Praslin

Član
  • Broj odgovora

    19
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Praslin

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Praslin

  1. Praslin je dodao/la post u temi Letovanje u trudnoći   

    I ja da vas ohrabrim. Bila sam 18. nedelja kada smo otisli na letovanje. Putovali smo autom, oko 1000km. Put sam ok podnela, tamo sam bas uzivala u kupanju, obilasku razlicitih mesta, kracem putu brodom ... Samo pravite pauze kada osetite da tako treba i cuvajte se sunca.
  2. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Da vas pozdravim (ako me se jos secate). Dugo me nije bilo. Bili smo na odmoru , duuuugom ... Vratili se polovinom jula i do skoro se privikavali i na vreme i na to da vise nismo u Srbiji. Sa trudnocom je sve ok. Imala sam ovde uzv cim smo dosli sa odmora. Bata raste, sve je ok i kako treba da bude. Zakazali su mi jos jedan koji cu imati za par dana zato sto je cerkica bila sitna na rodjenju pa hoce da provere da li bata raste u skladu sa trudnocom. Ja se cesto osecam malaksala i umorno iako ne radim ama bas nista osim kucnih poslova. Sutra imam kontrolu kod dr (krvna slika, mokraca, pritisak ... ) pa cu je pitati sta moze biti uzrok toj malaksalosti. Pozdrav za sve.
  3. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Minna ja sam se isto tako potresla kada su mi rekla da beba kasni 2 nedelje (sitnija je bila nego sto je trebalo za odredjene periode) ali probaj da se ne stresiras mnogo. Ja sam rodila zdravu, pravu i sitnu bebu. (2350gr, 47cm) Dobila je ocene 9/10. Nadoknadila je vrlo brzo to sto se sitna rodila.
  4. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Anchy ja dabl nisam radila ni u prvoj a ni u ovoj. Ovde ga ne rade.

    Pozdrav za sve.
  5. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Pozdrav.

    Ja jedva cekam da pocnem da osecam bebu. Do sad nisam osetila pa vam zavidim malo.

    Kod nas je vreme ok. Ja se osecam malo bzvz ali dobro.

    Sto se tice magnezijuma i vitamina, meni ostaje samo da pitam moju dr u Beogradu sta mi preporucuje. Dolazimo za 2 nedelje pa cu verovatno prvi slobodan termin otici kod nje. Ipak joj malo vise verujem nego doktorima ovde.
  6. Praslin je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    U prvoj trudnoci sam se ugojila 13kg. Imala sam 49 (163 visoka) kad sam ostala trudna, otisla na porodjaj sa 62, izasla sa 55. Ova sad trudnoca - imala sam 54kg pre nego sto sam saznala da sam trudna a prosle nedelje , na kontroli, 52,5. Izgubila sam kilo i po. Mucnine glupe mi nisu "dale" da jedem. Sada mi se vratio apetit pa cu nadoknaditi ali praniram da se drzim u tim granicama kao u prvoj trudnoci.
  7. Praslin je dodao/la post u temi Koncerti u trudnoći   

    Hvala na odgovorima.
  8. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Dobar dan. Samo da vas pozdravim.

    Trudnice koje se osecaju lose - da vas sto pre napuste ti problemi.

    Kod nas je vreme danas isto bljak. Verovatno necemo nigde ni izlaziti. Ucrvljacemo se u kuci.

    Zbog cega se uzima magnezijum? Ja se ne secam da sam ga uzimala u prvoj trudnoci a ovde mi niko nista nije preporucio. Samo sam folnu uzimala.
  9. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam u prvoj trudnoci isla uglavnom privatno. U dz sam isla prvi put, kada mi je dr utvrdila trudnocu i na kraju , po upute. Preselila sam se iz jednog mesta u drugo, neke peripetije i isli smo privatno. Mada se ne secam koliko sam uzv imala tada.

    A ovde se inace ide kod porodicnog lekara (to je dr opste prakse) ili kod babice ili kod oboje. Kako trudnica odluci. Uglavnom, mra se kod lekara zbog analiza krvi i mokrace a za pricu, savete i sve ostalo moze kod babice. I nista se ne placa sto se radi u drzavnim ustanovama. I da, ako vam je za utehu neku , i ovde se ceka. Iako se pregledi zakazuju, opet se ceka. I ima prozivannja preko reda, bar za lab. .

    A sto se tice vremena, ovde je iznenadjujuce toplo ovih dana. Juce je bilo kise i malo hladnije ali je danas bas prijatno. Obzirom gde se nalazim.
  10. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala Sanja. Sada je valjda ok.

    Tanja ja sam iz Krusevca. Ziveli smo u BG-u do pre godinu i po posto je muz iz BG-a a sada smo u Norveskoj.
  11. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Inama, devojcica ce 11. novembra napuniti 5 godina.

    Inace, i meni je malo cudno da je dr ovako rano video pol. Gledao je na obicnom uzv.

    Tanjav stavi. Samo mi nije jasno sto moj tiker pokazuje da mi je ostalo jos 230 dana do kraja. :/
  12. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Pa decaci su u velikoj prednosti!
  13. Praslin je dodao/la post u temi Koncerti u trudnoći   

    Mi se spremamo da idemo na koncert Whitesnake-a 14. . Nadam se da ce sve proci ok mada sam malo skepticna. Cak sam i razmisljala da kazem muzu da vodi nekog drugog na koncert ali ne bih volela da ga propustim jer sam prethodni propustila. Tada cu biti negde 17., 18. nedelja. Sta mislite, jel je koncert dobra ideja?
  14. Praslin je dodao/la post u temi Sve što treba da znate pre nego što krenete na put   

    Ja sam pre skoro pet godina letela do Turske. Kada smo krenuli na more bila sam kraj 7. meseca. Tamo sam vec usla u 8. . Nije bilo problema, odlicno sam podnela sve tako da trudnice, ne brinite se.

    Za tri nedelje opet putujemo. Ovaj puta malo duze. Od Norveske do Srbije. Tada cu biti vec 17. nedelja ali se ne brinem uopste. Ako je sa trudnocom sve ok ne bi trebalo da se plasite putovanja.
  15. Praslin je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Termin mi je izmedju 22. i 25. nov. Po uzv je 22. a po poslednjoj men. 25. novembar. Ja sam prizeljkivala jos jednu devojcicu ali sta god da bude, radovacemo se.

    Sanjabre, ta zatezanja sam imala i ja u prosloj trudnoci ali pred kraj. U donjem delu kicme i desnom kuku. Tada mi je dr rekla da je isijalgija.