Vesna80

Član
  • Broj odgovora

    8
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Vesna80

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Vesna80

  1. Vesna80 je dodao/la post u temi Bezbednost u dečijoj sobi   

    Micilici ti si prava srećnica ), ja ne znam šta da radim sa svojom tehičarkom, samo trči za utičnicama, kablovima, štampač, komp, TV sve bi ona to poobarala i potrgala, tako da je nama glavna zaštita u vidu sklanjanja kablova ili ćuškanja u nedostupna mjesta, sve su nam utičnice zaštićene a TV uskoro planiramo da montiramo na zid a do tad budno oko i mrežica.
    E kad si spomenula taj Montessori princip ima li kakva literatura na tu temu i kako si ti uopšte saznala detalje?
  2. Vesna80 je dodao/la post u temi Kada je vreme za jaslice/vrtić?   

    Kako se u pedijatriji trend mijenja ko i na modnim pistama ta tvrdnja da djete ne treba da ide u vrtić prije 3. godiine jer nije izgradjen imuni sistem već polako pada u vodu (http://www.yumama.com/dete/zdravlje2/2303-cistoca-je-pola-bolesti.html) jer se imuni sistem ne gradi u polusterilnoj kućnoj sredini nego baš na takvim mjestima kao što su vrtići, a što se tiče socijalizacije, krajnje je glupo vjerovati u tu priču da i jednogodišnjak nema potrebu za druženjem, ja sam posmatrala svoju curu i primjetila sam da joj je baš drago kad naiđe u komšiluku na drugo djete i uvjek mi djeluje sretnija poslije nekog vremena provedenog u društvu vršnjaka.
    Kada 3-godišnjaka kojeg je čuvala baka ili žena pošaljete u vrtić obavezno pretrpi stres a ponekad i traumu i iz mog iskustva (posmatrajući slučajeve sa strane) obično se takvi pokušaji završavaju neslavno - djete vrate kući i tako ga čuvaju do predškolskog uzrasta...
    Ja sam u vrtić pošla sa 8 mjeseci i po maminoj priči nikad nije imala problema sa mnom ni što se tiče razboljevanja ni što se tiče discipline...tako da je po mom ličnom istraživanju i procjeni pravo vrijeme baš to - kad djete prohoda i postane stabilnije... tj oko godinu dana.
  3. Vesna80 je dodao/la post u temi Kada je vreme za jaslice/vrtić?   

    Ja očekujem da će moja mala ljubljena Miona biti primljena u vrtić, pošto smo se prijavili za 1 septembar (tad puni godinu dana).
    Vrtić je državni, ali ono što mene brine je baš to padanje sa kreveta, stolice, griženje, udaranje glavom kojekuda....prosto sam užasnuta kad krenem da razmišljam o takvim stvarima ali opet s druge strane jako je bitno da do 3 godine izgradi imunitet pa je izloženost grupama i sl. najbolje rješenje jer imunitet ne može da gradi u kućnom polusterilnom okruženju a dobro je i što se tiče socijalizacije.
    Ajde iskusnije mame po ovom pitanju utješite me !!
    I da, šta je poželjno da djete zna prije polaska u vrtić sa godinu dana, koliko sam skontala, pijenje iz čaše, žvakanje hrane malo veće granulacije (ja svojoj još uvjek sve miksam do nivoa paštete)....

  4. Vesna80 je dodao/la post u temi razbrajalice   

    ee baš mi je sad drago što sam ovo (JJZ) podjelila ovdje :*
    a inače, ja ih u većini slučajeva sama sklepam na licu mjesta (mrsko mi da ih učim xD), baš sam skoro primjetila da je zainteresovana da izgovara slogove "da", "pa", "ki", "ba"... i tako sl. pa pokušavam da ih forsiram što više, evo ovo sam tom prigodom sinoć složila

    Baba piše dedi pismo,
    Baba piše dedi pismo,
    Ej deda deda
    Treba li ti meda?

    Deda babi odgovara,
    Deda babi odgovara,
    Ne treba mi meda
    Pored moga čeda
    ___________________

    Ručkao je mali Paja
    Pa, pa, pa, pa, pa,
    Plesao je mali Paja
    Hojla, hojla, la,
    Smejao se mali Paja
    Ha, ha, ha, ha, ha,
    A sad spava u krevetcu
    Nuna, nuna, na.




  5. Vesna80 je dodao/la post u temi razbrajalice   

    nadam se da me niko neće opominjati što ovo dijelim ovako , ali meni je mnogo značilo kad sam je našla na netu, ovako uzmem, odštampam one koje mi se dopadaju kao podsjetnik i naprijed u akciju!!

    dakle - Riznica pesama za decu - JJ Zmaj

    Jovan Jovanović Zmaj - Riznica pesama za decu
  6. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  7. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  8. Vesna80 je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   

    pozzz

    Miona ima 6 mjeseci i mi smo na 8 mart uočili prva dva zubića i to gornju desnu trojku i lijevu jedinicu