sladjica

Član
  • Broj odgovora

    18
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


1 Pratioc



o članu/ici sladjica

  • Rođendan 02/15/80

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Topola

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice sladjica

  1. sladjica je dodao/la post u temi Isplata (refundiranje) porodiljskog bolovanja   



    E pa sad mi je jasno zasto mi kasni sa isplatom, iako zarade ostalim zaposlenim isplacuje redovno. Ona ceka da joj drzava uplati pa tek onda meni prebaci te pare, iako na taj nacin krsi zakon.

    Vaš poslodavac je shodno članu 13. Zakona o finansiskoj podršci porodice sa decom, u obavezi da obračun i isplatu naknade zarade vrši istovremeno sa obračunom i isplatom zarada zaposlenima, odnosno na isti način kao i dok ste bili zaposleni. Nakon što Vam isplati naknadu za porodiljsko odsustvo, poslodavac ima pravo da refundira svoje troškove u Tiršovoj.





  2. sladjica je dodao/la post u temi Da li vam kasni naknada za porodiljsko/trudničko bolovanje   

    Ja sam radila do treceg meseca, a onda sam morala na bolovanje zbog jake upale sinusa, pa sam zbog upornog i dugog kaslja prokrvarila. To naravno da nije odgovaralo mom poslodavcu, jer su od samog pocetka moje trudnoce i saznanja da sam u drugom stanju krenuli problemi i negativne reakcije s njene strane. Navescu samo jedan primer i mislim da ce to biti dovoljno, da necu morati nista vise da kazem. Njen odgovor na moje saopstenje da sam trudna je bio da je ona iznenadjena, da to nije ocekivala od mene, pa zasto ja zurim kada vec imam jedno dete, pa jos sam mlada ima vremena(imam 30 god)... ne mogu vise ni da se setim svega sta je rekla. Onda je naravno pocela da kasni sa isplatom bolovanja, sada i porodiljskog, kada sam je nazvala i pokusala da razgovaram bila je ljuta i drska, i rekla da ona sa mnom nema nista da je za sve zaduzen knjigovodja, koji je opet loptu prebacio na nju.... tako da sam ja bila primorana da je prijavim inspekciji rada, i na taj nacin pokusam da dobijem samo ono sto mi po zakonu pripada, sto mi daje drzava. Sve ovo dozivljavam od zene (ima oko 40 god), koja je pre nego sto je otvorila svoju apoteku, radila takodje u privatnoj apoteci, rodila TROJE dece, primala uvek celu platu, kada i svi radnici, kao da radi ( i "crno" i "belo"), a to znam od drugarice koja je radila sa njom i koja je sada na porodiljskom, kod tog istog poslodavca. Tako da sada cekam da vidim da li ce biti nesto od te moje prijave!

    Ovo sam pocetkom ovog meseca napisala na forumu, naravno da inspekcija jos nije bila, a prijavila sam je 1. marta(danas je 25.). Inace ona isplacuje redovno zarade zaposlenima, doprinose, placa porez uredno, samo meni kasni sa isplatama, tako da sam ubedjena da to radi namerno.
  3. sladjica je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    Filip ima 2 meseca i 10 dana. Zaspi uvece oko pola devet i spava sve do 5 ujutro, ponekad i do 6, ne budi se. A preko dana slabo spava, vise su neke dremke, nego spavanje. Isto sam tako imala srece i sa prvim detetom da vrlo brzo izbaci nocni obrok.
  4. sladjica je dodao/la post u temi Šta smem a šta ne smem da jedem u trudnoći?   

    Ja hvala bogu nisam imala problema sa anemijom ni u prvoj ni u drugoj trudnoci, takodje nisam nista ni pila od preparata gvozdja, samo Mamavit i to kada se setim.Voce slabo jedem, skoro nikako, e jedino volim salate, domace, tipa tursije, krastavcica, sarene salate. Ali zato sam redovno jela cajnu kobasicu od konjskog mesa,(potpuno isti ukus kao i obicna cajna). Hemoglobin mi je bio 130, kada sam otisla da se porodim, a posle mesec dana od porodjaja 124. Svi lekari su se cudili kako mi je dobra krvna slika!
    Nisam probala druge proizvode, vec samo tu cajnu.
  5. sladjica je dodao/la tema Zdravlje   

    Analiza krvi u trudnoći
    Ja hvala bogu nisam imala problema sa anemijom ni u prvoj ni u drugoj trudnoci, takodje nisam nista ni pila od preparata gvozdja, samo Mamavit i to kada se setim.Voce slabo jedem, skoro nikako, e jedino volim salate, domace, tipa tursije, krastavcica, sarene salate. Ali zato sam redovno jela cajnu kobasicu od konjskog mesa,(potpuno isti ukus kao i obicna cajna). Hemoglobin mi je bio 130, kada sam otisla da se porodim, a posle mesec dana od porodjaja 124. Svi lekari su se cudili kako mi je dobra krvna slika!
    • odgovora
    • pregleda
  6. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  7. sladjica je dodao/la post u temi U kom polozaju spavaju vase bebe   

    I moja beba spava samo na stomaku i nikako drugacije nece da zaspi, za razliku od prvog deteta, koje nije htelo na stomak nikako, samo je na ledjima spavala.
  8. sladjica je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   

    Moja beba ima 2 meseca i 10 dana i toliko je pocela da gura ruke usta i da balavi, malo mu curi nosic, kao da ce mu zubici. Interesuje me da li je to normalno tako rano. Cerkici je tek u 6. mesecu izasao prvi zubic, pa sam malo zbunjena, malo vise! Inace normalno jede, spava, veseo je, ...
  9. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  10. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  11. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  12. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  13. sladjica je dodao/la post u temi Da li ste radile tokom trudnoće?   

    To sto ona radi, radi namerno, jer kako moze da isplacuje redovno i plate i doprinose, porez, a samo za moje bolovanje, minimalac, 16000 nema para. Ima dva radnika, apoteku u strogom centru, koja radi 7 dana u nedelji, od posla ne mozes da stignes ni u WC da odes.
  14. sladjica je dodao/la post u temi Seks u trudnoći   

    Eh, blago tebi draga moja! Tj. tvom muzicu! Ja uopste nisam imala zelju za sex-om, ni u prvoj ni u drugoj trudnoci, cak nekada nisam mogla da podnesem ni dodir, ni mazenje.... prosto ni miris njegov nisam mogla da podnesem, ali kako sam se porodila to se promenilo i imam ogromnu zelju. Sreca sto imam predivnog supruga, koji se trudio da me razume, i "preziveo bombardovanje podivljalih hormona".
  15. sladjica je dodao/la post u temi Pentaxim ili redovna vakcinacija?   

    Mi smo se i kod prvog deteta odlucili za Pentaxim, i posto se pokazala odlicno, sada je i drugo dete vakcinisano istom. Zato ja preporucujem Pentaxim ukoliko su roditelji u mogucnosti da kupe. Prosle nedelje smo kupili i cena je oko 3400 din.