7 porodila se u 10h.
    Zaista nemam nikakvu zamerku za sam porodjaj, ali ni na boravak u NF. Jedino sto je moja beba bila bas velika pa sam se iscepala i imala ranu koja me je bas mnogo bolela. Zbog toga sam na prvom pregledu prebrojala sve zvezde na nebu. Nikada me nije nesto bolelo kao tada taj pregled koji je trajao oko 20 sekundi. Moja dr kod koje sam vodila celu trudnocu i u koju imam max poverenje, rekla je da to prosto mora tako. Verujem da zene koje nemaju rane to mnogo manje boli.
    I sledeci put idem u NF. I naravno, opet vodim mm na porodjaj.
  5. Tanja81 je dodao/la post u temi Apartman u porodilištu - da ili ne?   

    Evo ja da se javim. Porodila sam se pre dva meseca u NF i ipak nisam uzela apartman. Na kraju mi to bilo mnogo para. Moje razmisljanje je bilo, ako bude tako grozno, trazicu naknadno da se prebacim u apartaman. Bila sam u trokrevetnoj sobi i zaista su mi sve cimerke (koje su se smenjivale) bile super.
    Sto se tice higijene, tamo se zaista sve cisti. Naravno, treba uzeti u obzir da ima svakakiv zena. Ali sve u svemu, ja izgurah bez apartmana i ponovo bi tako.
  6. Tanja81 je dodao/la post u temi Baby Friendly je MAMA Unfriendly?   

    Ja sam se porodila u Narodnom Frontu gde je BF obavezan. Moram da kazem da je meni odgovorao. Ipak, napomenula bih da sam se porodila u 9.44, a da su mi bebu doneli popodne da je vidim na 2 minuta. Posto mi je noga bila utrnula od epidurala, nisu je ostavili kod mene vec su je odneli na odeljenje. Ponovo su ga doneli navece, bio je kod mene sat dva i onda su ga odneli, tako da sam prvu noc bila bez njega. Meni je to odgovaralo, jer sam imala veliku ranu koja me je uzasno bolela i celu noc nisam ni oka sklopila.
    Sledeceg jutra su mi ga doneli i ostao je samnom. Ja sam imala korektnu saradnju sa svim sestrama i stvarno sam zadovoljna. ETo da nisam imala tu veliku ranu, ceo boravak u bolnici ukljucujuci i porodjaj bi mi bio pesma. Samo da napomenem da nikog nisam znala, da nisam imala vezu i da nikom nisam dala pare.

    Meni je BF program odgovarao, jer sam imala kontrolu nad hranjenjem svog deteta. Vec od drugog dana je sisao i nije jeo ad.mleko. Jeste da me je bolela rana i da sam imala muke svaki put kada sam ustajala i vracala se u krevet. Bolelo me je i dok sam lezala. Ali bebac je bio pored mene i nekako je lakse dok sam ga gledala.

    E sada mozda sam ja imala srece sto je moj decak samo spavao i budio se na 3 sata da jede. I odmah bi opet zaspao. Nije mu smetala buka oko njega.
  7. Tanja81 je dodao/la post u temi Porodiliste "Narodni Front" - Beograd   

    Ja nisam nikog znala u NF i porodila sam se pre par dana. Moje opsti utisak je dobar. Porodila sam se uz prisustvo mm i uz epidural. I zaista, svima bi preporucila da ga uzmu jer ce vam trebati energija za ono sto sledi posle porodjaja. Ja sam imala peh pa sam se iscepala zbog velike bebice. Rana nije velika ali na nezgodnom je mestu pa ne mogu da sedim pa i cudno hodam, ali to ce proci.
    Veoma sam zadovoljna osobljem koji tamo radi. Bila sam smestena u 3krevetnoj sobi na 3 spratu. Higijena je dobra, stalno brisu ali istina i jeste da imaju bube koje se mogu povremeno videti.
    Sve sestre su bile korektne. doduse niko nema vremena da se samo tobom bavi, ali ja to nisam ni ocekivala. Sto se tice stvari za porodiliste, u prvom trenutku vam trebaju vam ulosci, peskir, sredstvo za licnu higijenu. Svoju spavacicu mozete poneti ali i ako ne ponesete mozete da koristite njihove. Dodatno, ponesite plasticne papuce u kojima se mozete tusirati. Ukoliko zelite mozete da ponesete i dodatne papuce za sobu. Ne zaboravite tolet papir i vlazne maramice. I obavezno flasiranu vodu i plazmu ili nesto slicno. Sve ostalo vam mogu naknadno doneti vasi. Procedura je da to donesu na portirnicu i odatle ce vam se proslediti u sobu.
    Sto se tice bebe, trebaju vam pamper pelene, vlazne maramice i pavlovicevu mast. Dobra stvar je sto ce te dobiti bebi paket od grada BG, gde cete sve to naci, tako da ne morate to da nosite u porodiliste. Ukoliko vam se slucajno desi da ne dobijete paket pre nego sto vam zatrebaju stvari za bebu, mozete da pozajmite sve to od cimerki.
  8. Tanja81 je dodao/la post u temi Tata na porođaju   

    Evo da podelim svoje iskustvo od pre nekoliko dana. Porodila sam se u Narodnom frontu. MM je morao da uradi samo bris grla i nosa i da ponese rezultate na porodjaj. Da li zbog guzve koja je tu vladala to jutro ili zbog njihove pometnje, niko mu ih nije trazio vec su ga samo pitali da li ih ima i da li su uredni.

    Inace mm ne podnosi bas dobro ni doktorske emisije, tako da mozete da zamislite kakav je odnos ima prema krvi. Medjutim, na porodjaju je to sasvim drugacije. Ceo porodjaj je imao osmeh na usnama i upoznao se sa sinom cim je dosao na svet. Rekao je da ce ici i sledeci put. Znam da je meni mnogo znacilo sto je bio tu.
  9. Tanja81 je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    Ja sam se porodila u Narodnom Frontu 18. jan, i zaista svima mogu da kazem da klistir uopste nije nista strasno. Verujte u trenutku kada vam krene porodjaj o tome necete ni rasmisljati vec cete kroz to da prodjete kao kroz jedan stepenik do upoznavanja sa vasim bebanom.
  10. Tanja81 je dodao/la post u temi Visina roditeljskog dodatka   

    Ana,

    U medjuvremenu je doslo do korigovanja iznosa roditeljskog dodatka. Mislim da se korigovanje radi za porasta cena na malo. Uglavnom iznosi su povecani.

    http://www.roditeljsrbija.com/info/socijal...ki-dodatak.html

    Ovo je link sa novim (povecanim) iznosima.


  11. Tanja81 je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    zvala sam firmu i oni su mi rekli da grad 35% uplacuje prvo njima a oni mi prosledjuju. E sada jos uvek mi nista nije stiglo. Tako da sve ide preko firme. Dobro je samo sto oni ne cekaju da mi uplate 65% dok mi socijalno ne refudira, vec odmah uplacuju. Cula sam da i ima i takvih primera. U svakom slucaju, ja sam vec na porodiljskom tako da cu celu naknadu od januara da primam od njih.
  12. Tanja81 je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Meni 65% bolovanje se uplacuje redovno kada i plata u firmi (poslednji dan u mesecu)? Preostalih 35% od grada jos uvek nisam dobila. Na bolovanju sam oktobra, tako da jos uvek ocekujem uplatu za novembar za 35%. E sada, koliko sam razumela ta uplata uvek kasni 3-4 meseca.

  13. Tanja81 je dodao/la post u temi Mama bojanina prica   

    Ovo je strasna vest!

    Iskreno saucesce porodici!

  14. Tanja81 je dodao/la post u temi Porodiliste "Narodni Front" - Beograd   

    Evo svezih informacija iz NF za epidural.
    Za dobijanje odobrenja je potrebno:
    - kompletna laboratorijske analize (ne starije od 7 dana)
    - koagulacioni status
    - misljenje anesteziologa
    - ultrazvucni pregled akusera ne stariji od 7 dana
    - ctg zapis ne stariji od 2 dana
    - karlicne mere

    Odobrenje za davanje epiduralne analgezije u porodjaju se daje, sa kompletom dokjumentacijom u 38. nedelji.

    To je ono sto sam dobila danas u NF.
  15. Tanja81 je dodao/la post u temi Porodiliste "Narodni Front" - Beograd   


    Barbarice, prema poslednjem cenovniku epidural se placa 12000 dinara, odnosno 17000 ako biras anesteziologa. Ja sutra idem direktno tamo da se raspitam oko procedure, pa cu moci u vise detalja da ti opisem proceduru oko epidurala. Ono sto sam cula jeste da se kod njih i u toku porodjaja mozes odluciti za epidural i da su voljni da ti daju i bez prethodnih analiza. Naravno, kasnije platis.