Jelena_Bg

Član
  • Broj odgovora

    158
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Jelena_Bg

  • Rođendan 05/06/83

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Zemun, Beograd

Aktivnosti člana/članice Jelena_Bg

  1. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Alergije i osipi u trudnoći   

    Dok sam bila trudna prosle godine u ovo vreme istu sam reakciju imala kao i ti, isla sam kod doktora i nesto sto ne dolazi do bebironca a mogu trudnice da koriste je nasonex kapi za nos...ali ja da sam na tvom mestu posavetovala bih se sa doktorom pre upotrebe bilo cega.poz.
  2. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Drage moje spavajte dok mozete i sa tibama, verujte mi na rec posle nema spavanja
  3. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

    Ja sam na samom porodjaju doktoru rekla da cu drugi put sa epiduralom
    Medjutim vrlo brzo sam promenila misljenje i drugi porodjaj cu prirodno skroz i eto ocito da sam imala srecu da to nije bio tako jeziv bol, zenske mislila sam da to boli mnogo jace
    i na samom porodjaju doktor mi jeste dao nesto protiv bolova neku bocu nije mi rekao sta, a mislim da je pod obavezno da svaka zena na porodjaju dobije nesto za smirenje
    ipak nam je to potrebno cisto da se opustimo

  4. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Da li ste zadovoljni izabranim pedijatrima?   

    Ima li neka mama da mi preporuci dobrog pedijatra u Shilerovoj?
  5. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Kako mi sada sve ovo jako slatko zvuci
  6. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Hvala do neba
  7. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Hvala hvala a momka nam cuvajte dok ne porastemo
  8. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Hvala svima na lepim zeljama
  9. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Pa da pocnem sa mojim porodjajnim iskustvom

    03.08.2010. sam ja opusteno prespavala menstrualne kontrakcije i to je to
    04.08.2010. doktor mi je zakazao ctg odemo mi lagano, mada ja imam osecaj da ce mene zadrzati, ali cutim i ne govorim nikom nista.
    Odemo mi na ctg sve superica nema kontrakcija bebino srculence super, e sada pregled ja otvoreno 3prsta ali mi je vodenjak ispupcen, doktor kaze Jelena mogla bi da ostanes u bolnici vodenjak ce uskoro puci.
    Mojoj sreci nema kraja jos malo i videcu moju Anju jeeeeeeeeeeeeeeeee.
    Ja mu kazem doktore idemo samo do kuce po stvari i da se izdepiliram tako je i bilo.
    Posle dva sata se vracamo u bolnicu, ja presrecna kapiram sada ce samo sto nije.Prijem bla bla bla smestim se ja u sobicu i sada cekam, i cekam i cekam i mom cekanju nikada kraja.
    Doslo vece mene niko ne pregleda niko nista
    Zovem ja mog doktora na mob dodjite ovamo da me pregledate, da vidimo hocu li uskoro, inace rec je o fenomenalnom doktoru Perovicu.
    I takoc dodje moj doca pregledamo me je u sobi i kaze Mili nece jos budi strpljiva brzo ce, a jaaaaaaaaaaaa ijaaaaaaaaaao mojoj sreci nema kraja ali strpljenje mi popusta.
    Nista sta cu znam da me jos par sati deli od tih malih rukica, od njenog pogleda dodira i svega toga sto ce biti moje dete
    Celu noc nisam spavala, opet kontrakcije ali i dalje menstrualne, ja sam mislila da te kontrakcije grce ceo stomak medjutim jok samo plitko dole po malom stomaku.

    Nista doceka ja i 6 ujutru i mog doktora Mili idemo da se pregledamo da vidimo sta cemo , ja sva srecna trk pod tush, peri zubice, namestaj frizuru, uzimaj cistu spavacicu ma ne znam gde cu pre, dosla ja na sto kaze doca otvaram se lagano, i sledeceg trenutka probusicemo vodenjak a jaaaaaaaaaaaaa, ludilo jeeeeeeeee pocinje porodjaj nikada srecnija, pita me doktor jel si srecna Jeco, a ja ne znam sta da mu odgovorim od srece.
    Nista sledeceg trenutka klistir, ma pregurali smo i to...
    Opet pod tus,a ne mogu ja moju bebu da docekam a da ne budem cista xi xi xi

    kroz sat vremena dolazim u porodjajnu salu sa najvecim osmehom na svetu...
    lezem na sto, krecu pregledi, pitanja kako se osecam itd
    Leskarim ja tu, dopisujem se sa muzem, mamom javljam svima da je krenulo, hladim se lepezom, posto mi je celu trudnocu bilo vrelo eto cak i na porodjaj sam krenula sa lepezom.
    Sve vreme komuniziram sa docom koji je prva liga...
    Pocinju jace kontrakcije sve po dnu stomaka, nista sta cu, to mi je sto mi je znam da ce moja dusha uskoro tako da disem lagano i znam zasto sam tu, udah na nos izdah na usta i tako ceo porodjaj.
    Kaze meni moj doktor Mili ukljucicemo indukciju opa vec je 9:30h sta cu ukljucite doktore ako cemo pozuriti hajde cak i ubrzajte ako treba, neka boli sta cu.

    Nista krecu sve jace i jace samo dno stomaka ali Boga mi ovo boli onako posteno, Jelena dise i misli na svoju bebu i to me drzi i samo disem i iskreno molim se Bogu da sto pre bude gotovo da se moja beba ne bi mucila.

    Pita me doca Mili jel ti se kaki, a ja gde mi se ne kaki ne znam sta cu sa sobom, prilazi mi on kaze hajde pokusaj da izbacis moju ruku ja napinjem i to je to, kaze on brzo cemo mi.
    Dobijam injekciju protiv bolova, koja ne znam da li je nesto ublazila, prilazi doktor Pljesha isto tako Bubo hajde guraj da vidimo kako to ide, ja gurnem kaze on brzo cemo, ok klimam glavom ali osmeh ne silazi sa lica.
    Kaze mi doca da ustanem da bi se beba spustila u porodjajni kanal, uh to je bilo zajebano, kada krene napon nema napinjanja samo da rasirim sto vise noge, a noge se tresu majko moja mila nikada mi se noge nisu tako tresle...Hajde preguramo nas dve i to sta cu nema mi druge za moju devojcicu sve

    Izdrzim ja tako 10-ak napona i piskim i krvarim u isto vreme ali ne mogu da kontrolisem, pozalim se doci da ne mogu vise, on kaze hajmo na sto da vidimo gde je bebac, tu je moj bebac u porodjajnom kanalu vidi joj se glavica znaci samo jos malkice i tu smo ...

    Jedan napon ja se uplasila svi otisli i ostavili me samu, a joj sada ne smem da se napinjem imam osecaj da se cepam sve do kolena covece
    Zovem ih ja i evo ih svi, i hajmo bubice guraj sada jako, jedan napon, drugi napon, evo ga Pljesha koji kaze hajmo samo jos jedan samo jedan, u tom trenutku me seku e to je jebeno bolelo onako posteno mene barem, i tada sam se zainatila ima da izadjes zabice moja ne zvala se ja Jelena, ja snage nemam ali u tom trenutku duboki udah vucem one rukohvate ka sebi, lice mi se grci, zmurim i samo jako guram kao nikada do tada , nikada jace ostajem bez vazduha i uzimam brzo jos jedan da je ne bi vratila u porodjajni kanal e tu sam popizdela i guraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam i samo odjednom kao ribica neka da je izasla iz mene evo je moja Anja dusa moja
    gledam je kako je kupaju, kako je sredjuju ne skidam osmeh sa lice ma nije mi dobro od srece to je to dosla je na svet moja devojcica ja nikada srecnija 12:15 je pa i brzo sam se porodila, stavljaju mi je na grudi ja ne znam gde da je poljubim ja ne znam sta da radim izgubila sam se od srece dobila je poljubac u glavicu, Andjeo moj 3600gr i 53cm dugacka.
    Posteljica ide i to je to.

    Sledeci momenat usivanje e tu mi je pozlilo sam momenat da mi neko usiva piku e pa nije mi dobro, tu sam vec dobila infuziju jer mi se smucilo.

    Hajde proslo je i to , tih dva sata na stolu sam iskoristila za telefoniranje zvala sam sve koje sam mogla za koje sam imala vremena.
    Odvoze me u sobu i ja sam na sedmom nebu, nema spavanja nema umora samo sreca i sreca

    Posle dva sata ja da ustanem ne mogu, tresu mi se noge, sutra mi rade krvnu sliku e tu smo se zeznule, otisla je skroz u onu stvar, nista resicemo i to dobijam dve jedinice krvi, moram da bi bila bolje, bebac kao bombona.
    Donose mi je u 20:26 a ja ne znam sta cu sa sobom. i takoc od porodjaja i trudnoce dobila sam strije, epiziotomiju i porodjajno ordenje (hemoroide) ali kada je pogledam sada opet bi sve isto tako jer nema vece srece od malih Andjela.
    I nemojte se plasiti porodjaja jer vas nesto divno ceka posle svega.I veoma bitna stvar masirajte grudi u bolnici zbog mleka da se slucajno ne bi zapusili kanali kao sto su meni jer nisam znala.Ne ispustajte grudi iz ruku i uzivajte u trudnoci dok jos mozete i radujte se porodjaju

    PS:Apartman u Zemunskoj bolnici dvokrevetan kosta 2500 din, svi su fenomenalni od spremacice do doktora apsolutno svi nemam zamerku ni jednu.
    I naravno najvece pohvale za mog dragog doktora Milana Perovica i doktora Pljeshu, predivni su.
  10. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Zenske porodila sam se 04.08. Rodila sam Anju koja je teska 3600gr i dugacka 53cm porodjaj je prosao fenomenalno cim budem mogla da sedim pisem detaljnije.
  11. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Ultrazvučni pregledi   

    Slazem se sa tobom i ja sam isla dva puta na ekspertski uz ali isto tako znam trudnice koje nisu ni jednom isle za celu trudnocu, tako da ocito se razlikuje od doce do doce
  12. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    ne brini se pregledace te pred kraj pa otprilike 1-2 puta nedeljno...mene je sam ulaz onako lagano boluckao na pocetku trudnoce i meni je moja doktorka rekla da je sve to ok, ali najbolji ti je savet tvog doce ipak te on zna
  13. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    pa treba bruto da bude uplacena da bi dobila onih 35% u tome je caka
  14. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    evo sada mogu i ja da se "pohvalim"
    od 01.02.2010. sam na trudnickom, 65% plate mi kasni pa oko 2 meseca, posto su moji direktori u problemu sto se novca tice naravno nisu mi uplacivali doprinose, tako da od onih mojih 35% sto treba drzava da mi da, izgleda nece biti nista, jer eto kriza je u zemlji pa dobijam samo neto platu.


  15. Jelena_Bg je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

    Bas se femkaju ali doduse nece one kada mi hocemo, sta ih briga, stalno ih ljuljuskamo, lepo im je u stomaku, toplo, stalno slusaju svoje mame tako da...verovatno se ni meni ne bi izlazilo dusice nase male