Boa

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Boa

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Novi Sad

Aktivnosti člana/članice Boa

  1. Boa je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   


    hvala vam na savetima..pokusacu to sa svojim mlekom, mada licno mislim da to nije korisno jer se upravo trebaju probati drugi ukusi, zar ne?

    moram priznati, danas je jeo juvitanino povrce sa junetinom!!!!
    vrlo malo jer ne znam ni da li sme. Suprug je kupio i rekao sada ces da probas meso, dosta je tih maminih povrcnih stvari, idemo na pravu stvar!!!
    i jeo je!!!
    mozda je ovo bljutavo sto spremam. Priznajem, ovo je prilicno ukusno a moje tikvice su "onako"...

    sta vi kazete?
  2. Boa je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    drage mame, pa i tate,

    Mi smo u 6. mesecu i 1. nedelji. Do 5. meseca smo iskljucivo sisali i bilo nam je sjajno. Tada smo poceli da uvodimo voce. Proslo je regularno, malo se opirao ali je podneo i sada imamo izbacen jedan podoj oko 11-12h. Medjutim , uvodjenje povrca i zitarica za mene je prava nocna mora. Nema sanse da pojede vise od 5 kasicica, kako povrca , tako i zitarica *pirinac, kukuruz-kupovne kasice. Kakvo je vase iskustvo povodom ovoga? spremala sam mu do sada sargarepu i krompir a kupili smo juce i brokoli, hajde kao da probamo kupovno, mozda ce hteti, medjutim nista!idemo do placa!
    Mislim o drugim namirnicama ali ne znam sta. Koje su namirnice ukusne za pocetak?
    Mislim da necemo nikada krenuti da jedemo
  3. Boa je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    Drage mame i tate,
    Imamo 4 meseca. Do skoro (tacnije do onih groznih vrucina) spavali smo odlicno. Imali smo sikenje u 21h pa sve do 6h spavali smo mirnim snom. Cak i tada smo sisali i vracali se da spavamo do 8h.
    Od ovih vrucina, poceo je da se budi u toku noci. Mislila sam da je od vrucina jer ni mi nismo mogli da spavamo. Medjutim, to je nastavljeno.
    Evo, u poslednje dve noci budi se na svaki sat ipo do dva. Zapravo ne budi se nego navlaci dekicu preko glave i kao da se u polusnu igra ili slicno a to mu ne da da ima miran san. Naravno, u strahu od toga da spava pokriven preko glave dekicom, ustajem, budim se na svaki njegov pokret a vec kada ne mogu vise, znaci oko 4h dam mu sa sisa i tada se najede i spava npr do 7h.
    Sta mislite o ovoj temi? kakva su vasa iskustva?
  4. Boa je dodao/la post u temi Ponašanje beba   



    Mi spavamo na ledjima. Imamo puna 4 meseca. U pocetku smo spavali na strani dok nije skontao kako da se sam okrene i od tada kako god da ga ja stavim on se prevrne na ledja. Ima "pecat" na potiljku od trenja
    Na stomaku mu je preblematicno da spava jer ga pritiska a i misli da treba da vezba
  5. Boa je dodao/la post u temi Beba više okreće glavu na jednu stranu   

    Draga lelena,

    moj bebac ima skoro 3 meseca i uhvatila sam sebe da manicno pratim njegove pokrete glavom. Naravno, on je tek sada poceo voljno da okrece glavu i da je drzi uspravno. Mislim da su vezbice vazne te ti je moja preporuka da ipak radis vezbice sa detetom. Vremenom ce i beba navici da radi vezbice i nece se opirati mnogo. Srecno!
  6. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  7. Boa je dodao/la post u temi povracanje u mlazu   


    hvala vam na odgovorima.

    Imam jedno jos pitanje u vezi sa tim da li ste se cedile i do kada?
    jer, ja imam dosta mleka i ako se ne iscedim, umijem dete sa mlekom..sada mi je vec dosta cedjenja, 8 nedelja pre svakog podoja...na pumpicu..pomislim da ne gresim jer kad se cedis, imas vise mleka a kad imas vise mleka, moras da se cedis i tako u krug!
    dokle.....
  8. Boa je dodao/la tema Zdravlje   

    povracanje u mlazu
    Drage mame,

    Moj bebac ima 8 nedelja, prilicno je velika beba i voli da sisa i samo sisa. Desilo nam se 2 puta do sada (u razmaku od 4 dana) da je povratio u mlazu i to u 3 mlaza. Prilicno sam se uplasila. Nakon toga se nasmejao, malo spavao i nastavio dalje. da li se to i vama desava?
    Pitala sam patronaznu i ona kaze da je u pitanju to sto se on prejede pa dok ne podrigne ako nije u uspravnom polozaju, prakticno vazduh izbaci sav sadrzaj zeluca jer "poklopac" zeluca nije dovoljno razvijen da bi zadrazao hranu.
    Sta vi mislite o tome?

    B.
    • odgovora
    • pregleda
  9. Boa je dodao/la post u temi Bubuljice na licu bebe   


    Nama su se isto tako pojavile bubiljice u 3 nedelji zivota. Ja sam bila iznenadjena kako su se brzo sirile pa sam bebca odvela jedne nedelje cak u hitnu i kontaktirala privatnog pedijatra. To je tzv. MILIA, mamini hormoni koji polude a bebi ne prijaju. Redovna pojava. Jedan pedijatar nas je savetovao da mazemo sa Acidi borici dok nam je drugi prepisao Elokom. Mazali smo sa Elokomom i nakon 2 dana su bubuljice nestale. Sada ih imamo, ponekad, zavisi od dana

    veliki pozz
  10. Boa je dodao/la post u temi Sake i sve ostalo u ustima   


    Moj Strahinja ima punih 7 nedelja i juce sam prvi put primetila da pokusava da stavi palac u usta. Jako je smesan kada to radi...razmisljala sam da li da uvedem dudu (koristimo je samo u alarmantnim situacijama, kada je jako gladan i ne moze da saceka) pa da ne sisa palac, ali sam onda procitala da je to pozeljno, kao sto si i ti rekla, za dalji razvoj- a ja se brinem da se ne "navuce" na palac.