orhideja

Član
  • Broj odgovora

    16
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici orhideja

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice orhideja

  1. orhideja je dodao/la post u temi Kolicina potrebnog mleka za bebe   

    -----------------------------
    Zelim da te pozdravim i nemoj da ti zasmeta sto cu ti reci. Beba ti 4 mes. i ti je hranis svaka 2 sata a sad 3 ??? Ne mogu da verujem. Moja mala je 2.5 mes i pije adaptirano 150-180 ml na po 4-6 sati. Pa na 2.5 - 3 sata piju tek rodjene bebice do nekih ajd da kazem mesec dana. Pusti dete da ogladni brate, nemoj je kljukati. Sto stavljaju pesnicu u usta nista s tim, to je normalna reakcija, tako bebe upoznaju sebe a i ceskaju vilice. Cim je mirno znaci da mu nista ne fali.....bebe znaju biti tu i tamo kenjkave ali to ne znaci da su konstantno gladne, taman posla (upisano, bolovi u ledjima, hladno- vruce, boli stomak) itd.
    Da je beba ogladnela znaces kad je presvuces ono place i dalje, ti je uzmes u ruke da je malo prosetas ono place i dalje e to je to, znacu ne pomaze ni duda ni nista.

    Meni je ovo 3. dete i zaista ne gledam strikno na sat kad je jelo (do mesec dana)da, posle jedino kad se oglasi...... uopste ne kljukam niti budim dete kad spava da bi jelo jer je zaboga proslo duze vreme. Super napreduje.
    Zato bez nervoze i brige, samo laganica a dete ce vec svojim postupcima pokazati (posto ne zna da kaze) da je gladno
  2. orhideja je dodao/la post u temi Sa koliko ste ili sa koliko meseci cete staviti bebu da sedi?   

    moja deca 9.5 i 5 g su vec sa 4 meseca sedela u krilu, to roditelj sam vidi kako dete reaguje i sta zeli i naravno nista na silu. Obojica su takve konstrukcije da su vec dan nakon rodjenja dizali glavu Mala Lea takodje reaguje kao braca no sa njom cu tek videti kako i kad ali smatram da ce i ona sa 4 m uciti da sedi.

    Lekari ko lekari, kad sam pitala tad jos sa koliko meseci mogu dete staviti u setalicu, odgovor je bio : Dete treba sto duze da lezi, do 8-9 meseci......nije nego a kad ce da prohoda ? Ma pustite to............zato svabska deca ne prohodaju ni sa godinu i po dana i veci deo populacije je boze me prosti deformisana ili sa ortopedskim pomagalima.

    Moj prvi sin je sa 11 meseci prohodao a drugi tacno sa prvim rodjendanom . Cemu cekati i maltretirati dete da samo lezi ako je ono dovoljno stabilno i jako da pokazuje zelju za *ranijim* sedenjem ili hodanjem. Bez brige i sve ce se postepeno kazati samo od sebe
    pozz
  3. orhideja je dodao/la post u temi Bubuljice na licu bebe   

  4. orhideja je dodao/la post u temi Adaptirana mleka   

    ---------------------------
    Pa Mila covece naravno da treba odredjena kolicina vode za odredjeni broj *ravnih* kasicica mleka najbolje nozem (onim delom sto ne sece) jer on je ravan. Zasto ?? Ako stavis izvrsne kasicice mleko bice prejako i dete ce imati bolove u stomaku, ako zahvatas ispod nivoa mleko ce biti slabo i dete ce opet plakati jer nije sito tako da...... uostalom na svakom pakovanju stoji pravilno uputstvo kako pripremati,
    pozz
  5. orhideja je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    -------------------------------

    moja mala je takodje 2.5 meseca stara i pije vestacko mleko od prvog dana. Nekad popije 100ml max 150ml.
    Rekla bih da bi trebala da promenis decjeg doktora (nit je svaki frizer-frizer nit je svako lekar ako ima diplomu), kao prvo dati bebi VISE VRSTA mleka u kratkom periodu samo ce napraviti haos u malim crevima i dete ce jaukati od grceva, kao drugo: bitno je da dete napreduje koliko-toliko, ne sme kilaza spasti onda nesto nije u redu. Ko ti je rekao da to mora biti 1kg za mesec dana ?? uzasa....

    A trece: kazes beba ti je zadovoljna i spava dugo.....pa eto sama si rekla, onda je sve u redu, zasto praviti dramu i dizati frku, da detetu nesto fali ono ne bi usta zatvaralo od roncanja. I zasto buditi dete da bi jelo, mislim stvarno. Kad se dete naspava i kad ogladni, dici ce vec dreku....samo polako



  6. orhideja je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    -----------------------------
    Manite se knjiga, praksa je sve kroz zivot. Zasto mislite da obroci moraju strikno da budu uvek u isto vreme ? Pa ni mi stariji nismo gladni uvek u isto vreme. Pustite decu da spavaju a kad ogladne javice se vec svojom drekom.

    Moja mala ima malo vise od 2 meseca i to mi je trece dete, nikad nisam budila nijedno da bi jelo jer je zaboga proslo 2,5 - 3 sata.
    Prvih par nedelja beba se sama budi uvek u tom nekom vremenskom razmaku, kasnije vise spavaju ali zato popiju vece kolicine mleka i to je to.
    bez brige samo
    pozz
  7. orhideja je dodao/la post u temi Spavanje potrbuske   

    Boga pitaj sta je najbolje. Ovde u Austriji praktikuju od prvog dana ma sta dana od prvog sata da stavljaju bebe na stomak da spavaju (na taj nacin greju stomak zbog grceva), opet u Srbiji su protiv toga (krive noge).
    Deciji lekar mi je savetovao da bebu tu i tamo stavljam na stomak da spava kako bi time odmorila vratne i ledjne misice zbog konstantnog lezanja na ledjima. Ali nikako nocu.
    A moja mala je prvih nedelja bas nocu htela da spava na stomak i to satima, sad vise nece ni da cuje sa 2,5 meseca, cak ne voli ni kad je budna, postane kenjkava odmah.
    Najvise voli da zaspi na stranu a onda se sama kasnije okrene na ledja.
    Pa neka je, ne silim je, kako voli, valjda i ono zna kako mu najbolje prija
  8. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  9. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  10. orhideja je dodao/la post u temi Adaptirana mleka   

    ---------------------------------------
    mleko u prahu (pripremljeno) mora stajati u frizideru i potrositi ga u roku do najdalje 24 h. Tako rade i u bolnicama. Tamo sam i videla kad sam rodila prvo dete, pitala i dobila taj odgovor. Tako da na taj nacin evo hranim i 3. dete. Uvek imam spremno mleko kad se dete probudi i pocne plakati. Napravim 2 pune flasice i onda po potrebi sipam i podgrejem.

    Prvo dete mi je odraslo na BEBA NESTLE
    drugo dete na MILUMIL
    trece smo pokusali na APTAMIL pa joj nije bio po volji te isto MILUMIL i vrlo smo zadovoljni.

    PS. Inace nikad decu nisam drzala na dijeti, dete kad je gladno je nervozno, ne da mira i ne pomaze ni cist pempas ni ljuljanje. Dajte brate detetu da jede kad je gladno, ako se malo prejede nista s tim izbacice podrigavanjem.
    Mnoga se deca rode debela ali to je uglavnom posledica *rasta secera kroz trudnocu* sto mnogi ne kontrolisu kod trudnica te nema veze sa kasnije ishranom.

    Moj drugi sin je kao beba jeo kao provaljen nije nikad bio debeo a sad sa 5g postao je pravi probirac ovo hocu ovo necu pravi mrsavko, tako da tu nema pravila.
  11. orhideja je dodao/la post u temi Sokići u bebinoj ishrani   

    -----------------------------

    slazem se sa ovim, ja do godinu dana sam iskljucivo davala samo cajeve ili vodu prokuvanu naravno bez secera ili drugih zasladjivaca. Najzdravije kako za stomak tako i za zube.
  12. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  13. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  14. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  15. orhideja je dodao/la post u temi Strije nakon porođaja   

    Meni posle prve trudnice bilo ok, u dnu stomaka tamo gde gacice prikrivaju dobila dve strijice i to je to, drugo dete me je kako ja kazem rasturilo, i pored mazanja stomak popucao u sitne prugice a sad nakon treceg su se te iste produbile i dodale nove. Mackala sam se od prvog meseca i koristila sve i svasta al dzaba. Nego veci mi je problem celulit po butinama. Dugo sam koristila Dove anticelulit kremu uz masazu al nista. Ima li leka tome ?