zeljana

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici zeljana

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice zeljana

  1. zeljana je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    moj bebac ima 5 punih meseci i pedijatrica mi je rekla da pocnem sa nemlecnim obrokom i to ovako.prvo jabuka , u prepodnevnim tj uzina obrokom,u obliku kasice,naravno prvo ide sisanje pa kasica pa sisanje, da bi sedmi dan izbacila mleko. 7 dana svaki dan povecavam po dve kasikice i da sedmi dan pojede oko 125g kasice,merilo kupovna kasica.pa zatim sledece nedelje uvodim rucak krompr isto tako pa zatim opet uzina pa vecera i onda dorucak.
    Ova redosled mi se cini ok.Javljam kako bude teklo sa prihvatanjem hrane )))
  2. zeljana je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Imam pitanje; dojim bebca, sad imam mleka a kad nisam imala dovoljno davala sam mu vestacko,desava mi se da kad je bas nervozan i gladan nece sisu, dere se i zaceni i hoce flasicu, ok i to sam resila tako sto procenim kad treba da jede.Imam problem kad ga kupam posle kupanje nikako nece sisu a pre kupanja nebih da mu dajem da jede ima da izbljuca i kad ce posle da mi zaspi.htela bi da mi sisa sve obroke, a ne da mu dajem i vestaka, da li neko moze da da koristan savet ???? Hvala )))))
  3. zeljana je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Da slazem se sa tobom, ja u pocetnom prvommesecu nisam imala bas mljeka,pa sam mu pocela davti i vestaka, on je toliko bio pohlepljiv da nije mogao ni da savlada sisu.sve se to savladalo sad kad je napunio 3meseca.Dajem mu iskljucivo sisu, ponekad vestaka kad je bas nervozna mada tada nece ni to vec samo kao utehu stavi u usta. Ja moram da se imlazvam jer mi grudi tako nateknu nocu. On se nocu bodi jednom i malo posisa i to je to a meni grudi pune.Inace sam energicna osoba i trudim e da se neiznerviram mnogo jer bas zbog te moje energije da mogu sve dolazi nervoza i onada ponestaje mleka, a veruj mi da uzivam dok dojim bebu )))) Kolko god da je naporno u prva dva meseca u trecem se sve isplati ))))
  4. zeljana je dodao/la post u temi Voda za bebe   

    koliko vasa beb popije caja? Moja ima 3 meseca i dajem joj do 60ml caja da li je to mnogo ili malo ne znam da procenim ?
  5. zeljana je dodao/la post u temi Problemi sa probavom kod beba-Zatvor   

    I mi imamo sluican problem imamo stolicu na dva do tri dana ali ja mom bebcu izmasiram stomak malo dignem nogice na stomak i malo izmasiram cmaric. I kaki on za dva do tri sata posle.stomak mu masiram tako sto uzmem palac i kod bebinog levog kukica masiram u pavcu kazaljke na satu i tako idem iznad do rebara i preden na drugu desnu starnu ali od desnog rebra se spustam ka desnom kuku. ))) tako uradim tri puta i bude oki ))), caj od komorace mu pomogne )))
  6. zeljana je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    E mama moj bebac ima 3 meseca, zaspi na mojim grudima i spava na stomaku i nema sanse da ga stavim u krevetic da sam zaspi, jer sam ga navikla da spava na stomaku. Imam jednu malu lampicu koja je upaljena nocu mada sinoc sam skoro sve pogasila samo je dolazilo svetlo iz druge prostorije i zaspao je.Bebac se samo preko dana ponekad spava u nasem krevetu, nocu iskljucivo krevetac i da znas da voli da spava u svo kreveticu. sto se tice pricanja prica se tise da bi mogao da razazna sta je noc a sta dan.danju kad spava pricamo normalno. ))) Upravo se budi ))) Pusa
  7. zeljana je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    Draga i moj bebac je takav, samo sto nocu sklopi oko 4.5 sata u komadu zasipi oko 22 i budi se oko 2ili3, pa u 6 pa oko 9 itako dalje.Enigmu oko nocnog sapavnaja sam resila da oko 20 h se igramo idemo na kupanje pa sikanje i pogasim sva svetla, smo ostavim lampicu da svetli i tiho se prica.Nema presvlacenja do 6 ili 9 zavisi kako je on raspolozen.Moj bebac kad se budi nocu samo pocne da se meskolji i ja ga stavim na sisu.
    I supstam u krevetic. )))
  8. zeljana je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Za Zvezdaru samo reci hvale a pogotovo za skolu za trudnice, mogo su mi pomogle i osecala sam se kao kod kuce.Prvorotka sam i moj porodaj je trajao oko 12 sati, nisu mi radili epizotomiju i brzo sam se oporavila od porodaja.Isla sam u skolu za trudnice od 7 meseca trudnoce. Uput za skolicu tj vezbe vam daje vas ginekolog iz doma zdravlja, a na ginekologiji na Zvezdari dodi te i raspitaj te se o terminima. Od srca preporuka ))))
  9. zeljana je dodao/la post u temi Doktori na porođaju   

    Porodila sam se u KBC Zvezdara, doktor Bojovic me je porodio i zaista reci hvale.Nisam imala vezu on je bio dezuran.Sve pohvale za Zvezdaru i doktore i sestre a posebno za skolu za trudnice koju vodi Slavica Milic i Jaca .Mnogo mi je pomoglo pri porodaju )))))))))
  10. zeljana je dodao/la post u temi Adaptirana mleka   

    ja dohranjujem bebu sa nanom 1 i on prvo posisa pa pojede od 60 do 150ml nana.Meni u sikama nadojice do 150ml mleka ali nekad neposisa obe sise i onda rastegne obrok porucka 90ml pa hoce jos 60ml )))) imamo 3 puna meseca i 6,7kg sto je relativno ok )))
  11. zeljana je dodao/la post u temi U kom polozaju spavaju vase bebe   

    da i moja beba spava na stomaku, okrece glavu kako hoce i prijalo mu jez bog grceva, ja mu urolam pelenu ili mali peskir i obavezno stavim pod noge oko noznih zglobova kod stopala tako mu se nekrive prsti. )))
  12. zeljana je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    E draga, moj bebac ima 3 meseca, trudim se da ga dojim, ali kad vidim da nece onda se izmuzem i ako nije dovoljno dam mu vestaka posto imam problem sa nadoilazenjem mleka.pokusavam da mu uspostavim nekli red da mu dajem na tri sata i otprilike je to to ali samo sto ponekad pojede vise nekad manje.Zaspi oko 22 i 23 spava do 3 mada se on nebudi nocu vec samo pocne da kenjka podojim i on zaspi,pa opet oko 6. budenje izmedu 8 i 9 pa oko 11 dremka pola sata sat pa budan do 14-15 i onda uhvati spavanjac oko 3 sata do 18h. oko 21 je kupanje i tako u krug.Ako dojis i ako nisi sigurna koliko pojede izmlazaj se i podaj to bebi.Otprilike ces znati koliko ti ima u sisi mleka i da li je sita.Ako trazi sisu podaj joj malo caja od komorace, trudim se da moja beba nepopije vise od 60 ml jer ako pocne da pije u cugu vadim flasicu i dajem joj sisu ili vestaka zavisi kako procenim da li imam mleka. toliko od mene nadam se da sam malo pomogla )))