LejaD

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici LejaD

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice LejaD

  1. LejaD je dodao/la post u temi Studiranje u trudnoći   

    Mislim da je stvar u motivaciji. Ja sam drevni student iz proslog veka, davala sam godinu za godinom i pocela da radim i postadoh dozivotni apsolvent, hehe. U prvoj trudnoci ne znam kako uspem da spremim uz posao i mucnine 1 ispit i posle toga (radila sam do 8. meseca sve sam planirala, ali nije bilo sanse da sednem da ucim, mozak na drugim relacijama). Od kad je bebac napunio 6 meseci, ucim kao luda i da mi nije bilo muka prva 3 meseca ove druge trudnoce (nadovezala sam bolovanja ), vec bih zavrsila. Sad imam jos 1,5 do kraja i diplomski i planiram u julu sa diplomom na porodjaj!

    Samo napred, sve se moze ako se dobro organizujes i ako imas podrsku najdrazih (i psihicku i fizicku).

    Srecno!

  2. LejaD je dodao/la post u temi Mama bojanina prica   

    Slabo imam vremena da posecujem forum, pa sam tek sad videla vest i rasplakala se! Nemam reci kakva tragedija! Saucesce porodici i nadam se da ce tata brzo biti sa svojim bebama, kojima je neophodan, kao i one njemu! Neka ih sve Bog cuva!

  3. LejaD je dodao/la post u temi Opadanje kose nakon porođaja   

    Meni je kosa u trudnoci konacno prestala da se masti, pa sam uzivala u dugoj kosi, ali planirala sam da se osisam svakako. I naravno, 3 meseca posle porodjaja je pocela da se masti da moram da je perem svakog drugog dana i opadala je u pramenovima. I ja pravac kod frizera i progledala sam sa kratkom kosom. Ne brinite, kosa ce se oporaviti. Nije odmah prestala da opada, ali se smanjuje, a i dlake su kratke, pa manje smetaju. Kad prestanem da dojim, casticu se i pramenovima.
  4. LejaD je dodao/la post u temi Carski rez – nužnost ili trend?   

    Ja sam odlicno podnela trudnocu. Radila sam do 8. meseca, beba je bila napredna i ocekivala se velika beba (genetski na tatu), ali niko nije spominjao sekciju. Isla sam na psiho-fizicke pripreme i jedino sto sam u 9. mesecu bila jako otecena i jedva sam hodala (stomak je bio ogroman), ali nije mi smetalo i osmeh nisam skidala sa lica. Dr koja mi je pratila trudnocu u Frontu je predlozila da indukujemo porodjaj i ja sam se slozila 4 dana pre termina, sve je islo ok, dobila sam i epidural i toliko se beba rodilo dok sam ja bila u porodjajnom boksu da sam jedva cekala da cujem plac moje bebe. Na kraju posle 8 sati na stolu, zastoj u dilataciji, beba postavljena visoko i nije bio dobro rotiran. Ja sam pitala da li smo ucinili sve sto smo mogli da ne idem na carski i Dr je rekla da jesmo. Mnogo mi je bilo krivo sto nisam dosla ni do napona, posle svih priprema,a tako sam zelela da drzim bebu cim se rodi.

    Ne razumem zene koje zele na carski u startu, mozda se plase porodjaja, ali operacija nije sala (kod mene je sve proslo dobro) ali borila sam se do kraja da se porodim prirodno. Naravno, najvaznije da je beba bila dobro, nije patio. Ali, kad je rekla da mu vidi i kosicu, ali da nece moci da se rodi prirodno ... Posle mi je anesteziolog rekao da bi me porodio sa epiduralom na carski, ali dosla mu je smena. To tek ne mogu da zamislim i ne znam da li bih se usudila.
  5. LejaD je dodao/la post u temi Vreme za novog bebca!   

    I ja sam se porodila na CR. Moja Dr u Frontu mi je rekla da je misljenje o pauzi 2 godine izmedju porodjaja posle sekcije prevazidjeno i da se cak sad smatra da je rana najjaca u prvoj godini (sta god to znacilo). Tako da je njen zakljucak bio da je najbolje da sacekam da mi se regulisu ciklusi pa da planiramo drugu bebu.

    Kapiram da ce to biti pokazatelj i da su se hormoni sredili i telo vratilo u normalu. Jos dojim svog bebca i dojicu barem 6-7 meseci, pa naleto da se bebenise ponovo. A i ne vraca mi se na posao (ako me ne sutnu kad se vratim naravno). Bas mi je lepo sa bebom, uzivamo, smejemo se, rastemo. CIni mi se mogla bih stalno da budem trudna i da radjam bebe.
  6. LejaD je dodao/la post u temi Tikeri???   

    Hm

  7. LejaD je dodao/la post u temi Tikeri???   

    Jos jedna proba
  8. LejaD je dodao/la post u temi Tikeri???   

  9. LejaD je dodao/la post u temi Tikeri???   

    Proba
  10. LejaD je dodao/la post u temi Stomak posle carskog reza   

    Ja sam se porodila pre 4 meseca i stomak mi je ne samo ostao, nego se povremeno i poveca, pa se onda malo smanji i tako. Verovatno ima veze i sto dozvoljavam sebi da jedem svasta (posebno slatkise), a i dojim, pa ne drzim dijete naravno. Cim prestanem da dojim, krecem na vezbice. A onda i sledeca trudnoca, Boze zdravlja.
  11. LejaD je dodao/la post u temi Sex nakon carskog reza   

    Meni je Dr rekla kad sam skidala konce 9 dana posle CR da mogu slobodno kad pozelim, sto se tice rane, tu nema problema (posebno sto jedva da sam nesto krvarila posle porodjaja, sem u bolnici, kapiram da sve lepo ociste tokom operacije). Jedino sto mi je rekla da vagina moze biti suva zbog hormona (a posle sam citala da moze da bude suva i duze ako se doji, a ja jos dojim).

    Mi smo "overili" posle 3 nedelje. Nije islo kao po loju, ali ima i drugih nacina.

    Tako da slobodno ako se osecas prijatno, budite nezni i pazljivi i vremenom ce se vratiti na ono sto je nekad bilo.

    Uzivajte.
  12. LejaD je dodao/la post u temi Ožiljak od CR   

    Meni je Dr rekla da mazem bilo kojoj masnom kremom (moze i Pavloviceva), ali ja sam uzela Saljicev melem, posto sam Stiet njegov mazala u trudnoci i stvarno je super. Mazem ujutru i uvece cak i stari oziljak od slepog creva u nadi da ce smanjiti (oko njega su mi i strije izasle kad je stomak porastao).

    Je l stvarno svrbi i boli oziljak u drugoj trudnoci?

    Porodila sam se pre 3,5 meseca i jos imam stomak. Dr kaze za vezbice da bih sad mogla da krenem, ali jos cu malo sacekati zbog dojenja. A za drugu trudnocu kaze da ne moram da cekam 2 godine, to je kao prevazidjeno.