Tanja Ruma

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Tanja Ruma

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Tanja Ruma

  1. Tanja Ruma je dodao/la tema Zdravlje   

    Sum na srcu kod beba
    Imamo malu bebu od mesec i nedelju dana . Na prvoj kontroli doktorka je cula mali sum na srcu i uputila nas kod kardiologa . Doktor koji ga je pregledao rekao je da je sum fizioloski i na skali od 1 do 6 ocenio ga kao 2 . Medjutim mi nismo imali mira i otisli smo na Institut za majku i dete da se uradi UZ srca . Utvrdjeno ja da nas decak ima malu rupicu velicine 2 - 3 mm izmedju leve i desne pretkomore . Lekar koji je radio UZ rekao je da to nije nista strasno i da se mora kontrolisati , kao i da postoji velika verovatnoca da se ta rupica zatvori do prve godine zivota . Njegov zakljucak na izvestaju je VSD musculatorum . Mi smo i dalje zabrinuti pa nas zanima da li je neko od vas imao slicna iskustva !!!
    Unapred zahvalni !!!
    • odgovora
    • pregleda
  2. Tanja Ruma je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Evo i mog iskustva... Ja sam se porodila carskim rezom 09.03.2010. u Sremskoj Mitrovici . Doktor koji mi je vodio trudnocu predlozio je carski rez iz razloga sto je beba bila krupnija i sto je na zadnjem UZ video da je pupcanik oko vrata . Zakazali su mi nedelju dana ranije carski . Sekcija mi je radjena u spinalnoj anesteziji i nije bilo strasno !
    Jedino sto je neugodno je osecaj oduzetosti . Anestezija kada se daje nista ne boli, osecaj je kao kada te ujede komarac ! Anestezija deluje od nogu na gore a kada popusta u obrnutom smeru . Operacija je trajala pola sata . Prvih 4 do 5 sati nakon operacije su bolni a posle lagano bol prolazi . Stavljanje katetera nije nista bolelo jer je anestezija vec delovala . Posle malo iritira, pogotovo kada ti se vrati osecaj i dobijes nagon da piskis !
    Ali sve se to prezivi ! 24 sata budes na intezivnoj i posle toga te odmah podignu na noge da odsetas do svoje sobe .
    Nemas razloga za brigu !